Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Převoz kaprů

Dobrý den. Mám problém. Potřebuji převézt 6 kaprů z Prahy do Brna (autobusem cca. 3 hodiny). Napadlo mě, že kapry umístím do přepravky s vodou, ale nevím jestli vydrží (přepravka s vodou bude zavřená). Žádám o rady. Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To Redsnake. Ty si doopravdy myslíš, že rybáři na moři mají pracovníky, kteří s kladívkem v ruce mlá…
Henessy 21.12.2010 10:04
Henessy
ahoj Henessy, trochu s Tebou nesouhlasim, ale to je asi vec nazoru. Verim, ze na mori neni uplne moz…
Redsnake 21.12.2010 10:59
Redsnake
Ber to jako předvánoční pokec. Rybolov k přímému konzumu není o obřích lodích s mražáky a dokonce se…
Henessy 21.12.2010 11:23
Henessy
když uvidíš prodej oveček tak jak se u nás prodávájí kapři a při způsobu jakým jsou zabíjeny se asi…
bahno 21.12.2010 14:27
bahno
Když já jsem byl u kluků muslimských a před každým činžákem byla improvizovaná ohrada a v ní ovečky…
Henessy 25.12.2010 16:00
Henessy
No, vykrvacet... resi to podriznutim, a po prenuti obou krkavic v mozku prakticky ihned poklesne kre… nový
bahno 26.12.2010 20:24
bahno
Ale stejně mám nachystané dva celery na řízky,už se na ně těším. JABRAKA
Jabraka 22.12.2010 09:50
Jabraka
A zkusils někdy kapra, po něm dvě Viagry? Na to se těším já.
Henessy 25.12.2010 16:02
Henessy
Já zatím vystačím s kaprem, zbytek až věkem :-P
Prasak 25.12.2010 21:12
Prasak
Tak si za každý žduchanec dej 450,- do kasičky, protože jak se důchody vyvíjejí, by sis bez úspor v… nový
Henessy 26.12.2010 12:59
Henessy
Penze se nedožiju, leda že by hranice pro odchod tam byla pod devadesát let. poslední
Prasak 26.12.2010 21:02
Prasak

To Redsnake.
Ty si doopravdy myslíš, že rybáři na moři mají pracovníky, kteří s kladívkem v ruce mlátí ryby po hlavách? A co sardinky. Dovedeš si představit ty otlučené palce aby ses jim trefil do hlavičky?:-D A ten stres, když je vysypou do podpalubí a je tam tma? Já sám jsem byl svědkem, když na loďce chytali ryby pro tržnici a byli půl dne na moři a nevšiml jsem si, že by kařdou chycenou rybu dopravovali letecky na břeh, aby netrpěla dlouhou cestou.
Jinými slovy - neříkej co bys nejedl, když nevíš co jíš.:-D
A když znáš rybáře, zeptej se jich na znaky čerstvosti (ryba čerstvá jedlá - červené žábry, lesklé oči ...i kdyby ji někdo ulechtal k smrti.)
A co se týče streszu - už jsi někdy byl na libovolné porážecí lince?

ahoj Henessy,
trochu s Tebou nesouhlasim, ale to je asi vec nazoru. Verim, ze na mori neni uplne mozne v tom mnozstvi usmrcovat kazdy kus zvlast.Na druhou stranu tam maji vykonne chladaky a mrazaky, takze se to maso preci jen uchovava asi lip, nez kdyz se placa nekolik hodin na podlaze autobusu.

Ohledne znaku cerstvosti, nejde ani tak o to, ze bych se toho masa bal, spis mi to vadi osobne.Asi bych opravdu nejedl utyraneho kapra, kdy podminky umoznuji jeho pohodove zabiti.A ver mi, nejsem vegetarian, maso miluju, nemam problem ryby sam zabijet.
proste mi jen prijde divne, v nasich podminkach, nechat zvire takhle dlouho pred zabitim trpet v naprosto nevyhovujicich podminkach.

k Tve otazce, jatka znam diky svemu vzdelani docela dobre.Byl jsem na nekolika exkurzich v provozu, takze si o nestresovosti iluze nedelam.Na druhou stranu, jak lip to udelat v tom mnozstvi porazenych zvirat, ze..Nicmene je to vzdy kompromis s ohledem na co nejrychlejsi usmrceni zvirete. S cimz se mi tri hodiny bez vody pro rybu uplne moc neslucuji...

Ale co, kazdy podle sveho vedomi a svedomi. A bacha na kosti u stredrovecerni vecere pratele:)

Ber to jako předvánoční pokec. Rybolov k přímému konzumu není o obřích lodích s mražáky a dokonce se zpracovatelskými linkami, ale o bárkách, které zásobují celé pobřeží včetně restaurací a to je na úrovni distribuce kaprů v česku, ale celosvětově jsme statisticky zanedbatelná veličina. A co se týče nejrychlejšího usmrcení, pak se postav před zpracovatelský závod a dívej se odkud přijíždějí kamiony a a co se v nich děje.
A až se ti poštěstí dostat se za hranice do některé muslimské země v období Ramadánu, budeš v šoku, když uvidíš prodej oveček tak jak se u nás prodávájí kapři a při způsobu jakým jsou zabíjeny se asi pozvacíš.A počty ovcí se počítají na miliony.

když uvidíš prodej oveček tak jak se u nás prodávájí kapři a při způsobu jakým jsou zabíjeny se asi pozvacíš.

Copa? Ja nevim, kdyz si u me kuci muslimsky poradali nejakej ten svuj mejdan, tak si privezli ovci, chlapik ji podriz behem vteriny az dvou a za dve hodiny sme sundavali maso z grilu. Pravda, z toho kvanta masa co sem sezral sem se malem poblil, ale dobry to bylo. Zadny velky trapeni zvirat se nekonalo.

Když já jsem byl u kluků muslimských a před každým činžákem byla improvizovaná ohrada a v ní ovečky označené barvou...Ovci nesmí zabít, musí ji nechat vykrvácet a za vteřinu nebo dvě nevykrvácíš ani ty.....Kapr - rána kladívkem, řez a hlava je pryč - dvě vteřiny a pokud se půjdeš podívat do rybnikářského muzea třeba na třeboňsko uvidíš sud, v něm z boku díra 30 x 30 cm a v rudu vozili živé kapry koňmo až do Prahy a o tom je celá debata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru