Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto výměna propan butanové lahve za poplatek !!!

Zdravím , dnes jsem si jako každé 3 měsíce ( tak dlouho mi moje bomba na které pouze vařím vydrží )
šla svoji bombu vyměnit , k mému údivu mi bylo řečeno , že tato bomba je už stará a tutíž mi ji nevymění ,
prý jí plynárny zpět nevezmou , paradoxně ale pokud zaplatím výši 200 kč , tak mi jí vymění , ale musím si holt připlatit !!!!Výměna přijde na 380 kč + 200 kč za ochotu výměny docela levná záležitost .
Setkal se s tím už někdo , třeba jsou od nového roku nějaké změny o kterých nevím , ale co budeme dělat s těma starýma opravdu netuším , kdysi jsme si je zaplatili za 500 do pronájmu od plynáren a teď budeme zase platit ale už jen 200 aby nám je aspoň vyměnili .Super že by na tom byly plynárny už tak špatně , že neví za co si nechat zaplatit ?????
Změna kategorie, původně: Ostatní
2 roky staré téma - zamykám. (Kurt)

Předmět Autor Datum
Viz zákon o obalech, zvlášť odstavec 9: (4) Osoba, která uvádí na trh nebo do oběhu výrobky ve vrat…
zoul 21.03.2010 11:06
zoul
Tak to jsem udělala jako obyčejně slušně poprosila , načež mi byla prázdná lahev zkoumána a pak chtě…
andulka 21.03.2010 16:01
andulka
Oznámit ČOI, jsou to sprostí zloději.
Rce 21.03.2010 16:14
Rce
Já bral propan v sobotu a když to plnili, tak jsem očumoval kolem (viz pseudonym)a měli tam cedulku…
čumil_old 21.03.2010 17:43
čumil_old
Nevím je to možné ,něco studoval na lahvi , ale přesně o co šlo mi neřekl , jenomže já jí neplním ,…
andulka 21.03.2010 19:43
andulka
Bych toho prodavače okamžitě obvinil z obecného ohrožení, řekl mu, že mi tu láhev dal před tejdnem a…
Rce 22.03.2010 23:13
Rce
Hmm.. zřejmě dobrej oddíl... :-D cituji z toho odkazu: Pokud na naší plnírnu přinesete i prošlou lá…
sHpy00n 22.03.2010 00:12
sHpy00n
Dobry den, nerozumim tomu, ze vubec nastal nejaky problem, vzdyt jste predpokladam tu bombu o ktere…
Ladislav 20.04.2012 07:51
Ladislav
vytáhl jste velice starý příspěvek. poslední
milan.cukrar 20.04.2012 08:31
milan.cukrar

Viz zákon o obalech, zvlášť odstavec 9:

(4) Osoba, která uvádí na trh nebo do oběhu výrobky ve vratných zálohovaných obalech, je povinna vykupovat tyto vratné zálohované obaly bez omezení množství a bez vázání tohoto výkupu na nákup zboží.

(6) Osoba, která uvádí na trh nebo do oběhu výrobky ve vratných zálohovaných obalech jinak než prodejem spotřebiteli, je povinna informovat osoby, které uvádějí výrobky v těchto obalech na trh nebo je uvádějí do oběhu prodejem spotřebiteli, o připravované změně druhu vratného zálohovaného obalu nebo o ukončení výkupu vratného zálohovaného obalu nejméně 6 měsíců před provedením této změny nebo před ukončením výkupu; po tuto dobu nesmí být výkup těchto vratných zálohovaných obalů zastaven.

(7) Oznámí-li osoba, která uvedla na trh nebo do oběhu vratné zálohované obaly, že přestává používat dosud zálohovaný obal, je povinna tento vratný zálohovaný obal odebírat zpět za podmínek platných pro dosud zálohovaný obal po dobu nejméně 1 roku od posledního uvedení tohoto obalu na trh nebo do oběhu.

Možná by stálo za to tam přijít, požádat o výměnu bomby jako obvykle a pokud budou dělat fóry, tak jim se smutnýma očima říct, že těmhle věcem nerozumíte a zkusíte se poptat na České obchodní inspekci, kde vám to jistě vysvětlí.

Tak to jsem udělala jako obyčejně slušně poprosila , načež mi byla prázdná lahev zkoumána a pak chtěl 2 stovky za to , že mi ji vymění , jenomže na čem uvařit že ? Zajela jsem si tedy 10 kilometrů jinam a hle , žádný problém neměli , vyměnili ( je úplně stejná jako ta moje jen na štítku je letošní datum ) a ještě poděkovali a popřáli hezký den , pro příště tedy vím kam jezdit a komu se vyhnout i když je to k mému bydlišti dál :-) Takže hezký zbytek víkendu

Nevím je to možné ,něco studoval na lahvi , ale přesně o co šlo mi neřekl , jenomže já jí neplním , dám prázdnou a dostanu plnou ,tak to fungovalo až do dneška bez problémů , že ta lahev nemá revizi už je problém výrobce , aby jí už nedávali dál do oběhu ,přeci si nebudu neustále kupovat lahev když jí bude docházet revize ,protože mě nenapadne , když si lahev kupuji , zkontrolovat nějakou revizi o které podle mě většina občanů nemá tušení

Bych toho prodavače okamžitě obvinil z obecného ohrožení, řekl mu, že mi tu láhev dal před tejdnem a jestli je prošlá, tak mě včetně sousedů a náhodných padesáti lidi na autobusové zastávce před domem, vědomě ohrozil na životě. Po té bych se znovu dotázal, jestli je ta láhev špatná.

Dobry den,
nerozumim tomu, ze vubec nastal nejaky problem, vzdyt jste predpokladam tu bombu o ktere tu je rec vymenila na tom samem miste, takze vam asi prodali (vymenou) bombu, ktera pak za ty 3 mesice prosla a mel by to by jejich problem.

Zpět do poradny Nahoru