Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pokladka marmolea

panove poradte mi. manzelka vymyslela, ze do jedne male mistnosti dame marmoleum. priznavam, ze s nim nemam zadne zkusenosti.
muzete mi prosim poradit nejake zaklady pri pokladani ? je to jako klasicke lino nebo musi byt nejaky jiny postup ? je nutne lepeni ? pripadne na co si dat pozor atd.
dekuji za pripadne rady

Předmět Autor Datum
Neužitečná terminologická vložka: marmoleum je klasické linoleum. Dneska když se mluví o linoleu, my…
zoul 28.02.2011 16:51
zoul
Nedám na marmoleum dopustit a všem doporučuji!!!!!!!No,je to lino,ale mnohem kvalitnější,je jako nov… poslední
hanaka 13.05.2012 17:17
hanaka
pokladka.php Tady máš návod a vše o daném produktu. Ve své prostatě se jedná o plovoucí podlahu kde…
Henessy 28.02.2011 18:16
Henessy
aha...tohle vypada jako klasicka laminatova podlaha, myslim tim system podkladky. jenze mam dojem, z…
shark 28.02.2011 20:12
shark
Dát třeba 20 000,- a dostat návod na pokládku ve formě malého obrázku bez jediného slova je vrchol a…
Honza500 23.04.2012 21:01
Honza500
Ani jeden,ani druhý nemáte pravdu. Marmoleum je výrobek zcela jedinečný,(označovaný jako ekolino) Po…
Jabraka 28.02.2011 21:12
Jabraka
Marmoleum® click je přírodní plovoucí podlahovina vyráběna v lamelách a ve čtvercích. Její vrchní vr…
Henessy 28.02.2011 22:38
Henessy
ok, tim jsme si ujasnili z ceho s marmoleum-klik pripadne marmoleum sklada, a ted jestli by bylo moz…
shark 28.02.2011 22:41
shark
Instalace materiálu Marmoleum® click je opravdu jednoduchá a časově nenáročná, navíc lze ihned po po…
Henessy 28.02.2011 22:52
Henessy
ach jo. no ja jsem "premluvil" jednoho znameho, aby na odkaz klikl. takze jsem se dopracoval az k ob…
shark 28.02.2011 23:32
shark
Proč mu furt nutíš klikací maromoleum, tedy ve skládacím systému (jako plovoucí podlaha)? Marmoleum…
Prasak 01.03.2011 07:31
Prasak
Dobrý den, my teda marmoleum nemáme, ale nedávno jsme řešili podlahu a nad tímto jsme také uvažovali…
RR 01.03.2011 17:06
RR
Marmoleum v roli se pokládá stejně jako jakékoliv lino - pvc..lepidlo je stejné - rozetřít zubatkou,…
Ruda - podlahář 31.03.2011 14:34
Ruda - podlahář
problematická pokládka,brutální cena a po pár letech to vypadá jak od prasat i přes dokonalou údržbu…
Výbuch 21.06.2011 02:31
Výbuch
Marmoleum mame v kuchyni cca 5 let, svetlounky, specialni pripravky na uklid jsme pouzivali jen ze z…
pptt 14.07.2011 23:12
pptt

Neužitečná terminologická vložka: marmoleum je klasické linoleum. Dneska když se mluví o linoleu, myslí se většinou PVC. Název linoleum ale znamená lin–oleum, čili lněný olej, a pravé lino tím pádem nemá s PVC nic společného – jde o krytinu z přírodních látek.

pokladka.php

Tady máš návod a vše o daném produktu. Ve své prostatě se jedná o plovoucí podlahu kde na základní vrstvu je nalepeno, dřevo, lamino a v daném případě kompozit vyrobený slisování rádoby ekomateriálů. Pokládka je stejná, tzn. nasucho. Rovná podlaha, nášlapná tlumící vrstva, lamely.
Jo a Marmoleum není klasické lino, anýbrž název a ochranná známka daného produtku viz odkaz.

aha...tohle vypada jako klasicka laminatova podlaha, myslim tim system podkladky. jenze mam dojem, ze my mame mit neco jako klasicku "metraz" .

jde mi o to, jesti je nutne lepeni. vetsinou kdyz jsem daval treba lino, tak se to nelepilo, protoze to vetsinou na zemi drzelo v pohode diky skrinim atd.
pripadne jaky by mel byt podklad ? nejak specialni podkladova vrstva ?

Ani jeden,ani druhý nemáte pravdu.
Marmoleum je výrobek zcela jedinečný,(označovaný jako ekolino)
Podkladem je jutová tkanina,pokrytá vrstvou impregnované křídy s bukovými pilinami,které jsou zakalandrovány do juty.Na horní nášlapné vrstvě se používá jako pochozí vrstva korková drť s lněným olejem a sikativy.
Podle jedné analýzy si už dovolují použít PUR lak na povrch.(ale to se tutlá)
Jiný výrobek je marmoleum KLIK,desky jako plovoucí podlaha s vrstvou jako u Marmolea - lina v nášlapné vrstvě,
JABRAKA

Marmoleum® click je přírodní plovoucí podlahovina vyráběna v lamelách a ve čtvercích. Její vrchní vrstvu tvoří materiál Marmoleum®, který je vyráběn ze směsi obnovitelných surovin a tím nepoškozuje životní prostředí. Nejdůležitější složku tvoří lněný olej, který je získáván z rostlin lnu. Společným smícháním s pryskyřicí, dřevitou moučkou, vápencem a přírodními pigmenty vzniká směs, která je pod vysokým tlakem lisována na jutovou textilii. Pod vrchní vrstvou materiálu Marmoleum® je umístěna voděodolná, extrémně hustá dřevovláknitá HDF deska opatřená z rubu vrstvou korku.

Instalace materiálu Marmoleum® click je opravdu jednoduchá a časově nenáročná, navíc lze ihned po pokládce podlahu používat. Lamely i čtverce se v pravém slova smyslu spojují „zakliknutím“. Pokládka se provádí bez lepení a díky novému patentovaný zámkovému sytému click bude pokládka ještě snadnější a jednodušší. Aby vaše podlaha vypadala co nejlépe a splňovala všechny své funkční vlastnosti, svěřte raději instalaci materiálu Marmoleum® click odborníkovi.

Marmoleum® click může být instalováno podklad, který je rovný, hladký, pevný, celistvý, čistý a trvale suchý. Důležité: Při značně nerovném podkladu (nerovnosti 2 mm a více) je nutná dodatečná příprava podkladu.

Jen jsem ti překopíroval odkaz který jsem zde již dal. Pokud přemluvíš někoho aby na něj klikl, najdeš tam i návod formou kreslených obrázků.

Podíváš li se do Google, najdeš návod i na metráž a je toho tam požehnaně.

ach jo. no ja jsem "premluvil" jednoho znameho, aby na odkaz klikl. takze jsem se dopracoval az k obrazkovemu navodu. take jsem si precetl text,ktery jsi tu prekopiroval, na puvodnich strankach. ale to je prave o clicku. ja potrebuji ale metraz.
google jsem samozrejme zkousel, nicmene relevantni navody (zas tolik jich nebylo) jsem uplne nenasel. proto jsem predpokladal, ze mi tu nekdo se zkusenostma prakticky poradi co a jak.

no a rada ktere se dockam je ze mam pouzit google.

chtel bych vas timto pozadat o radu, ale pouze v tom pripade, ze by se tykala tematu. nechci se tu dohadovat o pouzivani googlu ani o tom, jestli mam nebo nemam zavolat profesionaly. je to kutilska poradna. a tak asi nebude kazdy dotaz vyresen tim, ze se ma pouzit google nebo zavolat profesionalove.

dekuji za pochopeni.

Dobrý den,
my teda marmoleum nemáme, ale nedávno jsme řešili podlahu a nad tímto jsme také uvažovali. Ptali jsme se v jednom obchodě a prodavač nám řekl, že marmoleum, resp. linoleum jako přírodní materiál pracuje, tzn. že se dle teploty roztahuje a smršťuje (myslím jako pokud se použije role). Dle výrobců se má lepit, ale podle zkušeností jejich montérů to u podlah s menší plochou (asi do 20m2)není nutné, ale u větších že je to lepší, protože můžou vznikat boule. Pokud máte v místnosti nábytek, který marmoleum na určitých místech podrží, tak se to může vybouřit jinde. Bohužel nemůžem posoudit, jestli měl pravdu, ale aspoň nějaký názor. Jinak lepidlo by se mělo dat sehnat právě v těch obchodech s podlahama.
No a pokud by to byly čtverce, tak bych řekl že ty se musí lepit určitě, a vzniklé spáry by se měly zatavit nějakou páskou.
Viděl jsem i vinylovou podlahu, která byla ve formě lamel a pokládala se stejně jako klasická laminátová plovoučka (rozdíl je jenom v nášlapné vrstvě).

Marmoleum v roli se pokládá stejně jako jakékoliv lino - pvc..lepidlo je stejné - rozetřít zubatkou,nechat chvíli zavadnout a pak položit..Pozor - marmoleum je mnohem křehčí,takže nelámat,neohýbat příliš..

problematická pokládka,brutální cena a po pár letech to vypadá jak od prasat i přes dokonalou údržbu.nebrat.nohy na ramena a pryc-zlatá umělina,je to na 100let,obyč.lino přilepit asfaltem jak v paneláku...to panečku drží...

Marmoleum mame v kuchyni cca 5 let, svetlounky, specialni pripravky na uklid jsme pouzivali jen ze zacatku a vypada furt skvele. Jedina nevyhoda je, ze meni barvu od svetla, takze tam kde je "ve stinu" je tmavsi nez tam kde na nej dopada svetlo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru