Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dělám jarní údržbu pumpy - dá se lůj něčím nahradit?

Ahoj lidi, dělám jarní údržbu pumpy na zahradě, a při koupi kožených klapek mi poradili, abych je vyvařil v loji. Ale vloudila se chybička, lůj dnes není nikde k sehnání, všichni už dostávají čisté maso. A Carrefour bohužel zrušili, tam si sami bourali. Takže dotaz: víte někdo, zda se dá poctivý lůj něčím poctivým nahradit? Případně jak postupovat? Díky S.
Změna předmětu, původně: pumpa (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Obnovuji starou diskuzi, ale třeba se bude hodit. Když jsem před lety opravoval jednu pumpu, tak mi…
Mošna 07.05.2014 09:05
Mošna
a na můj dotaz, čím namazat, mi radil, že to je jedno, třeba stolním nebo lněným olejem Chápu, že p…
Kurt 07.05.2014 09:13
Kurt
Nemohu, než souhlasit. Byl jsem na návštěvě u jedné seniorky ještě s klasickými kamny. Z trouby se o…
Henessy 07.05.2014 17:37
Henessy
:-D poslední
Rce 07.05.2014 22:38
Rce

Obnovuji starou diskuzi, ale třeba se bude hodit. Když jsem před lety opravoval jednu pumpu, tak mi pan prodavač radil použít výhradně živočišný tuk, protože těm kůžím je nejbližší, rozhodně víc než rostlinný nebo syntetický tuk. Dnes, po pár letech, opět při koupi manžety a klapky na ruční pumpu, jsem se chtěl ujistit - a na můj dotaz, čím namazat, mi radil, že to je jedno, třeba stolním nebo lněným olejem. Jen trochu namazat, aby manžeta nenabobtnala. Tak pak se v tom vyznejte. Asi to nechám na pár dní v teple zabalené v pytlíku s vepřovým sádlem. Pumpa bude na zahrádce a trocha mastnoty kytkám vadit nebude.

a na můj dotaz, čím namazat, mi radil, že to je jedno, třeba stolním nebo lněným olejem

Chápu, že pumpa není psací stroj, leč měl jsem v práci kolegu, který servisoval právě mechanické psací stroje - nejméně rád měl vždycky ty, kteří stroj namazali stolním olejem. Po čase došlo k tomu, že olej nejen nemazal, ale naopak lepil, takže stav byl ještě horší, než kdyby nebyl namazán vůbec (to, jak špatně se ta lepivá vrstva dostávala dolů snad zmiňovat nemusím).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru