loading...
Předmět Autor Datum
je to teplený most, drahý a slabý XPS. na lišty přijde obkladový panel jako fasáda
milan.cukrar 15.12.2010 15:12
milan.cukrar
Mně by víc trápily ty zasekaný dešťáky do zdiva :-| . Tam bude tep. most jedna radost. Jedna připom…
petr_s 15.12.2010 20:41
petr_s
Budu to pozorovat a dám vědět :)
zoul 16.12.2010 11:35
zoul
Nakonec na to tenké zateplení rovnou plesknou vlnitý nerez. Mankote. [http://kutilska.poradna.net/f…
zoul 04.01.2011 09:43
zoul
Kdyby lidi nebyli svině a nesprejovali a nepoškozovali nové fasády, tak by to třeba chtěl investor j…
veckoo 04.01.2011 09:57
veckoo
Přesto mi vlnitej nerez nepřijde úplně dobrá volba. Je to asi dvacet kroků od místní židovské čtvrt…
zoul 04.01.2011 10:25
zoul
kdyby se Ti chtělo a vzpomeneš, hoď se fotku až to bude celé hotové, fasáda komplet.
Alf 04.01.2011 11:39
Alf
Už to je, chvilku jim to trvalo :) [fasada.jpg]
zoul 17.01.2012 17:47
zoul
Petře, proč by měli vadit zasekané deštáky? (pokud je kvalitní práce)
milan.cukrar 16.12.2010 13:23
milan.cukrar
Ta podmínka kvalitní práce je důležitá. Což třeba na našem baráku není.
Prasak 16.12.2010 18:40
Prasak
Prasaku, souhlas, zrovna včera jsem byl pozván na mimořádný kontrolní den na izolaci půda a podstřeš…
milan.cukrar 16.12.2010 19:11
milan.cukrar
Jak říká dcera: to je hustýýý. Některé "práce" jsou opravdu prasárna. Vím, že časuje málo, ale neby…
petr_s 16.12.2010 19:24
petr_s
za chilku jdo pryč, ale zkuste kontakty na mě klidně se Vám budu věnovat, ale jen co budu vědět.
milan.cukrar 16.12.2010 19:33
milan.cukrar
Opět ve stylu "Franto drž to, já jdu pro peníze". Náš barák je taky podobně udělanej. Použitý levný…
Prasak 16.12.2010 20:40
Prasak
Na tohle bych neměl nervy. Takový bydlení je hodně drahá časovaná bomba! Abych se pořád potýkal s ně…
veckoo 04.01.2011 10:17
veckoo
Ono to prosakování není až tak hrozný, týká se to jen případů, kdy je opravdu velkej liják (a to tak…
Prasak 04.01.2011 22:18
Prasak
Ty nemyslis vubec moderne. Jako bys to neznal, co nejlevnejs postavit, co nejdraz prodat a rychle pr…
JR_Ewing 04.01.2011 14:00
JR_Ewing
... a proto si nadšenci pořizujou dřevostavby. Tam je šance, že než to stihnou skrz hypotéku splatit…
veckoo 04.01.2011 14:14
veckoo
Proč zametat. Na co bychom pak měli vítr?
Remca 04.01.2011 14:38
Remca
Ano, rychle postavit, rychle prodat a hlavně draho a co byste po nás ještě chtěli. A vlastní bydlen…
Prasak 04.01.2011 22:23
Prasak
Většinou zohyzdí pidiparcelu zahradním domkem naprosto nerespektujícím okolní zástavbu a dimenzovaný… poslední
kejki 17.01.2012 20:46
kejki
pokud je kvalitní práce no právě.
petr_s 16.12.2010 19:09
petr_s

Kdyby lidi nebyli svině a nesprejovali a nepoškozovali nové fasády, tak by to třeba chtěl investor jinak. Přesto mi vlnitej nerez nepřijde úplně dobrá volba.
Mě se docela líbí u domů na rušných ulicích obklad. Když je kvalitní a někdo to zesprejuje, tak se to dá docela dobře umýt. Tak hluboko jsme klesli, že je třeba se nechat inspirovat u DPP Praha, kde mají speciální preventivní přípravek na "mramor", který usnadňuje smytí dílek vypatlaných sprejerů.

Přesto mi vlnitej nerez nepřijde úplně dobrá volba.

Je to asi dvacet kroků od místní židovské čtvrti, takže mně osobně přijde na facku. Uvidíme, jak bude vypadat zbytek fasády. (Taky by mě zajímalo, tak ten plech bude vypadat dejme tomu za rok. Už teď mám dojem, že byl místy lehce promáčknutý.)

Opět ve stylu "Franto drž to, já jdu pro peníze".
Náš barák je taky podobně udělanej. Použitý levný materiály, kvalita práce nevalná, jakoukoliv změnu (kupoval jsem byt ve fázi hrubé stavby, mohli jsme si měnit vnitřní dispozice) tvrdě naúčtují, ale reklamace zdržují, vymlouvají se a mávají lejstry s odbornými posudky, ale my máme propadlý parkoviště.
A zpět k těm zasekaným svodům - nemáme je zasekány do obvodových zdí, ale vedou vnitřními zdmi (bytovka s více vchody, svod vede zdí mezi jednotlivými bloky). Takže mi to vede v ložnici za hlavou, když prší, tak to trochu slyším, horší je, když to zatíká, jakože zatíká. Po dvou (či třech?) reklamacích to je lepší, už jsem myslel, že je to OK, ale teď v zimě, jak taje sníh, máme zase fleky za zdi. Naštěstí malinkatý. Ale jsou na tom někteří hůř, já bydlím v posledním patře, ale některým to protíká, i když bydlí v prvním patře. Na jaře asi prohlídnu střechu a možná se jednou naseru a probourám tu zeď sám a zkontroluju ten svod, jestli není prasklej.

Na druhou stranu - ve starých panelácích bývají větší prasárny.

Na tohle bych neměl nervy. Takový bydlení je hodně drahá časovaná bomba! Abych se pořád potýkal s nějakými problémy, na to je můj život krátkej.
Pokud proniká vlhkost do interiéru přes zeď, je to jednoznačně ohrožující na zdraví - plísně. Určitě bych do toho nerýpal sám, jak píšeš. Jsi snad tak bohatej, abys opravoval něco co druhý, kteří to za tvoje těžce vydělaný peníze zmršili?
Jediná schůdná cesta – vytrvale reklamovat písemně. Potahal bych je jak koťata! Ustálená judikatura jasně říká, že v případě třetího, tedy již opětovného výskytu stejné závady, máš právo odstoupit od kupní smlouvy. Pro úspěch je samozřejmostí, abys první a druhou stejnou závadu reklamoval písemně a měl to prokazatelně zdokumentované fotografiemi, které jim k tomu poskytneš. Jakmile by se to vyskytlo potřetí, povolal bych znalce a nechal vypracovat znalecký posudek (ten zaplatíš ty a následně můžeš žádat proplacení nákladů spojených s reklamací). Ten posudek bych přiložil k odstoupení od smlouvy.
Záruka na stavební dílo asi bude 5 let. Pamatuj na má slova - že čas je tvůj největší nepřítel a neprodleně jednej. Zvolil bych individuální reklamaci. Ostatní ať se postarají o sebe. Určitě máte nějaké společenství s "vedením", tak ať se schopní ukážou.

P.S.: Nezačal si uvažovat že půjdeš bydlet jinam? Psal si, že příčky máte z "papíru" a vůbec nemáš jistotu, že se ti vedle ložnice nenastěhuje nějakej metalovej vypatlanec.

Ono to prosakování není až tak hrozný, týká se to jen případů, kdy je opravdu velkej liják (a to taky není pravidlo), nebo když je na střeše hodně sněhu a hodně se oteplí, tedy to taje, jinak je to suchý, takže plísní se nebojím, mokrej flíček se udělá jen jednou za čas a vceku rychle vyschne, doma topíme a často větráme.
Co se týká reklamací - v celým baráku jsou větší prasárny, předsednictvo našeho sdružení s dodavatelem stavby vede těžký boj, žel je to sysifovská práce, takže sám vím, že bych se s nima mohl tahat hodně dlouho a s nejistým výsledkem. Nemám na to nervy.
A pokud jde o odstoupení od smlouvy - nevím, kam jinam bych šel bydlet. Novostavby jsou dost drahý, není jich moc a za ty peníze, co jsem koupil tento byt, bych jinej v novostavbě nepořídil, ceny od té doby dost skočily nahoru. A jít do starýho baráku se mi nechce, do paneláku tuplem ne, už kvůli provozním nákladům. Paneláky jsou mnohem průzvučnější než ten náš barák, není to tak strašný, zatím máme vcelku dobrý sousedy. Metalovýho (techno, decho) vypatlance můžu chytnout kdekoliv, tam je každá stěna slabá. Stačí polohluchej důchodce s televizó puštěnó na plný pecky.

Ty nemyslis vubec moderne. Jako bys to neznal, co nejlevnejs postavit, co nejdraz prodat a rychle pryc, nez na to prijdou.

Office parky a obchodni centra jsou projektovana s zivodnosti 15 let a to jeste nesmi v zime klesat prilis teplota, pak zacina kondenzovat voda v plasti budovy. Myslim si, ze i satelitni mestecka a bytove domy na tom budou podobne. Asi tak, aby to vydrzelo nez dosplacis hypoteku a pak si rovnou muzes brat novou na novy. Holt ekonomika se necim musi popohanet. Kam by prisla konzumni spolecnost, kdyz by se delali veci s dlouhou zivotnosti a domy, ktere preckaji generace?

Je to hnus velebnosti. Kdyz bydleni, tak s vlastnim projektem a pod neustalym duveryhodnym dozorem.

Ano, rychle postavit, rychle prodat a hlavně draho a co byste po nás ještě chtěli.

A vlastní bydlení je taky někdy si postavit sám, tam člověk ví, kde co má a jak to má. Firmy to můžou odrbat, nebo zdrhnout s prachama (znám takový případy). A s tím vlastním projektem máš recht, když vidím ty katalogový domky, tak si říkám, že ti co to navrhovali, v životě nebydleli v baráku - chybí tam věci, jako je pořádnej špajz a technický zázemí baráku, tedy místnost na rýče a lopaty, sekačku na trávu a takový ostatní věci, který se musí někam uložit, protože kolem baráku je furt co dělat. Takže to člověk musí buď hodit do garáže, která není nafukovací, nebo si pořídit zahradní domek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...