Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použít oběhové čerpadlo?

Ohledně čerpadla, je to nějaký oběhový čerpadlo, má 3 stupně rychlosti oběhu, výrobce z hlavy bohužel nevím ( je červený :-) ) stálo 2 000 kč. Expanzku mám v kotli 8 litrovou a v systému krbovek 12 litrovou.( myslím že by stačila i menší, ale asi topenář neměl jinou po ruce . )
Čerpadlo mám hned za zdí ( příčkou ) oddělující obývák ( tam jsou kamna ) od chodby, kde mám veškeré rozvody i plynový kotel. V trubkách je to tak 1,5 - 2 m od kamen . Samozřejmě na větvi studené vody z výměníku .

Ještě ohledně vychlazovací smyčky, ta se dá samozřejmě dokoupit ke kamnům, podle tipizace. Na moje by stála 1800,-, ale je zapotřebí, mít po ruce přívod studené vody pod tlakem ( ideální je vodovodní řád ) a taky vyveden odpad, pro případ, že se voda přehřeje a vychlazovací smyčka začně napouštět studenou vodu a horkou valit ven !!

U nás to bohužel nešlo, při stavbě se na to nepamatovalo ( respektive kamna měly být pouze na přitopení ).

Pojistný ventil , souhlas je NUTNOST, pro případ nejhoršího . A automatický odvzdušňovák taky není k zahození. Čidlo termostatu by pak mělo být co nelblíže výměníku, na trubce teplé vody, tak se zabrání zbytečnému zpoždění informace o teplotě .

Ještě jsem si vzpomněl, na větvi s teplou vodou jdoucí od výměníku mám budík tlakoměru s teploměrem, je na něj krásně vidět a tak je zaručena vizuální kontrola teploty vody ve výměníku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny