Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaké kuchyňské nože

Potřebuji "dovybavit" kuchyň. Resp. zbavit se některých postarších plechových nožů, které brousím víceméně průběžně. Broušení nevadí, ale nemusím tedy každých čtrnáct dní...
Takže bych se chtěl zeptat, co byste doporučili. Jestli koupit keramické, či nějaké kvalitní oceláky. Samozřejmě i doporučení značky vítám. Cenově prosím rozumně, samozřejmě počítám, že nebudou za pár švestek, ale několik tisíc za jeden taky nemusím. ;-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak ten keramický zázrak dorazil. Objednal jsem white verzi, rozbalil a pak čuměl a přemýšlel, co mi…
Zarniwúp 10.03.2009 14:13
Zarniwúp
Pakliže není pozdě, tak bych ještě popřemýšlela. Podívej se v krámě po nožích KDS s modrou rukojetí.… nový
Petra1 21.03.2009 21:58
Petra1
Já jsem koupil Tescoma z řady AZZA jeden velký a jeden malý. Ten velký je vpohodě, i drží dost dlouh… poslední
Riccardo 23.03.2009 10:16
Riccardo

Tak ten keramický zázrak dorazil. Objednal jsem white verzi, rozbalil a pak čuměl a přemýšlel, co mi to připomíná. A přišel jsem na to. Kdysi na základce jsme vyráběli z kusu umělý hmoty nůž na dopisy a tohlencto vypadá úplně stejně. :-)
Řeže to dobře, na zeleninu je to opravdu gut. Je to lehoučký, porcovat maso by se mi s tím ale moc nechtělo a podvědomě bych se s tím bál zabrat. Celý to prostě vypadá tak nějak vixlajvantově a jak tady už psal někdo přede mnou, první pocit je ten, že jsem se nechal podvést...
Takže nůž to není, ten vypadá jinak a je těžší.
Zbytek se nakoupí v tradičním materiálu - zřejmě nože od Poka.

Pakliže není pozdě, tak bych ještě popřemýšlela. Podívej se v krámě po nožích KDS s modrou rukojetí. Na ty teda nedám dopustit. Jinak je nazývají řeznické nože. Mám ho v ruce skoro každý den (v práci) a i domů jsem si je koupila. Nože od Tescomy se mně osobně neosvědčily, dost rychle se nám tupily a navíc se začalo loupat to pogumování z rukojetí. Ale ono je asi něco jiného s ním dělat pár hodin denně a mít ho doma k občasnému ukrojení. Já tedy doporučuji KDS s modrou rukojetí. Nejraději mám typ - Nůž řeznický 7 č.1670.TM.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru