Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysavač na popel HECHT - rada

Všechny zdravím

Asi dva měsíce používám vysavač na popel Hecht. Topíme pouze dřevem a denně vybírám popel. Vysavač, jako takový, je dobrý nápad. Má však nedostatky.

1/ Štěrbina ve víku, kterou se nasává popel je menší než průměr hadice. Lehce se tak stane, že se zcela ucpe kousky uhlíků.Stejně tak se na otevřenou koncovku přisaje větší uhlík a ucpe ji. Dá se to odstranit jednoduchou úpravou.
Na koncovkou hadice jsem si udělal jednoduchý "košiček". Na novodurovou trubku odpovídajícího průměru jsem přichytil a sletoval měděné drátky ze starého el. kabelu. Košíčkem jednoduše rozrhuji popel a vysavač nasaje pouze kousky, které projdou do nádoby. /viz příloha /

2/ Po jednom použití jemný popel " zatáhne" hadrový filtr a výkon vysavače podstatně klesne. Pokud bych měl po každém použí čistit vysavač, pak ho nemusím mít a mužu čistit každý den kamna a mám to jednoduší. ALE :

S úspěchrem jsem vyzkoušel následující věc:
Stačí pouze koupít jednoduché sáčky do vysavače / 5 ks á 39,- Kč / . Přes filtr navléknu sáček, který jenom přetáhnu u víka gumou aby dobře těsnil. Podstatně tím zvětším plochu sání. Po sání stačí pouze trochu klepnout s vysavčem a popel od sáčku odpadne. S takovou jednoduchou úpravou mohu čistit vysavač až po týdnu a stále má stejný výkon.

Je to opravdu účinné !!!!!!!!!!

Zdraví

Kocoour

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkuste místo sáčku staré silonky stažené nahoře kolem filtru gumičkou, dole jen na uzel, nesnižuje t…
Gully Foyle 18.01.2012 14:34
Gully Foyle
Já na filtr navlékl dvě ponožky na sebe a funguje to bezvadně, jen vždy po týdnu vysypu popel vytřep… poslední
MO25 29.05.2013 14:13
MO25

Zkuste místo sáčku staré silonky stažené nahoře kolem filtru gumičkou, dole jen na uzel, nesnižuje to tolik sací výkon a HEPA filtr se nezanáší. Stejně funguje i netkaná tkanina na zahradu, ale už to něco bude stát. Jinak ten nápad s úpravou dle centrálního vysávání vypadá nadějně, prubnu to a dám vedět.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru