Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysavač na popel HECHT - rada

Všechny zdravím

Asi dva měsíce používám vysavač na popel Hecht. Topíme pouze dřevem a denně vybírám popel. Vysavač, jako takový, je dobrý nápad. Má však nedostatky.

1/ Štěrbina ve víku, kterou se nasává popel je menší než průměr hadice. Lehce se tak stane, že se zcela ucpe kousky uhlíků.Stejně tak se na otevřenou koncovku přisaje větší uhlík a ucpe ji. Dá se to odstranit jednoduchou úpravou.
Na koncovkou hadice jsem si udělal jednoduchý "košiček". Na novodurovou trubku odpovídajícího průměru jsem přichytil a sletoval měděné drátky ze starého el. kabelu. Košíčkem jednoduše rozrhuji popel a vysavač nasaje pouze kousky, které projdou do nádoby. /viz příloha /


2/ Po jednom použití jemný popel " zatáhne" hadrový filtr a výkon vysavače podstatně klesne. Pokud bych měl po každém použí čistit vysavač, pak ho nemusím mít a mužu čistit každý den kamna a mám to jednoduší. ALE :

S úspěchrem jsem vyzkoušel následující věc:
Stačí pouze koupít jednoduché sáčky do vysavače / 5 ks á 39,- Kč / . Přes filtr navléknu sáček, který jenom přetáhnu u víka gumou aby dobře těsnil. Podstatně tím zvětším plochu sání. Po sání stačí pouze trochu klepnout s vysavčem a popel od sáčku odpadne. S takovou jednoduchou úpravou mohu čistit vysavač až po týdnu a stále má stejný výkon.

Je to opravdu účinné !!!!!!!!!!


Zdraví

Kocoour

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny