Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku dlazbu?

Dobry den, po sviatkoch mam v plane dat dlazbu do kuchyne, ktora je v tvare L a ma 15 m2. Zaujimalo by ma aku dlazbu by ste tam dali Vy, myslim ake velke(napr.30x30cm a tak). Jeden hovori ze mensie su tam vhodne, a druhy ze tie vacsie mam dat radsej. Dufam, ze mi budete vediet pomoct. Dakujem vopred.

Předmět Autor Datum
Na tohle není jednoznačná odpověď. Spíše je to věcí vkusu a estetického cítění a vhodnosti podlahy,…
sHpy00n 06.04.2009 11:52
sHpy00n
Velikost dlažby neporadím, ale osobně bych dal do kuchyně raději marmoleum, nebo korek. Na dlažbě za… poslední
Zarniwúp 06.04.2009 16:58
Zarniwúp

Na tohle není jednoznačná odpověď. Spíše je to věcí vkusu a estetického cítění a vhodnosti podlahy, kde bude dlážděna. Dnes je trendem dávat co možná největší formáty. Pak je ale možné setkat se s takovým extrémem kde, je paneláková koupelna 2m2 shodou okolností také do L zadlážděná velkoformátovou dlažbou 60×40cm na koso. Neuvěřitelně ošklivý pohled. Ta samá koupelna o patro níž zadlážděná dlažbou 20×20, také na koso. Vizuální efekt o několik stupňů lepší. Vůbec nezaškodí vzít čtverečkovaný papír a do obrysu kuchyně si v měřítku načrtnout spárořez pro různé formáty a trochu potrápit přestavivost. Určitě vám to usnadní rozhodování. Za sebe mohů říct, že 15m2 není málo, ale protože je do L, asi bych volil formát max 25×25cm.

Velikost dlažby neporadím, ale osobně bych dal do kuchyně raději marmoleum, nebo korek. Na dlažbě za chvilku bolí nohy, ta je dobrá tak do předsíně a do koupelny.
Nakonec, i ten korek, nebo marmoleum může vypadat jako dlažba..
Jinak, jak píše sHpyoon, do koupelny 2x2m jsme dali jednobarevnou dlažbu 33x33cm na koso a je to jen tak tak. Větší by už skutečně působily divně.
Počítejte s tím, že něco schová kuchyňská linka. Jestli je ta kuchyň, jak si ji představuji, tj. přibližně šířka chodbičky tak 1,5m a pak jídelní kout tak 2x4m, nechal bych velikost dlaždic kolem těch 30cm. Když dáte větší, tak po instalaci kuchyňské linky budou viditelné v chodbičce tak dva pruhy dlaždic a to by imho nevypadalo nejlíp...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru