Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem otvory do obkladu

Zdravim.Nevim na koho se obratit na otvory do obkladu. Mam nove oblozenou koupelnu od firmy RAKO.Mam obklady 12mm silne,je to dlazba a obklad zaroven.Nyni nastal problem s otvorama na odpady,privod vody,zasuvku,atd. Zakoupil jsem vykruzovak primo na obklady pry kvalitni (400kc) ale bohuzel to stim proste nejde.Je to moc tvrde.Volal jsem proto do kamenictvi a tam mi zdelil ze oni to taky nedokazou.problem je za mam posledni kousky obkladu a nemuzu si dovolit aby se poskodila.Musel bych objedant min. m2 a to se mi nechce. Uz nevim na koho se mam obratit.Diky za rady

Předmět Autor Datum
Stopatnáctku rozbrusku s diamantovým kotoučkem. Sice kopa prachu, ale vykrájíte otvory dle libosti.…
sHpy00n 03.11.2009 20:36
sHpy00n
pokud obkládám koupelnu,musím mít rozměřené všechny otvory vývody a zásuvky.Ty přímo do kachlíku odv…
Jabraka 04.11.2009 12:16
Jabraka
To ti nalepili obkladačky přes roury a zásuvky? Jak to teď přesně najdeš? To jsi dělal sám, nebo fir…
Rce 04.11.2009 12:33
Rce
Akorát se zmizelý materiál mění ve všeprostupující prach. Doporučuji si díru nakreslit a dělat to ve…
zoul 04.11.2009 13:34
zoul
Já měl kdysi přiblblej nápad, nalepit na předválečnou dlažbu v chodbě (dávanou do maltového lože a n…
Rce 04.11.2009 13:48
Rce
u flexy ne. Bordel vod toho kotouce lita az bolestivou rychlosti(v pripade oka slovicko az nahrad sl…
bahno 04.11.2009 13:51
bahno
Udělat otvot a použít řezací lanko http://www.starrett-tools.cz/index.php?sekce=uvod& menu=3a
Stefran 04.11.2009 16:06
Stefran
Řezací lanko je super, ale blbě se shání.
kejki 16.06.2012 23:58
kejki
A ve zdi nejde použít. :-) poslední
kejki 17.06.2012 00:02
kejki
Doporučuji diamantový bit, který upneš do vrtačky (je sice určen do vysokootáčkového Rotozipu od fy…
Janouch 10.11.2009 10:45
Janouch
Koupil jsem v Hornbachu vrták do dlaždic - vypadá to jako malé kopí, průměr 8mm. Funguje super, bere…
Scorpio 10.11.2009 16:43
Scorpio
zkus něco jako třeba tohle http://www.youtube.com/watch?v=Ia6nrt5Xk3g&feature =related
Tutoor 16.06.2012 17:46
Tutoor
přečti si předchozí příspěvek
z vysočiny 16.06.2012 22:38
z vysočiny

pokud obkládám koupelnu,musím mít rozměřené všechny otvory vývody a zásuvky.Ty přímo do kachlíku odvrtám vidiovým vrtáčkem a kleštěma odlámu.Pokud jsou obklady nalepeny,nezbývá než vidiovým,nebo diamantovým vrtákem bez příklepu vysokoobrátkovou vrtačkou odvrtat otvor místo vedle místa po obvodu díry.Jde to velmi rychle,je třeba vrták smáčet vodou.
JABRAKA

To ti nalepili obkladačky přes roury a zásuvky? Jak to teď přesně najdeš? To jsi dělal sám, nebo firma? Jestli firma, tak bych je přitáhl za uši aby si pomohli jak umí, protože ty díry měli ti lumpové udělat sami a hned.

BTW tou vykružovačkou to jde, ale bojíš se pořádně přitlačit, když máš málo materiálu. Nedivím se, chce to cit. Buď je to málo, nebo může dlažka prdnout. Diamantovou rozbruskou, jak píše sHpy00n to jde výborně, jako když ubíráš perník. Akorát se zmizelý materiál mění ve všeprostupující prach. Doporučuji si díru nakreslit a dělat to venku a daleko. A nepodceňuj roušku přes čenich, prach v plicích moc škodí.

Akorát se zmizelý materiál mění ve všeprostupující prach. Doporučuji si díru nakreslit a dělat to venku a daleko. A nepodceňuj roušku přes čenich, prach v plicích moc škodí.

Nevím jak u rozbrušování obkladů, ale při normálním vrtání se dá docela dobře zaměstnat slečna/paní s vysavačem. Když se násoska podrží u zdroje bordelu a vysavač podráždí na vyšší výkon, docela hodně toho polapí.

Já měl kdysi přiblblej nápad, nalepit na předválečnou dlažbu v chodbě (dávanou do maltového lože a na udupaném písku) novou. Rozrubat se mi to nechtělo, protože bych musel celý spodek udělat znova, vybetonovat atd atd. Tak aby flexi lepidlo lépe drželo, že diamantovým kotoučem nadělám rejhy do původních dlažek a nová bude krásně držet. I zapnul jsem úhlovou brusku. Výroba sněhuláků začala. Ve vteřině jsem chrchlal jak tuberák z Dachau. Rouška na rypáku naprosto na prd, tak jemný prach pronikl tím směšným filtříkem jak nic. Otevřel jsem dveře ven z baráku, instaloval stojanový letní větrák do dveří aby to fučel ven. Zapnul jsem stroj, zhluboka se nadechl jak lovec perel, rychle udělal pár drážek a zmizel z bílé tmy. Takto jsem asi hodinu pracoval. Když jsem skončil, srazil jsem se ve dveřích s hasičem, protože z baráku se valil souvislý bílý čoud. Hasič byl evidentně rozmrzen, že nic nehořelo a tak mě aspoň polil vodou. Nová dlažba perfekt drží už deset let. Na bílou trávu na zahradě jsem si časem zvykl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru