Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chůze po eternitových šablonách

Měl jsem stejný problé. Sehnal jsem molitanové kusy - různé tvary - obdélník, čtverec - různé velikosti - asi tak 40cmx30cm, celkem mám 10kusů.
Pak jsem si vyrobil z hranolků 4 x 4 cm 2 žebříky 2m dlohé, které ale nelze použít jako klasický žebřík. Nelze po něm lézt, protože je slabý. Používám je jen na plocho na střechu - čistění žlabů, komínů,...... Je to starý dům, kde žádné lávky nejsou.
Postup na střeše: na střechu poležím 5 molitanových desek a na ně položím tento žebřík a kousek vedle to samé, a pak už jenom posouvám žebřík kam potřebuji a stále vždy stojím na jednom z těch žebříků. Eternitové tašky jsou již několik let po takové chůzi po střeše neporušeny a komín je každý
rok čištěný a žlaby také. Na ty žlaby na žebříku ležím na bříše - je to takové plazení se po střeše. Lepší se žlaby čistí. Ležím na jednom z žebříků a vedle sebe mám druhý žebřík a pod ním ty molitany. Ty molitany jsem propojil - šňůra - mezi sebou, aby mě případně nějaký molitan nesjel po střeše při manipulaci se změnou polohy žebříku. Mám asi 100kg, takže žádný hubený chlap. Ten žebřík se na molitanu ani nehne a tašky nepoškodí, protože se síla člověka rozloží. Na střechu je třeba lozit vždy za sucha - suché tažky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny