Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, jsem majitelem společnosti která se touto problematikou přímo zabývá. Váš problém lze vyř…
noitami 05.11.2012 22:28
noitami
Pokud máte zájem o reklamu na našich stránkách, kontaktujte nás prosím e-mailem na adrese reklama@po… nový
Potkan007 05.11.2012 22:39
Potkan007
Taky skoro rok řešíme hlučné sousedy ve zrekonstruovaném bytovém domě.Bydlí nad náma a ty rány do po… nový
iconek 06.11.2012 20:55
iconek
Jo blbej soused je horší, než podebraná pata. poslední
Prasak 06.11.2012 22:18
Prasak
vlastnorucne jsem ve dvou panelakovych bytech delal odhlucneni stropu (po cele plose bytu) a to podh… nový
JD 06.11.2012 21:23
JD

Taky skoro rok řešíme hlučné sousedy ve zrekonstruovaném bytovém domě.Bydlí nad náma a ty rány do podlahy, nesnesitelné dupání, nemá to konce.Přímo k zbláznění.Celý večer se během přemistují z místnosti do místnosti, v noci snad ani nespí, to furt někde pochodujou.Ráno v půl 7 budíček, to se chystají do práce.A nedejbože, když si sousedka něco zapomene doma a několikrát se pro něco vrací a hledá po bytě.V rámci spěchání si ani nezuje boty na podpadku, tak klape ještě dalších 5 minut sem a tam.Domluva nepomáhá.Nedávno měli nějakou oslavu narozenin, sešlo se tam asi 8 lidí a při přání, včetně hlasitého zvokového projevu začali všichni ještě skákat.To se nám začaly prohýbat stropní desky a začaly praskat spáry.
Dnes jsem byl zkouknout jiný byt, druhé (a poslední) patro, poctivý stropy, 50ky zdi.Jiné řešení není, když sousedka je dcera majitele domu :-)

vlastnorucne jsem ve dvou panelakovych bytech delal odhlucneni stropu (po cele plose bytu) a to podhledem-jednovrstvy sadrokarton+kamenna vlna (myslim 8 nebo 10cm), sadrokartonova konstrukce samozrejme podlepena antizvukovou paskou. v jednom z bytu jsem delal i predsazenou stenu stejne resenou. v tomto byte totiz stena sousedici s chodbou byla postavena ne z betonoveho panelu, ale jen z prickoveho 10cm syporexu (obdoba ytongu,ovsem vnitrne vyztuzena zel. pruty).

v panelaku ja navic problem s nizkou vyskou mezi okennim ramem a stropem, dvouvrstvy sadros (ktery ma nejlepsi zvukoveizolacni schopnosti) tam nedostanes,bys tam pouzil dostatecne tlustou vlnu.

kazdopadne vysledek co se tyce zvukove propustnosti je velice tristni. nechci rici,ze by to bylo k nicemu, ale rozhodne to nemelo efekt jaky bych si pral. mozna firmy zabyvajici se odhlucnenim (100% to delaji stejnou konstrukci) ti budou tvrdit neco jineho,rozhodne jim never. zvuk se totiz siri predevsim konstrukci zdi, pripadne dokonce konstrukci podhledu a to nelze njak prerusit. pokud si dobre vzpominam cca pred 8mi lety kdy jsem to delal jsem vypocital cenu material+prace na cca 500kc/m2.

antipanelakysty mohu ujistit, ze stejnou zkusenost pruzvucnosti zdi mam i z klasickych cihlovych baraku a i drevenych konstrukci typu two by four.

co se tyce nadavani na plovoucky a "vyhodnosti" lina resp. PVC. pokud je PVC primo na betonu (100% pripadu v puvodnichm panelacich) je to naprosto stejne ne-li horsi. pokud se pouzije kvalitni plovoucka (osobne preferuji zn. kronospan tl. 8mm, antikrocejova vrstva, super reseni spoju) + kvalitni podlozka (hobra, miralon je o nicem a lze koupit i za cenu miralonu), je vysledek rozhodne lepsi nez u klasickeho PVC.

problem je v tom, ze v panelacich resp i stavbach starsich 10ti let se proste s poradnou zvukovou izolaci nepocitalo,resp. asi ani nebyly vhodne materialy.

ps. osobne mam na cca 70% plochy plovoucky i koberec-kvalitni persan. z estetickych duvodu i kvuli detem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru