Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rada k autonabíječce

Ahoj, mam jen rychlej dotaz, mam KO baterku u auta (nejdou ani kontrolky), vlastním tuto nabíječku zobraz.php ale ztratil sem k ní návod. Tak mě jen zajímá ta indikace nabíjení, teď momentálně mám baterku napojenou od rana a stále mi svítí veškeré kontrolky. Nemáte někdo podobnou nabíječku, abych veděl jak maji reagovat ty kontrolky na baterku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejhorší je pro akumulátor,pokud se nechá vybitý stát bez používání.Vyplývá to z chemické podstaty a… poslední
Jabraka 07.12.2010 16:53
Jabraka

Nejhorší je pro akumulátor,pokud se nechá vybitý stát bez používání.Vyplývá to z chemické podstaty akumulátoru.Elektrody jsou u nabité baterie na povrchu článků tvořeny jednak čistým olovem s vysoce pórovitou strukturou, na druhé elektrodě je povrch z PbO2(oxid olovičitý).Při vybíjení se postupně obě elektrody přeměňují na síran olovnatý(PbSo4)a uvolňují se elektrony.U vybité baterie se postupně původně pórovitý síran olovnatý mění na skořepinu,která už nelze přeměnit na čisté olovo.Články(elektrody)se tak zvaně zasulfátovaly.Dochází k velké ztrátě kapacity.
Nehledě k zředění elektrolytu,který může mrazem zmrznout a ledové krystalky poškodí elektrody.Na toto vše stačí rok podobného provozu.
JABRAKA

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru