Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedodání díla zasklení lodžie

Dobrý den
Prosím Vás o radu jak dále postupovat.
Chteli jsme si před zimou nechat zasklít naši lodžii, jelikož mám emalé děti, říkali jsem si že budem moct využívat celoročně tuto část bytu na sušení prádla atd.
Našli jsem si firmu www.balkony.wbs.cz
Která přijela zaměřila a udělala cenovou kalkulaci, vše bylo Ok zaplatili jsem požadovanou zálohu 70% s ceny předem, doba dodání byla 6-8 týdnů, týden po uplynutí termínu jsem volal na firmu, dozvěděl jsem se že to ještě namají, říkam si Ok počkám tedy ještě týden .
Zase se po týdnu nikdo neozval, tak volám, prý to ještě nemají, ale že příští týden to už bude.
Třetí týden volám, prý nějaký dělník rozbil několik skel do zasklení, tak prý další týden.
No už je to přes 4 týdny a dnes už mi nikdo ani telefon nezvedá, na e-mail nikdo neodepisuje :-(
Poradí někdo co máme dělat?
Ve smlouvě mají odstavec že montují jen do -5stupňů, to znamená že bychom to zasklení měli až na jaře ? !
Jak znich v krajnosti dostat naše peníze?
Žaloba?
Děkuji za každou radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Největší chybou bylo vyplacení zálohy předem, žádná kvalitní a spolehlivá firma nepožaduje 70% jako…
Uroboros 02.12.2010 10:27
Uroboros
Děkuji Vám za odpovědi, dám na Vaše rady. Počkám do pondělí a pak udělám co mi radíte. Když jsem zař…
Klapavka 02.12.2010 11:31
Klapavka
Tím že převezmou v doporučené listovní zásilce odstoupení od smlouvy jim jasně řekne, že nemá smysl… poslední
veckoo 02.12.2010 11:51
veckoo

Největší chybou bylo vyplacení zálohy předem, žádná kvalitní a spolehlivá firma nepožaduje 70% jako zálohu. Ještě možná 20% a ani to bych jim nedal... Pokud se ve firmě umoudří, tak v prosinci se má oteplit, takže teoreticky montáž je možná.

Teď co s tím, písemně odstoupit od smlouvy, pokud je tam 6-8 týdnů a již je to 12, tak smlouvu očividně porušili oni a mát nárok na odstoupení a navrácení peněz. Bohužel ikdyž od smlouvy odstoupíte, asi se žalobě nevyhnete, protože oni ty peníze nebudou chtít vrátit. Ale pokud budou mít snahu dílo dodat, také se s nimi můžete dohodnout, že požadujete finanční kompenzaci (například, že to dodělají za již zaplacených 70%) jinak že zrušíte smlouvu a budete požadovat zpět celou částku + samozřejmě náklady na soudní řízení. Většinou se zlomí, protože by jim takhle náklady vzrostli a materiál zůstal. Teď je páka na vaší straně, sice nemáte peníze ani dílo, ale oni porušili smlouvu. Přeji hodně zdaru.

Děkuji Vám za odpovědi, dám na Vaše rady.
Počkám do pondělí a pak udělám co mi radíte.
Když jsem zařizoval plastová okna do naší bytovky, také jsem platil zálohu v 50% celkové částky, celková cena byla 500 000Kč.
Tak jsem si říkal že to není až tak divné :-|

Jak postupovat když se firma ozve třeba 23.12 stím že to maj a že přijedou na montáž až bude nad -5stupňu?
Můžu nárokovat nějakou slevu? Samozřejmě oni se budou bránit tím že za to nemohou bla bla.
Ve smlouvě mají že pokud oni nedodaj dílo v termínu tak si zákazník může nárokovat za každý den částku 0,025% z celkové částky ta je 25 000Kč.
A je tam také napsáno že pokud nedoplatíme zbývající část ihned po montáži tak si oni účtujou za každý den prodlení 0,25% z nedoplacené částky.

Děkuji

Tím že převezmou v doporučené listovní zásilce odstoupení od smlouvy jim jasně řekne, že nemá smysl aby k vám ještě jezdili. Pokud se budou návštěvy domáhat, nevycházejte jim vstříc. Převzetím je to po právní stránce jasně dané - v den převzetí odstoupení "smlouva padne".
Dělejte jim to samé co dělají oni vám - nereagujte na telefony, e-maily ani na osobní návštěvy. Jen bych počkal až mi ne/dojdou peníze nebo jejich písemná odpověď, kterou bych určitě převzal.
Kdo s čím jak zachází tím také schází ...
Zkuste se na to podívat optimisticky - tím že odstoupíte se vám otevírají nové možnosti výběru solidnější firmy. Než vám ti lempové vrátí peníze, tak si v klidu pojednáte s několika potenciálními zhotoviteli a rozhodnete se komu provedení díla zadáte.

Ještě dodatek - nehledě na to co za sankce uvádí smlouva bych po nich chtěl jen to co sem jim zaplatil, tedy plnou výši složené zálohy. Ty sankce nelze uplatnit při odstoupení od smlouvy. Uplatnitelné by byly pouze v případě prodlení plnění díla/platby zhotovitele/zákazníka.

V dopise je upozorněte na to že je nežádoucí bezdůvodné obohacení se.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru