Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zčernání bubnu v pračcce

Mám velkou prosbu o radu. Včera jsem zakoupil v drogerii přípravek na odstranění vodního kamene do praček,varných konvicích atd,balení obsahovalo 5 sáčků(nějaká kyselina), která se měla vysypat do bubnu pračky a nechat proběhnout prací cyklus při 4O stupních.Vše jsem provedl dle návodu a po ukončení procesu jsem otevřel pračku a povrch bubnu,je zešedlý až zčernalý a na dotek zanechává černou barvu na ruce.Není to jen takový ten maz z vodního kamene a pracího prášku,ale jako by buben nějak zoxidoval a nejde to dostat pryč.Pračka je vrchem plněna značka Candy 3 roky stará a buben je nerezový.Ale ted se teda vůbec neleskne a je ještě horší než před vyčištěním.Ted mám jen obavy aby se s pračkou něco nestalo,nebo neobarvilo prádlo.Nemá s tímto prosím někdo zkušenost a poradil jak opět vrátit lesk bubnu?Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Omlouvám se za zpoždení.Přípravek se jmenoval Dekalko viz obrázek.Vyfotil jsem i buben pračky.První…
fifa221 18.07.2010 17:36
fifa221
Dobry den, zcela stejny problem, dnes. A foto-jako by jste fotil moji pracku.....jsem zvedava, zda s… nový
eri 04.06.2011 15:02
eri
Podle obrázků co jsem si prohlédl bych usuzoval, že přípravek obsahoval fosforečnou kyselinu a nějak…
corve43 07.12.2010 19:58
corve43
Corve neblbni, SAVO je chlórnan - keď ho použiješ na nerez a necháš ho tam pôsobiť dlhšie, skoroduje… nový
peter_d 28.07.2017 21:10
peter_d
:-D Podle posledních informací od už notně vousatého tazatele,má už za těch 7 let třetí pračku. poslední
kozakl 28.07.2017 21:14
kozakl
Já právě včera zkusila úplně stejný přípravek a když jsem otebřela pračku po čištění,měla jsem málem…
smika 22.01.2011 14:10
smika
Smika, tak jak to dopadlo? Zbavili jste se toho černiska? Mě se to stalo teprve před pr hodinami, al… nový
eri 04.06.2011 15:07
eri
A proč nekontaktujete výrobce? kontakty nový
kejki 04.06.2011 23:58
kejki
No, uz se na to chystam. A nejen vyrobce, ale i Ochanu spotebitelu a vyrobce me pracky take. Jinak,… nový
eri 10.06.2011 11:30
eri
Zdravím... tak dnes se mi stal ten samý problém. Dekalko jsem použila dle návodu a po skončení progr… nový
MJ 19.06.2011 19:47
MJ
MJ, vyrobce jsem stale jeste nekontaktovala, ale myslim na to. Jak to ale vidim, opravdu to nebyla v… nový
eri 26.03.2012 11:25
eri

Podle obrázků co jsem si prohlédl bych usuzoval, že přípravek obsahoval fosforečnou kyselinu a nějaké dodatky, (načervenalá barva) osobně bych vyzkoušel použití sava, ale pouze na otevřených dvířkách zda-li se to ztratí a teprve potom jestli se pokus zdaří použít náplň a nechat točit bez ohřevu.
POZOR, uvolňuje se chlor, který je jako bělící faktor a je zdraví nebezpečný vše potom řádně vyvětrat a propláchnout. Nikoho k tomu nepouštět!!!

Corve neblbni, SAVO je chlórnan - keď ho použiješ na nerez a necháš ho tam pôsobiť dlhšie, skoroduje. Znie to neuveriteľne, ale nerez po dlhšom pôsobení chlórnanu skoroduje, a to by Bola už úplná katastrofa.
Skôr by som odporučil roztok dietanolamínu, alebo podobnej alkálie, ale obávam sa, že ani to už nepomôže a povrch je nenávratne poškodený kyselinou amidosulfónovou.

Já právě včera zkusila úplně stejný přípravek a když jsem otebřela pračku po čištění,měla jsem málem mrtvici.Nevím,jak se šedého mazu zbavit.Pračku mám rok starou,značka Electrolux.Ale myslím,že to nehraje roli.Poradí mi prosím někdo,jak pračku vyčistit?

No, uz se na to chystam. A nejen vyrobce, ale i Ochanu spotebitelu a vyrobce me pracky take.
Jinak, vcera tu byl p. opravar a rekl, ze se s timto jeste nikdy nesetkal, a s prekvapenim mi rekl, ze to černé je ta necistota prilepena (natavena) na buben a ze mam dat Dekalko jeste jednou......
Minulou noc jsem spustila kyselinu citronovou, ale buben stale cerna (bez meho prekvapeni). Proste buben se promenil v kus zašedleho plechu....který stále černí. A nový buben by se musel vyměnit včetně vany - výdaje cca 4-5tis kc...
Jsem zvedava na odpovedi výrobcú a OS.

Zdravím...
tak dnes se mi stal ten samý problém. Dekalko jsem použila dle návodu a po skončení programu mne čekal šok!!! Můj dříve krásný nerezový buben je celý zašedlý, vůně taky nic moc. A vůbec netuším co s tím? Jak je možné, že se prodává takový šmejd. Prosím poraďte, jak mít buben opět krásně lesklý? Eri, jak dopadl kontakt výrobce?

MJ, vyrobce jsem stale jeste nekontaktovala, ale myslim na to. Jak to ale vidim, opravdu to nebyla vyjimka jen 2 lidi, kterym se to prihodilo, a pokracuje to dal, viz vas pripad.
Urcite jim napisi. Buben uz nikdy nezlesklil, je na trvalo zoxidovany. Muzete se podivat zde https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-sn c6/249777_10150199872764326_627009325_6838214_7227 651_n.jpg (tu bilou caru jsem udelala ja, ale rozdil lesku nelesku je viditelny i bez ni).

Na novou pracku jsem nemela, a tak jsem po par odstavkach a snahach vycistit to cerne co se z bubnu neustale uvolnovalo, zacla prat nanovo.

Vymena noveho bubnu by byla dost nakladna, radej ani nepocitat. Samotny buben se pohybuje v rozmezi 4-6000kc. Plus prace servisaka...to uz je na novou pracku.

Urcite dam vedet, jak to dopadlo.

Prijemny den.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru