Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem betonová deska pod vchodovou stříšku

zdravím...potřeboval bych poradit...
nad vchodem bude stříška z trámů rozměr 170 x 220cm...krytina bude pálená taška... + svody...mám pod ní připravit 4 patky, tak si říkám že bych rovnou vybetonoval celou desku. nevím ale do jaké hloubky nebo jaká má být tloušťka té desky...deska asi bude přesně k soklu baráku???a kolik do hloubky...?
děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych udělal patky z betonu do hloubky 60 cm a prostor vydláždil betonovou dlažbou. Nebo místo pat…
jindra2 01.09.2010 16:03
jindra2
to jo...ale stejně v tom prostoru musím pod dlažbu udělat betonovou desku a navíc vybetonovat schůde…
tomx 02.09.2010 11:02
tomx
Pod betonovou dlažbu se nedělá betonová deska ale pokládá se na štěrk. http://www.best.info/upload/1…
jindra2 02.09.2010 13:52
jindra2
jo tuhle dlažbu..já tam chci spíš nalepit venkovní dlažbu...nějaký vzhled kamene asi...ať to vypadá…
tomx 02.09.2010 14:03
tomx
Tome, co si to vyměřit, nakreslit a pak udělat formu? Do formy vyvázat armaturu a vybetonovat.
veckoo 02.09.2010 23:37
veckoo
mám v plánu...vyměřit...vykopat...zašalovat...vylít z mixu...proarmovat určitě...na dno štěrk...hlav…
tomx 03.09.2010 07:04
tomx
Ahoj podobnou věc sem dělal loni. Mam desku ve vnitřním rohu, dvě vnější strany jsem vykopal do neza…
jaanve 03.09.2010 07:36
jaanve
tak nějak by mi to asi vyšlo.teď je od země k soklu cca 30-40cm...tak bych to v rozích kde budou trá…
tomx 03.09.2010 07:50
tomx
Není beton jako beton, receptur je spousta. Jestli máš míchačku, není důvod svépomocí nemíchat. Ceme…
veckoo 03.09.2010 09:35
veckoo
12-20 cm ti přijde jako nedostatečná lsupička ? Proboha a proč ? Varianta udělat pod místa , kde bud…
Schizo 03.09.2010 13:31
Schizo
Jo, přijde to jako šlupička. Nejsme v Africe, kde je furt teplo. V zimě to promrzne, vlhká zem pod t… poslední
Rce 03.09.2010 22:40
Rce

jo tuhle dlažbu..já tam chci spíš nalepit venkovní dlažbu...nějaký vzhled kamene asi...ať to vypadá pěkně...a navíc ten prostor pod stříškou to bude jako první schod...bude výš než terén o cca 15 cm...a pak u dveří bude ještě malý schůdek opět cca 15cm...

mám v plánu...vyměřit...vykopat...zašalovat...vylít z mixu...proarmovat určitě...na dno štěrk...hlavní otázka zní...jak silná má být taková deska? patky po mně chtěl truhlář do nezámrzné hloubky...možná by v místě trámu mohl beton jít hlouběji a jinak celá deska by mohla být užší? nebo ji mám prostě celou udělat třeba 60cm?

Ahoj podobnou věc sem dělal loni.
Mam desku ve vnitřním rohu, dvě vnější strany jsem vykopal do nezamrzné hlouby a zabetovonal zarovno s terenem a nastrkal armaturu na provázaní s deskou. šířka základu 15-20. Do základu domu jsem navrtal díry v urovni budouci desky vstupu a do nich nastrkal armaturu. Potom jsem to zašalovat rovnou na dva schody navozil kameny ať tam neliju tolik betonu, pak armatura a beton. U tebe bych v místě budoucích sloupku pro střechu zaklad rozšířil. Desku mam tak 12-20 tlustou. A ten schodek jak píšeš že udělaš z ytonku, tak bud pod to dej izolaci a nebo nejlepe to udělej z betonu a maš to navždy.
Honza

tak nějak by mi to asi vyšlo.teď je od země k soklu cca 30-40cm...tak bych to v rozích kde budou trámky vykopnul ještě tak o 30cm a zbytek bych jen zašaloval...schůdek k prahu bych asi vybetonoval dodatečně...ale to se mi zase ten beton už nespojí že?
myslíte, že se to dá zvládnout růčo namíchat ten beton nebo mix?
objem kvádru? cca 200x200x50cm jsou dva kubíky že?

Není beton jako beton, receptur je spousta. Jestli máš míchačku, není důvod svépomocí nemíchat. Cementem bych určitě nešetřil, nejlíp dělat ve dvou a více lidech. Půjde to hezky rychle. Vybetonovat na jeden zátah. Určitě bych udělal alespoň 40 cm do výšky. Zmíněných 12-20 cm mi přijde jako nedostatečná slupička. Je to o tom, jestli to chceš udělat pořádně, klidně i předimenzovaný a nebo si za pár let drbat hlavu, že si měl tenkrát přidat 2x víc materiálu a práce. Nedej na rady "lepičů" a udělej beton pořádně hluboko. Nevymýšlel bych varianty, jako že v místě sloupků betonovat hlouběji. Rovnou betonovat všude hlouběji. Poctivá práce tě přežije. :i:

edit:
Ještě ke zmiňovanému ytongu. Podle mě je to do toho místa nevhodný materiál. V zimě je sníh všude, pak taje, ytong nasáká. Takže opět cestou šalování a armatury a vylít to na jeden zátah.

12-20 cm ti přijde jako nedostatečná lsupička ? Proboha a proč ? Varianta udělat pod místa , kde bude patka hlubší základ je naprosto v pohodě .
Vždyť ten přístřešek, potažmo trámy co ponesou střechu, budou stát právě v rozích a tam taky bude největší zatížený, zbytek desky nic neponese !
Vždyť i základová deska pod domek se dělá nějakých 10 - 15 cm a pokud se udělá jak má, tak nese celý dům, tak proč pod přístřešek vymýšlet Dobrošov ?

Ano, nic se tím nezkazí, ale stojí to peníze navíc a dle mého názoru naprosto zbytečně .

Jo, přijde to jako šlupička. Nejsme v Africe, kde je furt teplo. V zimě to promrzne, vlhká zem pod tím zmrzne na troud, led nabývá na rozměru a 12 cm betonu (ještě bez karisítě) to rozláme jak sirky. Jestli to nepopraská hned první zimu, tak do tří let určitě. 20 cm by už šlo, ale raději 30.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru