Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chůze po eternitových šablonách

Potřebuji vyčistit komín. Mám střechu z eternitu a jediná cesta k čištění komínu je střechou, po které se bojím šlapat. Netuším zda mě ty šablony unesou. Jak se to řeší? Děkuji za radu. Hezký den

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Měl jsem stejný problé. Sehnal jsem molitanové kusy - různé tvary - obdélník, čtverec - různé veliko… poslední
Opravář 27.10.2010 06:57
Opravář

Měl jsem stejný problé. Sehnal jsem molitanové kusy - různé tvary - obdélník, čtverec - různé velikosti - asi tak 40cmx30cm, celkem mám 10kusů.
Pak jsem si vyrobil z hranolků 4 x 4 cm 2 žebříky 2m dlohé, které ale nelze použít jako klasický žebřík. Nelze po něm lézt, protože je slabý. Používám je jen na plocho na střechu - čistění žlabů, komínů,...... Je to starý dům, kde žádné lávky nejsou.
Postup na střeše: na střechu poležím 5 molitanových desek a na ně položím tento žebřík a kousek vedle to samé, a pak už jenom posouvám žebřík kam potřebuji a stále vždy stojím na jednom z těch žebříků. Eternitové tašky jsou již několik let po takové chůzi po střeše neporušeny a komín je každý
rok čištěný a žlaby také. Na ty žlaby na žebříku ležím na bříše - je to takové plazení se po střeše. Lepší se žlaby čistí. Ležím na jednom z žebříků a vedle sebe mám druhý žebřík a pod ním ty molitany. Ty molitany jsem propojil - šňůra - mezi sebou, aby mě případně nějaký molitan nesjel po střeše při manipulaci se změnou polohy žebříku. Mám asi 100kg, takže žádný hubený chlap. Ten žebřík se na molitanu ani nehne a tašky nepoškodí, protože se síla člověka rozloží. Na střechu je třeba lozit vždy za sucha - suché tažky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru