Předmět Autor Datum
Vyměnit podlahu u sousedů, sousedy, nebo byt. Případně ucpávky do uší. Obávám se, že zespodu to nija…
JoDiK 05.12.2010 10:21
JoDiK
Zlaté lino, pružný povrch a dokonca malo plsť na spodnej strane na tlmenie hluku z chôdze. Zlaté lin…
Joseph 05.12.2010 10:50
Joseph
Souhlas! To jsou ty modní "plovoučky", který musí doma každej mít aby byl "in". :-D Souseda pozvi a…
veckoo 05.12.2010 11:17
veckoo
Na to nic není,jen si zvyknout.Stačí bydlet u šaliny.
Des 05.12.2010 12:47
Des
to nejsou sousedi, ale koně !!!, koni odpusť
karelIV 05.12.2010 13:11
karelIV
To je výhoda posledního patra, nikdo ti nedupe na hlavu. Na druhou stranu - co byste si dali do obýv…
Prasak 05.12.2010 19:29
Prasak
Tépich
Henessy 05.12.2010 21:43
Henessy
Jo, ale až nahoru na tu plovoučku. Na 100% pokrytí nemáme vhodnej prostor, máme tzv. obývákokuchyň,…
Prasak 06.12.2010 08:04
Prasak
Na strop přilož kousek železa vezmi příklepovku a ve večerních hodinách pouštěj v krátkých intervale…
Henessy 05.12.2010 19:07
Henessy
Dobrý den, jsem majitelem společnosti která se touto problematikou přímo zabývá. Váš problém lze vyř…
noitami 05.11.2012 22:28
noitami
Pokud máte zájem o reklamu na našich stránkách, kontaktujte nás prosím e-mailem na adrese reklama@po…
Potkan007 05.11.2012 22:39
Potkan007
Taky skoro rok řešíme hlučné sousedy ve zrekonstruovaném bytovém domě.Bydlí nad náma a ty rány do po…
iconek 06.11.2012 20:55
iconek
Jo blbej soused je horší, než podebraná pata. poslední
Prasak 06.11.2012 22:18
Prasak
vlastnorucne jsem ve dvou panelakovych bytech delal odhlucneni stropu (po cele plose bytu) a to podh…
JD 06.11.2012 21:23
JD

Jo, ale až nahoru na tu plovoučku. Na 100% pokrytí nemáme vhodnej prostor, máme tzv. obývákokuchyň, takže by tam byly nepříjemný přechody, do jídelního koutu je to taky nevhodný, tedy alespoň teď, když synek kydá jídlo na zem. Takže máme jen malý lokální koberečky. Furt lepší, než nic, snažím se malýho směrovat na ty koberce, aby třískal hračkama tam. V dětským pokoji má koberce se silnicema, naštěstí pokrývají většinu pokoje, jinak by sousedi pod nama zešedivěli (ano, jsme ohleduplní, taky by se nám to nelíbilo).

Na strop přilož kousek železa vezmi příklepovku a ve večerních hodinách pouštěj v krátkých intervalech. Hluk to neztlumí, ale získáš pozici pro vyjednávání. I když neznám případ, že by někdo módní plovoučku přikryl kobercem. Možná nedali Mirelon. Ten by měl tlumit kročejový hluk.

Taky skoro rok řešíme hlučné sousedy ve zrekonstruovaném bytovém domě.Bydlí nad náma a ty rány do podlahy, nesnesitelné dupání, nemá to konce.Přímo k zbláznění.Celý večer se během přemistují z místnosti do místnosti, v noci snad ani nespí, to furt někde pochodujou.Ráno v půl 7 budíček, to se chystají do práce.A nedejbože, když si sousedka něco zapomene doma a několikrát se pro něco vrací a hledá po bytě.V rámci spěchání si ani nezuje boty na podpadku, tak klape ještě dalších 5 minut sem a tam.Domluva nepomáhá.Nedávno měli nějakou oslavu narozenin, sešlo se tam asi 8 lidí a při přání, včetně hlasitého zvokového projevu začali všichni ještě skákat.To se nám začaly prohýbat stropní desky a začaly praskat spáry.
Dnes jsem byl zkouknout jiný byt, druhé (a poslední) patro, poctivý stropy, 50ky zdi.Jiné řešení není, když sousedka je dcera majitele domu :-)

vlastnorucne jsem ve dvou panelakovych bytech delal odhlucneni stropu (po cele plose bytu) a to podhledem-jednovrstvy sadrokarton+kamenna vlna (myslim 8 nebo 10cm), sadrokartonova konstrukce samozrejme podlepena antizvukovou paskou. v jednom z bytu jsem delal i predsazenou stenu stejne resenou. v tomto byte totiz stena sousedici s chodbou byla postavena ne z betonoveho panelu, ale jen z prickoveho 10cm syporexu (obdoba ytongu,ovsem vnitrne vyztuzena zel. pruty).

v panelaku ja navic problem s nizkou vyskou mezi okennim ramem a stropem, dvouvrstvy sadros (ktery ma nejlepsi zvukoveizolacni schopnosti) tam nedostanes,bys tam pouzil dostatecne tlustou vlnu.

kazdopadne vysledek co se tyce zvukove propustnosti je velice tristni. nechci rici,ze by to bylo k nicemu, ale rozhodne to nemelo efekt jaky bych si pral. mozna firmy zabyvajici se odhlucnenim (100% to delaji stejnou konstrukci) ti budou tvrdit neco jineho,rozhodne jim never. zvuk se totiz siri predevsim konstrukci zdi, pripadne dokonce konstrukci podhledu a to nelze njak prerusit. pokud si dobre vzpominam cca pred 8mi lety kdy jsem to delal jsem vypocital cenu material+prace na cca 500kc/m2.

antipanelakysty mohu ujistit, ze stejnou zkusenost pruzvucnosti zdi mam i z klasickych cihlovych baraku a i drevenych konstrukci typu two by four.

co se tyce nadavani na plovoucky a "vyhodnosti" lina resp. PVC. pokud je PVC primo na betonu (100% pripadu v puvodnichm panelacich) je to naprosto stejne ne-li horsi. pokud se pouzije kvalitni plovoucka (osobne preferuji zn. kronospan tl. 8mm, antikrocejova vrstva, super reseni spoju) + kvalitni podlozka (hobra, miralon je o nicem a lze koupit i za cenu miralonu), je vysledek rozhodne lepsi nez u klasickeho PVC.

problem je v tom, ze v panelacich resp i stavbach starsich 10ti let se proste s poradnou zvukovou izolaci nepocitalo,resp. asi ani nebyly vhodne materialy.

ps. osobne mam na cca 70% plochy plovoucky i koberec-kvalitni persan. z estetickych duvodu i kvuli detem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru