Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samovolné popojíždění auta na mírném svahu při rychlosti 1 nebo zpátečce

Novy Chevrolet Aveo sedan, 1.2/16V, najeto cca 320km, parkoviste na mirnem svahu, nahodne zjisteno samovolne popojizdeni pri zarazene rychlosti 1 nebo zpatecce, vuz popojizdi tak ze jakoby priskokama ale nezastavi se. Teda, je tohle normalni nebo je na voze zavada? Podle mne a take vyjadreni servisu autosalonu tohle normalni neni, celou vec hodlaji resit s importerem, co tedy pozadovat, opravu ci pripadne odstoupeni od kupni smlouvy? Nechci totiz ani domyslet co vse se mohlo stat kdybych tuto zavadu nahodne neobjevil, parkoviste se nachazi na sidlisti pres chodnik a frekventovanou cestu, beha mi z toho mraz po zadech!:-?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Při vypnutém motoru? ::)
L-Core 22.08.2010 07:10
L-Core
Samozdřejmě že bude popojíždět. Pokud jste měl čtyřválec a tento je trojhrnek, tak pojede. nový
Jarouš1 18.09.2010 15:56
Jarouš1
Bože, do čeho jsi dal rozumu trochu nový
achjo 15.09.2010 12:07
achjo
Tohle mi dělala Felicia 1,3 MPi. Taky na kopci poskakovala. Tenkrát se to řešilo tak, že se v servis… nový
neuvedu 26.09.2010 13:45
neuvedu
Na 100% slabé kompresné tlaky-príčin je viac: Nedosadnuté piestne kružky,povolené sviečky,prepálený… nový
brunteles55 27.09.2010 17:49
brunteles55
Prosim ctete dotaz, puvodni otazku, vetsinu zavad co zde popisujete se tyka starych vyslehanych moto… poslední
borsuk 27.09.2010 21:07
borsuk

Tohle mi dělala Felicia 1,3 MPi. Taky na kopci poskakovala. Tenkrát se to řešilo tak, že se v servisu jakoby něco udělalo (příčin mohlo být více), ať si to sedne, kdyby se závada dál vyskytovala, tak přijďte nejdřív za 1/4 roku. Takhle se to dělávalo, až bylo po záruce. Pak to byli ochotni opravit, ale už za peníze zákazníka. Pak jsem se někde dozvěděl, že se tak děje kvůli tomu, aby nebyly reklamace a škodovka tak mohla být považována za bezproblémovou, kvalitní značku.
Co se týče ruční brzdy, tak ze staré školy znělo vždy: nepoužívat kvůli možnému zamrznutí. Nyní jsem ale naopak četl, že se nemá při stání dávat kvalt, protože to nesvědčí motoru či spojce.

Rozhodně bych stav u nového auta řešil, už je jiná doba, než bývala před 12ti lety. Výhodou je, že záruka je nyní 24 měsíců, takže aspoň někde zanést záznam, že je tu ta a ta závada. Aby se ke konci záruky nějak nekroutili. Na druhou stranu, když dnes sledujete spotřebitelské informace typu Černé ovce, tak občan dnes nemá mnohdy na nic nárok, o vše se musí soudit ...

Na 100% slabé kompresné tlaky-príčin je viac: Nedosadnuté piestne kružky,povolené sviečky,prepálený piest a potom to NAJHOR3IE zadreté piestne krúžky(asi naj pravdepodobnejšie). Čo najkoršie navštívte servis a treba premerať kompresné tlaky. Ak to budú krúžky tak trvajte na výmene celého motora-servis sa bude brániť ale trvajte na výmene príčin je viac prečo sa zadreli krúžky,hneď jedna-nedostatočné chladenie,kto vie čo sa robilo z motorom.

Prosim ctete dotaz, puvodni otazku, vetsinu zavad co zde popisujete se tyka starych vyslehanych motoru v predsmrtnem stadiu, zde se bavime o jeste nezabehlem, jehoz hranice kilometraze neprekrocila stale jeste 1000 km, tudiz mam za to ze tlaky ve valcich jeste nebudou optimalni, ale jak zde pise vetsina, ani ja jsem se s tim jeste nesetkal, jinak zadne problemy, motor staruje nadherne, spotreba na tak malo ujetych km je velmi nizka, tah umerny objemu a vykonu, volnobeh a provozni otacky zcela plynule, bez skubani, razeni jde normalne, kourivost jsem nezaznamenal, tudiz mam opravdu za to ze tato zavada ci neduh je zpusobena malymi tlaky ve valcich a nebo v opacnem pripade jde opravdu o zavadu, zatim jsem nezkousel chovani stejneho typu vozu se stejnym poctem malo najetych km, ale rozhodne v brzke dobe to udelam, cekam take jeste na ohlasy jinych majitelu Avea, stejny dotaz jsem daval na Chevrolet forum.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru