Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak opravit venkovní betonové schody ?

Protože schody do domu už asi nestály za moc, tak jsem je nechal před několika lety obložit " mrazuvzdornou a protiskluzovou" dlažbou. Píšu v uvozovkách, protože asi možná někde v Itálii, nebo Tunisu. Časem se jednak začaly odlupovat kousky, ale co je horší, tak při sebemenším poprašku sněhem je to totální kluziště. S každým rokem mám větší strach kdo se na tom zabije. Udělal jsem zábradlí,na zimu lepím pásky, na rovinu koberce a pod, takže letos jsem už rozhodnutý, jakmile se oteplí půjde všechno osekat, omlátit a obrousit a teď nastává otázka co s tím. Do dlažby se mi už nechce ( jedině 100% vyzkoušenou a sehnatelnou), a jak opravit ten beton, nebo co tam je nevím. Objevil jsem nějaký dekorativní beton, ale stejně jsem nezjistil, jestli by to venku vydrželo. Prosím tedy o radu, čím by to šlo vyspravit a sjednotit povrch, tak aby to k něčemu vypadalo a něco to vydrželo a hlavně se po tom dalo v zimě chodit. ( beton, lepidla, pryskyřice...tak do 5 mm tlouštky?)
Díky za každou radu, jestli s tím má někdo nějakou zkušenost.

Předmět Autor Datum
ToŤ opravdu otázka,víme všichni,že v zimě klouže všechno.Řeší se to posypem,jak víme.Jde jen o to ja…
Des 08.03.2011 00:29
Des
Můžeš se inspirovat na schodištích v podchodech u nádražních budov. Prostě tam, kde je zvýšený pohyb…
veckoo 08.03.2011 15:23
veckoo
Posyp je jasný. Mě šlo spíš o to, co by na těch schodech drželo. Protože ty staré schody neklouzaly,…
míra22 09.03.2011 09:15
míra22
Ještě mě napadá, nemáš to provedené dílo v 5 leté záruce?
veckoo 09.03.2011 09:45
veckoo
Tak jsem ještě objevil tekutou dlažbu. http://www.hasoft.cz/specialni-maltoviny/hydroizol ace-a-dopl…
míra22 09.03.2011 13:42
míra22
Docela dobrou zkušenost z hlediska výdrže mám z opravami betonových schodů na veřejných prostranství…
DRAGO 09.03.2011 18:19
DRAGO
díky za informaci. Někde by se to určitě mohlo hodit. Na schody na zahradu, nebo opravu podlahy v dí…
míra22 09.03.2011 19:47
míra22
mám schody obložené dlažbou, tá nášlapná je skutočne protisklzová. keď na ňu položí ruku, tak je drs…
mp 09.03.2011 20:53
mp
Taky jsem hledal reseni podobne situace. Bracha si udelal toto: odstraněno a je velice spokojeny, bo…
kr 19.03.2012 09:53
kr
Dobrý den, stojím před obdobným problémem. Manželka našla na netu:www.kamenjinak.cz. I ta cena (300K…
Egon 19.03.2012 14:54
Egon
Zdravím, jak jste to nakonec vyřešil? máme podobný problém a asi se prostě vykašlem na dlažbu a jeno…
valady 14.03.2018 13:56
valady
Nakonec jsem si nechal u kameníků nařezat asi 2 cm silné obklady ze žuly a schody jsou s tím obložen…
míra22 14.03.2018 23:16
míra22
Osobne som tento problém vyriešil zaliatím izolovaného, v priereze hranatého odporového kábla s celk…
Nuda 14.03.2018 16:01
Nuda
Kamený koberec PIEDRA. Pryskyřice,výborně zpracovatelné,neklouzavé!
Sekim 14.03.2018 22:54
Sekim
jo a nebo topstone, destone, novastone, riverstone, faststone a dalších x výrobců který umějí zabali… poslední
romanz 16.03.2018 22:13
romanz

ToŤ opravdu otázka,víme všichni,že v zimě klouže všechno.Řeší se to posypem,jak víme.Jde jen o to jakým?Posyp si nosíme na botech domů.Písek,popel.Sůl zničí spolehlivě beton.Asi nejvíc soli odolává asfalt.Kdo si ovšem udělá asfaltový chodník domů?Je to neřešitelné.

Můžeš se inspirovat na schodištích v podchodech u nádražních budov. Prostě tam, kde je zvýšený pohyb lidí. Stejně to ale čas od času opatří nášlapnou protiskluzovou páskou a když se to odrbe, tak kolikrát vezmou fričku, udělají zářezy a do lepidla nasypou protiskluzový materiál "speciální písek". Jednu dvě sezony to vydrží a pak nanovo. Zkus pohledat Karborundum Benátky nad Jizerou, či jak se ta firma/sídlo jmenuje.

Posyp je jasný. Mě šlo spíš o to, co by na těch schodech drželo. Protože ty staré schody neklouzaly, ani betonový chodník neklouzal když na něj naprášil sníh. Dlažba je neštěstí. Uvidím až to osekám. Třeba bude stačit nějak to přebrousit a vrátit do funkčního stavu z minulého století:-(

Docela dobrou zkušenost z hlediska výdrže mám z opravami betonových schodů na veřejných prostranstvích-hmotou BG Quick. Dělá nám to firma Jaroslav Liďák, otázkou je pouze, zda se oprava touto směsí hodí k rodinnému domu. Esteticky to nevypadá nic moc

Taky jsem hledal reseni podobne situace. Bracha si udelal toto: odstraněno a je velice spokojeny, bohuzel zkusenost s tim je zatim jen pár mesicu, tak nevim, ale jdu do toho.

Žádný relevantní obsah postu. Jediným účelem bylo umístění odkazu pár dnů před slevovou akcí, čili reklama ==>> odstraněno.
Máte-li zájem o reklamu, obraťte se na tým poradna.net. (sHpy00n)

Zdravím, jak jste to nakonec vyřešil? máme podobný problém a asi se prostě vykašlem na dlažbu a jenom opravíme beton - uděláme betonové schody. mám nějakou opravnou maltu od Mapei v dílně a kdyžtak dokoupíme, zajímalo by mě jestli jste šel do dlažby a nebo do toho betonu a kolik jste ho potřeboval. díky

Nakonec jsem si nechal u kameníků nařezat asi 2 cm silné obklady ze žuly a schody jsou s tím obložené. Stupně z hrubé štípané a svislé části broušené. Je to tam šestý rok a nemá to chybu. Cena je trochu jinde než za beton, ale snad to přežije i vnuky :-)

Osobne som tento problém vyriešil zaliatím izolovaného, v priereze hranatého odporového kábla s celkovým odberom 5kW/230V pod prístupové chodníky od miestnej komunikácie a tiež pod príjazdovú cestu pre vozidlo k prístrešku pred garážami až po vstupnú bránu a vchodové dvere. Námraza, posypy, prípadne odhadzovanie snehu ma netrápi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru