Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fladrovani

panove prosim o radu.
chci predelat drevene schody, ktere jsem pred cca 10 lety fladroval jakousi barvou Dulux, kde jsem v sade koupil jak podkladovou tak vrchni barvu.
v te dobe jsem nemel o fladrovani ani tuseni, tak jsem bral co bylo. nicmene uz tehdy mi odstin barvy moc nevyhovoval ale nedalo se nic delat.

doba pokrocila a chtel bych to tentokrat predelat na barvu, ktera by se me i manzelce libila.
tak nejak jsem zjistil, ze nemusim byt zavisly pouze na koupenych sadach ale muzu si jak podkladovou tak vrchni barvu dat podle sveho.jenom presne nevim, jake typy tech barev by to mely byt.

moje predstava vysledneho dekoru je neco jako briza, pripadne neco trochu tmavsiho, nicmene by to melo byt svetle drevo . treba jako prilozeny obrazek.

jako podkladovou barvu bych dal (pokud mi neporadite jinak) nejaky balakryl. ale nevim, jaky typ barvy na tu vrchni vrstvu, ktera dela prave tu "drevenou" kresbu. v te sade od duluxu co jsem mel se ta vrchni barva podoba barvou a konzistenci medu. je takova hodne husta.

poradite mi, jaky typ barvy se tedy dava na ty vrchni vrstvy ?
pripadne jak to cele udelat co nejlepe, pripadne kolik vrstev a jaky postup. dekuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
http://kutilska.poradna.net/q/view/724-panelakove- dvere?
rokator 07.10.2009 10:27
rokator
to je otazka, zda to muze jeste nekoho zajimat. ale konec koncu, od toho ta poradna vlastne je. jeno…
trossau 27.01.2010 12:37
trossau
supr...diky za material...shodou okolnosti jsme se sem po dlouhe dobe a vicemene nahodou podival a n…
shark 28.01.2010 10:32
shark
tesi mne, ze jsem vam mym slohovym cvicenim udelal radost. jsem od brezna do prosince na chalupe, kd…
trossau 28.01.2010 12:53
trossau
Oko mi na to padle až dnes a jsem mile překvapen. Dík. poslední
Henessy 10.05.2010 20:55
Henessy

to je otazka, zda to muze jeste nekoho zajimat. ale konec koncu, od toho ta poradna vlastne je. jenom bych se nerad dostal do trapnych diskuzi, zda ta moje hrivna, kterou zde predlozim a ktera v zadnem pripade nechci presentovat za moje know how, ale co jsem o teto lakyrnicke discipline nashromazdil pro svoji potrebu. rad se o tyto zkusenosti nezistne s ostatnimi zajemci podelim, protoze je to perfektni metoda, jak starym nadhernym predmetum v dobe sveho vzniku vdechnout znovu tu jejich noblesu, kterou jim nasi otcove a dedove blahe pameti vlozili. mam o fladrovani plno materialu, vetsinu v nemcine tak sem neco z toho pro osvetu umistim.kdo bude mit vaznejsi zajem a. mi napise trossau

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru