Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jinak ta nabíječka z Lidlu, jak tam píšete možná špatná není, ale rozhodně nesvěřím garáž s motorkou…
Mates_RR 08.02.2010 17:25
Mates_RR
Ta autonabíječka z Lidlu je opravdu dobrá. Pokud Lidl nabízí v akci nějaký elektrospotřebič, tak je…
jeremjáš 08.02.2010 23:51
jeremjáš
<noflame prosím> Nikdo nemá averzi proti Lidlu. Ten vydělává a to je přeci vlastnost dobrého obchodn…
Rce 09.02.2010 00:22
Rce
Kup si u Vietnamců. Budeš tam mít i Digi hodinky a kompas. Znaky úplného nabití akumulátoru: Všechny…
Henessy 09.02.2010 17:30
Henessy
Tak mě pouč, co vykoukáš na tom měřáku:-D:beer: Asi aby věděl. kolik A tam leze .... nový
Mates_RR 09.02.2010 21:31
Mates_RR
A jak pozná, že tam leze málo?:-D Vidím, že jsi znalec. Co preferuješ. Nabíjení stálým proudem, nebo… nový
Henessy 09.02.2010 22:02
Henessy
kombinace-nabíječka charakteristiky W/proud postzpně klesá/ a automatické odpojení/přepnutí na udržo… poslední
MM_tank 11.02.2010 01:51
MM_tank
elektrolyt má na všech článcích hustotu 1.285g/cm2, napětí každého článku je 2.5 - 2.7V Tak nás pou… nový
Remca 10.02.2010 00:22
Remca
Aniž to víš, právě jsi zjistil, co jsem tím chtěl říct.Jelikož pochody které probíhají v baterii nem… nový
Henessy 10.02.2010 10:25
Henessy
Co tohle? Vyplatí se to za ty prachy oproti té, co jsem dával link v "dotazu"?
Mates_RR 08.02.2010 17:34
Mates_RR
Já mám nabíječku z Globusu za 480 Kč a jsem s ní naprosto spokojen.Má i omezení proudu při konci dob…
Jabraka 09.02.2010 10:53
Jabraka
no ja si nedávno koupil v jednom zdejším krámku u nás Leadra 220 co dělá proma a jsem spokojenej.. n… nový
erik908 10.02.2010 23:16
erik908
Je už unavující, když "odborníci" dostávají osypky z nákupu v obchodních řetězcích. Konkrétně u nabí…
Henessy 09.02.2010 17:17
Henessy
Dobrý den,máte svatou pravdu,jsem kutil všeho druhu,již mi prošlo rukama spousta různého nářadí včet… nový
Lubomír 10.02.2010 12:15
Lubomír
Lubomíre, nic ve zlém, ale z vašeho příspěvku vyplývá, že zatímco značková věc se brzy rozbije, nezn… nový
Kurt 10.02.2010 12:26
Kurt
Proboha!!! Nikdo tu neřeší vybavení profesionální dílny. Když si doma občas vrtneš do zdi, tak přeci… nový
Henessy 10.02.2010 12:44
Henessy
Někde jsem psal o profi dílně? Možná bys měl lépe číst, než začneš psát. 48 měsíců záruky přece dává… nový
Kurt 10.02.2010 12:54
Kurt
Nějak jsme v zápalu boje sklouzli od nabíječky k všeobecnému pokecu. Pakliže DWT nedělá nabíječky au… nový
Henessy 10.02.2010 13:15
Henessy
Nějak jsme v zápalu boje sklouzli od nabíječky k všeobecnému pokecu. Mno já s tím nezačal. :puff:… nový
Kurt 10.02.2010 13:17
Kurt
To se ti tady asi nepovede.... Naprosto jistě! :-p nový
Remca 10.02.2010 13:45
Remca
Bosh stačí jen vyslovit a je to hned dražší. Můžou si to dovolit, lidi to kupujou. Člověk aby nakupo… nový
Rce 10.02.2010 12:48
Rce

<noflame prosím>
Nikdo nemá averzi proti Lidlu. Ten vydělává a to je přeci vlastnost dobrého obchodníka a v tomto jej dokonce obdivuji. Ale že by prodával kvalitní věci, to ne. Prodává funkční vědci. Prodávat zmetky si dovolit nemůže. Leč uvažujme trochu ekonomicky: Za pětikilo nabíječka, nákupní cena (i kdyby to bylo v akci) je kolem čtyř stovek. Sice elektronika jde cenově dolů, ale za 400 těžko bude výrobek kvalitní. A další faktor: Nákupčí Lídlu spolehlivě nejsou odborníci na elektroniku, jejich úkolem je vydělat. Nakoupit levně a dobře prodat. Proto tvrzení, že Lídl v akci nabízí kvalitní věci za výhodnou cenu, je poněkud odvážné. Nenechme si do hlavy nalejt masáže z jejich reklamních spotů a letáků.

PS: Já dávám přednost nabíječkám s měřákem, abych věděl, co mi ten přístroj s baterkou tropí.
</noflame>

Kup si u Vietnamců. Budeš tam mít i Digi hodinky a kompas.
Znaky úplného nabití akumulátoru:
Všechny články plynují při nabíjení stejně, elektrolyt má na všech článcích hustotu 1.285g/cm2, napětí každého článku je 2.5 - 2.7V. Na koncových vývodech baterie 15 - 16 V.
Tak mě pouč, co vykoukáš na tom měřáku:-D:beer:

A jak pozná, že tam leze málo?:-D
Vidím, že jsi znalec. Co preferuješ. Nabíjení stálým proudem, nebo stálým napětím.
Já se přiznám, že tomu nerozumím, tak jsem nucen věřit tomu, že mám nabíječku, která sama upravuje proud který tam poleze, nebo jednoduchou dobíječku s nízkým ampérovým tokem, která mi baterku neuvaří když ji nechám běžet o hodinu déle.;-)

kombinace-nabíječka charakteristiky W/proud postzpně klesá/ a automatické odpojení/přepnutí na udržovací režim. právě na to je dobrý ten měřák - vidíš kolik do baterky jde a protože proud postupně klesá dokážeš odhadnout jak to dlouho bude trvat.

Navíc se i s orientačním měřákem dá poznat vadná baterie, do který jde jen normálního zlomek proudu /vadný článek např/ - ty u své automatické nabíječky budeš čumět měsíc a stejně se to nedobije.

No a ohledně ampérmetrů v autech - myslíš asi spíš voltmetry ukazující napětí baterie - tak ty výrobci ojebali jako ojebávájí kdeco na palubce. Zlaté lepší auta z 70-80let...

Aniž to víš, právě jsi zjistil, co jsem tím chtěl říct.Jelikož pochody které probíhají v baterii nemůžeš změřit, ani ovlivnit, je ti na dvě věci vědět co ti jak říkáš leze do baterie. Kývající se ručička je pro většinu zákazníků marketingový trik a je zbytečné si za to připlácet.Automobilky od ampérmetrů dávno ustoupily a máš tam pouze kontrolku dobíjení.
Kup si cokoliv v cenové hladině kterou jsi ochotný akceptovat, pokud bude na krabičce napsáno že je nabíječka určena pro ampéry tvé baterie a dají ti 2 roky záruku.Při frekvenci užívání běžným spotřebitelem ti vydrží.
A ten hustoměr nemusí být laboratorní. V každé mototechně jsou hustoměry, které ti změří hustotu elektrolytu a některé mají plovák i na měření chladící kapaliny.:-*

Je už unavující, když "odborníci" dostávají osypky z nákupu v obchodních řetězcích.
Konkrétně u nabíječky je s podivem, jak se někdo může vzrušovat kvalitou.
Jednako současné baterie potřebují dobíjení minimálně a při pravidelném ježdění vůbec ne. Takže je li vozidlo odstaveno a je třeba baterii dobít lze použít cokoliv. (Formování baterií se už nepoužívá ani v prodejnách , protože už jsou přednabité, takže regulace nabíjecího proudu atd......
Druhako mohu doložit štost dokladů napříč sortimentním spektrem (jak říkají politici), kdy výrobky odešly velmi krátce po ukončení záruční doby.A vše v horní cenové hranici.Namátkově - video Thomson, televize Philips, DVD Philips, hodinky Tissot, lednička Whirpool, kamera JVC, telefon HTC, rozbušovačka Bosch, vrtačka Decker, přímočará pila Bosh, autorádio Sonny ......
Takže na občasné použití klidně přístroj z z průmyslového koutku Potravin.
A tvrzení že ve speciálkách nakupují nákupčí jen IA kvalitu zavání marijánkou.:-D

Dobrý den,máte svatou pravdu,jsem kutil všeho druhu,již mi prošlo rukama spousta různého nářadí včetně značkového.Spousta mi toho přišla do ruky i v práci-převíjárna elektromotorů.Ono světe div se,jak já říkám,platí se ta samolepka označující značku výrobku.Značkové neznačkové,jde to poskládat v hodně případech dohromady ,díly namíchat.Nedavno mi shořela uhlová bruska,soused autoklempírna,měl jich tam pod ponkem několik rozbitých,jednu jsem popadl,přehodil stator a moje fermka běhá jako nová,ta jeho byla jiné značky.On dříve propagoval jedině Bosch.Když jsem mu říkal,když dal za uhlovou brusku 16000,tak by tedy měla v poměru ceny vydržet čtyřicetinásobek mé čtyřstovkové fermky.Když se v boschce vysypal převod a servis chtěl šest tisíc,tak skončila v popelnici,koupil fermku a dnes říká,že je snad lepší než ta značková.
Další případ bourací kladivo z Lidlu,které jsem si zakoupil když jsem byl ve špatném zdravotním stavu a nemohl odzkoušet,soused předělával barák,tak jsem mu ho půjčil,přeboural vše,rekonstrukce domu od piky,včetně vysekání elektroinstalace a že toho bylo halda,vymyslel si toho skutečně hodně.Druhá akce kladiva byla u dcery při předělávání bytu,kolikadenní bourání,kluci si jí podávali na střídačku,kladivo stálo necelých 1300 kč.Jenže po těchto akcích je kladivo naprosto OK.Dle mého názoru se to vyplatí,když vezmu v potaz půjčovnu,nebo tu dřinu,kterou znám z vlastní zkušenosti,když jsem předělával dům,tak jsem měl na tyto práce kladivo a majzlik.
Základem všeho je slušné zacházení s nářadím a po určité době menší údržba,výměna uhlíků,promazání,hlavně vše udržovat v čistotě,bez nánosů špíny,pak se stroj nechladí a odcházejí jeho díly.

Lubomíre, nic ve zlém, ale z vašeho příspěvku vyplývá, že zatímco značková věc se brzy rozbije, neznačková vydrží všechno. A to je nesmysl.
Osobně hodně věcí do domácnosti vybírám podle délky záruky - nejde jen o to, že se "něco" může stát, ale taky o to, že pokud výrobce dá záruku 24 měsíců a konkurence 48, tak prostě ví, oba, proč to dělají - ten první proto, že vlastnímu výrobku nevěří a nechce si přidělávat výdaje a ten druhý právě proto, že si stojí za tím, co vyrobil.
S posledním odstavcem pochopitelně souhlasím, ale taky vím, že to u mnoha z nás bývá kámen úrazu.

Proboha!!! Nikdo tu neřeší vybavení profesionální dílny. Když si doma občas vrtneš do zdi, tak přeci nebudeš kupovat Makitu za 10 000,-. Za to můžeš odrovnat 10 noname a když ti odejdou před koncem záruky, tak i 20.
A dvojnásobek záruky za pětinásobek ceny je docela dobrý kšeft.
A ze zkušeností které mám, tak třeba Kaufland (vrtačka) vrátí při reklamaci bez řečí peníze na informacích, Totéž v Albertu (kožené křesla) a Makru (set top box). Tak co řešit.

Bosh stačí jen vyslovit a je to hned dražší. Můžou si to dovolit, lidi to kupujou. Člověk aby nakupoval s rentgenem, aby viděl dovnitř, kde jsou úmělohmotné převody a kde kovové, kde silonová ložiska a kde poctivé kuličky. Ono není nářadí jako nářadí. Má své kategorie, která se ustálila na hobby, poloprofi (dle Mountfielda farmářské) a profi. Každé je dělané na jinou zátěž. Těžko bourací kladivo sebelepší firmy kategorie hobby vydrží dennodenní zápřah na stavbě. Kategorie jsou pochopitelně cenově rozlišené. A bohužel, dneska i nejrenomovanější výrobci vyrábějí cokoliv, jen aby to přežilo záruku. Přece nebudou dělat nezničitelné nářadí, aby neměli za chvíli komu prodávat. Jsem měl v opravě motor od sekačky Briggs & Straton. Když se nový zadřel (zapoměli tam v servisu nalejt olej), tak jsem nadával, že to hodím do šmelce a koupím si Hondu. Opravář se krátce zasmál, jestli si myslím, že Honda dneska vydrží víc. Holt výrobci jsou lumpové.
PS: Ferm není zrovna špatná značka v hobby kategorii a jsem s nimi též spokojen.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru