Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plovoucí podlaha se mi vlní

brej den,
nechal jsem si v pokojích (ložnice, dětské pokoje) udělat nové plovoucí podlahy, po cca 4 měsících provozu se na několika místech začaly zvedat, vlní se. pod podlahou je daná jen lepenka.
jaký může být důvod zvedání/vlně? podlaha je položena široká, že tam není u stěn dilatace nebo se pod ni ještě mělo něco dávat? jedná se o novostavbu, takže i případně vlhkost?

díky

Předmět Autor Datum
Snad v každé škatuli je návod. Takže: max. přípustná vlhkost podkladu je stanovena a bez měření zani…
kejki 16.11.2009 21:05
kejki
Jak psal kolega výše - pod plovoucí podlahu se dává miralon, ten chrání před vlhkostí, ale i tlumí k…
Prasak 16.11.2009 23:24
Prasak
Dobrý den položil jsem v pokoji plovoucí podlahu. Diletační spáry jsem dodržel a taky jsem dal mirel…
Dzerbi 03.05.2013 13:47
Dzerbi
Samotná vzdušná vlhkost toho moc nedokáže. Buď tam zatéká, nebo tam kondenzuje vzdušná vlhkost na ně…
kejki 03.05.2013 16:47
kejki
Dobrý den, mám také problém s plovoucí podlahou. Druhý den po sestavení podlahy jsme do pokoje nastě…
Zvedání plovoucí pod 20.09.2013 22:12
Zvedání plovoucí pod
Nemáte nábytek úplně všude? nechali jste desky aklimatizovat dostatečně dlouho?
kejki 24.09.2013 00:23
kejki
Také bych to viděl na příliš težký nábytek úplně všeude. také to může být né zcela vodorovným podkl… poslední
jvdc 27.09.2013 13:41
jvdc

Snad v každé škatuli je návod. Takže: max. přípustná vlhkost podkladu je stanovena a bez měření zaniká záruka výrobce. Přesto je doporučena pojistná PE folie. Lepenka se může vyšlapat na zatížených místech a pak bude podlaha houpat při došlápnutí u dvěří až na druhém konci místnosti. Okolo stěn musí být dilatační mezera, aby se desky mohly roztahovat vlivem tepla. Pod plovoucí podlahu patří výrobky pro to určené, osobně upřednostňuji tužší desky, než mirelon. Náhrada mirelonu lepenkou, nebo kobercem je technologická chyba, která se vymstí.

pro vás z toho plyne potřeba reklamovat u stvořitele toho díla, popř. rozebrat a zjistit příčinu vlnění. Buď pomůže odebrání krajní řady - pak chyběla jen dilatační spára, nebo je mokrý podklad a podlahu můžete vyhodit.

Jak psal kolega výše - pod plovoucí podlahu se dává miralon, ten chrání před vlhkostí, ale i tlumí kročejový hluk. Jestli ho tam nedali, jsou to diletanti a lempli, reklamovat dodavateli. Pokud je to přes developera, tak reklamovat u něj, on kontaktuje dodavatelskou firmu. A udělejte to doporučeným dopisem, nejlépe s dodejkou, aby se z toho nemohli vykroutit.
A okolo stěn MUSÍ být dilatační spára, aby ta podlaha mohla pracovat, tedy plavat, už podle názvu. Opět diletantská práce, připojte to k reklamaci.
A když už vám to budou opravovat, prohlídněte tu podlahu odspoda, jestli není navlhnutá - novostavba nemusí být řádně vyschlá (sám jsem taky v novostavbě a po nastěhování bylo ještě nějaký čas cítit vlhko, takže vím, o čem píšu :-) ).

Dobrý den položil jsem v pokoji plovoucí podlahu. Diletační spáry jsem dodržel a taky jsem dal mirelon. Když se venku zvedne vlhkost vzduchu podlaha se mi u dveří zvedne ale přes zimu jak jsem topil podlaha byla naprosto v pořádku nevím si už rady. Bydlím v bytě v 1 patře a pode mnou je garáž je možné že se může ta vlhkost tlačit sní i když jsem dal mirelon? Děkuji předem za odpovědi

Dobrý den, mám také problém s plovoucí podlahou. Druhý den po sestavení podlahy jsme do pokoje nastěhovali zpět všechen nábytek (místnost 16 m2) a za tři dny se začala uprostřed pokoje a před sedací soupravou zvedat v klipech, tedy vlnit. Zkusili jsme místa zatížit, ovšem nepomohlo to. Pod podlahou jsou dřevotřískové desky a mirelon, odstup od krajů jsme dodrželi 1 cm po celém obvodu. Bydlíme v 5. patře panelového domu, takže ani zespoda není žádná vlhkost. Nevíme co s tím. Poradí někdo? Děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru