Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem RC VRTULNÍK - jak jej ovládat v letu?

ahoj....stal jsem se majitelem RC vrtulníku PHANTOM 6010 ale nezvládám s ním moc let....vždy se mi začne stáčat na různé strany a kdžy to chci vyrovnat...hned se mi naboří do skříňky nebo někam... a proto Vás prosím o rady a triky jak se s ním naučit...předem díky...Danny :)

Změna předmětu, původně: RC VRTULNÍK
Změna kategorie, původně: Pokec (host)

Předmět Autor Datum
Vytrimovat a cvičit, pro začátek raději v nějaké větší místnosti. Lepší je mít aspoň dva, první brzy…
karel 25.12.2009 01:01
karel
ok...díky.....ty stránky si jistě přečtu....mockrát díky :)
Danny 25.12.2009 11:12
Danny
jaky realistický simulator pro naučení ovládání doporučíte?díky
betisa 25.12.2009 13:56
betisa
a ještě se chci zeptat...pokud ho máš taky...když ho jednou za letu vytrimuji (vyvážím) musím ho poz…
Danny 25.12.2009 21:20
Danny
Ne, nemám ho. Vytrimování nevydrží na věčné časy, hlavně ne u levných souprav, ale opravdu ho nemusí…
karel 25.12.2009 21:55
karel
ok...mockrát díky.... xD
Danny 25.12.2009 22:15
Danny
To jsem zas mel co objevit...Na vanoce jsem si radost jeste neudelal, jdu mrknout na Ebay, zda se ta…
Redsnake 27.12.2009 13:19
Redsnake
Já jsem si před vánoci koupil za 299Kč v akci v TESCu vrtulníček - na infra ovládání. Na hraní v pok…
Yarda 16.01.2011 19:28
Yarda
Nechci kazit radost, ale vrtulník za 7 stovek prostě vytrimovat nejde a lítat s ním lze jen s velkým…
Rce 27.12.2009 22:44
Rce
našel jsem video...kde s tím samým vrtulník lítá chlap úplně na pohodu....nemohl jsem tomu uvěřit al…
Danny 28.12.2009 13:04
Danny
Bezva. Držím ti palce ať ti dobře lítá.
Rce 28.12.2009 22:24
Rce
ono to není až tak gyro, je to pouze věc, která měří průtok proudu a tím trochu kontroluje stabiliza…
pluto 16.01.2011 19:14
pluto
Ahoj ja mam rc flier-7 a mam s nim problem.Som začiatočnik a neviem prečo mi nechce ist vrtulnik hor…
dssa 21.12.2012 10:17
dssa
Estli si vzpomínám tak marekdrtič vrtulníka brzo rozsekal:-D
MM_tank 29.12.2009 02:11
MM_tank
Ahoj, zkus se podívat na mou stránku o létání s RC vrtulníkem: www.mujvrtulnik.cz Jsou tam videa (Yo…
MujVrtulnik 13.02.2011 04:26
MujVrtulnik
Zdravím Vás.Potřeboval bych prosím poradit. Máme doma dva malé vrtulníčky. Mají dvě hlavní vrtule na…
lola1 23.01.2012 12:24
lola1
Napiš jaké má ten vrtulník označení, pak můžeme něco poradit. Každý má jiná "střívka". Může mít vadn…
Filuta 23.01.2012 14:51
Filuta
Je to RC mini vrtulník Avatar Z008. Není to nic drahého ale dvě stovky taky nestál.Nevím jestli se t…
Lola1 23.01.2012 22:32
Lola1
řekl bych, že ty boční rotory ten vrtulník vyvažovaly. Tím, že jste je demontoval, to ztratilo i zby…
Redsnake 23.01.2012 22:36
Redsnake
Závažíčka na tyčce nad horním rotorem rovnají vrtule do roviny. Gyro je elektronická součástka uvnit…
Filuta 24.01.2012 03:07
Filuta
Děkuji za rychlou odpvěd. Tak že si myslíš že bych měl vyměnit rotory? Půjde to vůbec? Tím myslím je…
lola1 24.01.2012 08:07
lola1
Oprava (výměna) rotoru není snadná, je to jemná mechanika. Jde to, ale fakt piplavá práce. Náhradní…
Filuta 24.01.2012 13:23
Filuta
Má na každé straně na boku ještě dvě malé vrtule. Ty jsme oddělaly protože jsme si myslely že nemají…
jirka44 24.01.2012 09:38
jirka44
Ovládání vrtulníku, hlavně těch koaxiálních dvourotorových je jednoduché, ale je potřeba cit. Nechce… poslední
Martin79 21.12.2012 14:52
Martin79

a ještě se chci zeptat...pokud ho máš taky...když ho jednou za letu vytrimuji (vyvážím) musím ho později o5 při letu trimovat nebo už vyvážen zůstane? nezáleží to náhodou na výšce? že třeba když ho vytrimuji na 1 metr a vzlétnu do 1,5 metru musím ho trimovat znovu?...díky...Danny

Ne, nemám ho. Vytrimování nevydrží na věčné časy, hlavně ne u levných souprav, ale opravdu ho nemusíš dělat pro každou výšku zvlášť. Jen se to nedoporučuje dělat těsně nad zemí. Prostě cvič a rozbíjej, tohle se nedá vysvětlit stejně jako jízda na kole.

Já jsem si před vánoci koupil za 299Kč v akci v TESCu vrtulníček - na infra ovládání. Na hraní v pokoji dobrý. Pokud bych chtěl něco co by třeba mohlo nosit kameru, abych se mohl podívat, co dělá VIP soused za čtyřmetrovou zdí, tak bych asi musel přitlačit s cenou. Je to sranda, jak když chci změnit nějaký parametr, tak se rozhodí všechno ostatní.

Nechci kazit radost, ale vrtulník za 7 stovek prostě vytrimovat nejde a lítat s ním lze jen s velkými obtížemi. Jestli je to tenhle, tak v tom popisu lžou jako když tisknou odshora až dolů. Jaké může mít gyro vrtulník za 700, když nejlevnější gyro stojí 1 300,-? Lžou tam, že je to první mini vrtulník s gyrem, to také není pravda. Všechny tyto modely již dávno mají gyro. Gyro však není samospasitelné. Udrží akorát vrtulník v balancu (držíme-li točící se vrtulník v ruce - bacha na seknutí vrtulí, při naklánění dopředu-dozadu musíme pozorovat zřetelnou reakci serv).

Simulátor letadel a vrtulníků je vynikající welcome.htm mohu jen doporučit. Avšak vysílač co máš k tomu svému Phantomu asi nebude mít připojení na USB, budeš potřebovat nějaký z těchto.

Ahoj ja mam rc flier-7 a mam s nim problem.Som začiatočnik a neviem prečo mi nechce ist vrtulnik hore.Normalne mi išiel a jak som dal na jednu pačku jak sa mi otačaju na pravu alebo lavu stranku vrtule tak mi nechce odtedy ist hore vrtulnik.Prosim poradte mi čo mam spravit aby mi normalne vrtulnik lietal.Dik

Zdravím Vás.Potřeboval bych prosím poradit. Máme doma dva malé vrtulníčky. Mají dvě hlavní vrtule nad sebou. Ten jeden je dá se říct bez problémů ale ten druhý není možné udržet ve vzduchu.Při roztočení vrtule když se zvedne do vzduchu tak se kymácí z leva do prava a není možné ho uklidnit. Poradte prosím jestli je možné to nějak vyrovnat. Děkuji za odpověd.

Napiš jaké má ten vrtulník označení, pak můžeme něco poradit. Každý má jiná "střívka". Může mít vadné gyro (pakli ho má), drhnoucí servo a podobně. Hlavně jestli je to nějaký pořádný, nebo za dvě stovky ze stánku - ten si lítá jak chce. Je-li nový, tak bych ho asi reklamoval.

Je to RC mini vrtulník Avatar Z008. Není to nic drahého ale dvě stovky taky nestál.Nevím jestli se tomu dá říct gyro ale na hoře nad vrtulí je vyvažovací tyč nebo jak to popsat. Už jsme to jednou reklamovaly hned ze začátku když poprvé vzlétnul tak po prvním pádu to odnesl. Hned nám poslaly nový a ten dělá toto. Má na každé straně na boku ještě dvě malé vrtule. Ty jsme oddělaly protože jsme si myslely že nemají asi stejné otáčky,ale nepomohlo to.Proto si myslím že reklamace už asi není možná! Závada je stále stejná. Vrtulník se houpe z boku na bok. Není možné ho udržet. Proto sem piši o každou radu. Díky za odpověd.

řekl bych, že ty boční rotory ten vrtulník vyvažovaly. Tím, že jste je demontoval, to ztratilo i zbytky stability...
Co se týče ovládání, sám jsem přidělal kousek izolepy na zadní vrtuli, pokud jsem to udělal poctivě, přišlo mi, že pak vrťoch šel ovládat lépe.
Nicméně, už mi žena zabavila baterky z ovladače a vrátila je zpátky do hodin :-D

Závažíčka na tyčce nad horním rotorem rovnají vrtule do roviny. Gyro je elektronická součástka uvnitř, taková kostička do které vede kablík s konektorem, asi 4 dráty. Tento vrtulník gyro obsahuje. Kývání ze strany na stranu může dělat naražená vrtule nebo právě excentrická závažíčka. Chytni vrtulník za nohy a pusť. Bacha na seknutí vrtulema. Excentricitu poznáš v ruce, že to hází. Na můj vkus to má moc vrtulek, gyro by to mělo sice držet v rovnováze. Když držíš točící se vrtulník v ruce, zkus naklonit vrtulník, měla by být cítit reakce gyra, které se bude snažit model vyrovnat. IMHO to dostalo nějakou prdu, rotory budou excentrické. Mám nejlepší zkušenosti s vrtulníkem http://www.astramodel.cz/cz/katalog/Blade/Mikrovrt ulnik-Blade-MCX-Micro-Elektro-RTF-Mode-1-p4410.htm l, ten snese dostatek karambolů.

Oprava (výměna) rotoru není snadná, je to jemná mechanika. Jde to, ale fakt piplavá práce. Náhradní díly vyjdou asi také skoro jako nový vrtulník. Vřele ti doporučuju toho Bladea, vydrží opravdu hodně. Dobře se ovládá. Akorát je to na vnitřní použití nebo fakt za naprostého bezvětří.

Ovládání vrtulníku, hlavně těch koaxiálních dvourotorových je jednoduché, ale je potřeba cit. Nechce to ovšem šetřit, ty levné nedrží nastavení a po zvednutí se začnou točit a nejde to vyrovnat, nebo odletí do pr*ele a mimo dosah, švihnou se sebou o zem nebo strom, budovu souseda apd. a máš po vrtulníku. Hlavně nezapomenout koupit náhradní listy hlavního rotoru, bez nich to nemá cenu.
Modeláři z recese doporučují koupit modely dva, než to člověk "dostane" do ruky, ten první spolehlivě zdemoluje.
Nedoporučuji kolibří vrtulníky, mají malou setrvačnost, tím pádem velice divoký a nestabilní let. Navíc mají debilní infra ovládání, nedá se s nimi létat venku a vevnitř je na ně pro začátečníka málo místa. Leda tak do tělocvičny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru