Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpevnění příjezdového chodníku

Dobrý den,prosím o radu jak co nejlevněji a nejjednoduššeji zpevnit příjezdový chodník do garáže u staršího domku.Za deště máme vyjeté blátivé koleje.Nejraději bychom příjezd pouze něčím vysypali.Má to šanci?Dlažba i zatravňovací dlaždice se nám zdají poněkud drahé.
Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pozor na to, že když vysypete něčím drobným, např. i zmiňovaným kačírkem 16/32, bude v zimě problém… nový
abcd 03.03.2011 14:53
abcd
Pro takovouto nenáročnou aplikaci bych doporučil oblast strhnout do hloubky cirka 40 cm, navézt štěr… nový
Ladis01 03.03.2011 16:10
Ladis01
Děkuju za vyčerpávající radu, ale jako laik jsem z toho moc nepochopil. Nedovedu si to tak nějak pře… nový
Thomasxyx 04.03.2011 06:54
Thomasxyx
Tak potom je nejjednodušší udělat ty pruhy pro auto ze zatravňovacích dlaždic a celé to osít trávou.… nový
rokator 04.03.2011 07:14
rokator
Tak tomu už rozumím a myslím, že se vydám touhle cestou. Díky poslední
Thomasxyx 04.03.2011 15:19
Thomasxyx

Pozor na to, že když vysypete něčím drobným, např. i zmiňovaným kačírkem 16/32, bude v zimě problém se sněhem. Hráblo ani lopatu, ba ani koště nejdou nasadit nadoraz, trochu snahu zbyde a může se ujezdit/ušlapat na led.

Pro takovouto nenáročnou aplikaci bych doporučil oblast strhnout do hloubky cirka 40 cm, navézt štěrkodrť (0/32, 0/36) zahutnit. Pokud nebude zámkovka, tak na horní partii použít jemější 0/32 a případně ji ještě zjemit prosívkou 0/4. Horní vrstvu pak stáhnout v síle 3 cm právě 0/4. Vzniká tak tzv. "mlatová cesta". Časem se na horní vrstvě spojí nečistoty s 0/4 společně se zatáhnoua a utvoří velice pevnou krustu, má pak charakter betonu. Celé to dílo je velice laciné a i efektivní. Záleží na lomu, jaký mí kamenivo, aby bylo bez hlíny. Je třeba opravdu zlehoulinka dodávat vodu, aby to připomínalo suchý beton. Neutopit. Velký důraz bych dal na správné a dostatečné hutnění, tam se to buť podaří, nebo se časem ukážou nedostatky. Časem se horní vrstva dá strhnout, dát zámkovka atd, s tím že máte spodek hotový.

Děkuju za vyčerpávající radu, ale jako laik jsem z toho moc nepochopil. Nedovedu si to tak nějak představit Píšete,že je to náročná aplikace. Jak by jste dvorek s příjezdovou cestou řešil vy, aby to byla nenáročná aplikace? Teď tam mám podklad z ornice + písek v místech, kde se pokládala nová kanalizace a voda, nic víc. Představuji si zatravňovací pásy pro průjezd autem a okolo trávu.

Tak potom je nejjednodušší udělat ty pruhy pro auto ze zatravňovacích dlaždic a celé to osít trávou. Dlaždice ulož rovnou do hlíny a když se to časem někde sesedne, tak jen dlaždice nadzvedneš a podsypeš.

Třeba tyhle ...

Myslím si, že cenový rozdíl nebude moc velký. Spočti si, kolik dlaždic bys potřeboval na dva pruhy a kolik různého štěrku (VČETNĚ DOPRAVY) bys potřeboval na vysypání celého prostroru - plus nějaké to ukončení obrubníky. Skoro bych řekl, že ty zatravňovačky vyjdou levněji...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru