Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Beton v kotci pro psy

Dobrý den mám dotaz kdo poradí??
Chystám se na jaro vybudovat novou podlahu do kotce pro psa.
Jedná se o vybetonovaný a vyspádovaný prostor z betonu z klasické betonárky dovezený mixem. Ze zkušeností dalších kynologů se po čase začne beton drolit a vypadávat vlivem mrazu,agresivního psího moče a výkalů. Jak tomu zabránit? Je nějaká stěrka,nátěr nebo přísada do betonu která by tomuto jevu zabránila?? Hladký povrch kvůli uklízení desinfekci a podobně. Nechce se mně dát 10 000 za beton a za pár let vyvážet štěrk z kotce!

loading...
Předmět Autor Datum
Můj pes se mnou chrápe v posteli zmetek, takže s pěstováním psa v kotci nemám zkušenosti. Většinou d…
Rce 03.03.2009 12:02
Rce
Podle mě to chce opravdu celistvý beton - je to praktický a asi i nejlevnější. Jak objednáte z beton…
veckoo 03.03.2009 18:16
veckoo
To je tak, když se pořídí nejlacinější beton do základů, neřekne se na co má být a pak se ani správn…
sHpy00n 03.03.2009 19:25
sHpy00n
Jeden známej si "koupil" za pár piv od šoféra mixu tuším tu V8 a ještě s nějakým urychlovačem tvrdnu…
Rce 03.03.2009 23:08
Rce
Krásná povídka do Bakalářů :-D
rokator 04.03.2009 07:00
rokator
Za příhodné teploty udělat pořádný potěr, a nejlépe na něj udělat dlažbu. Jinak u rodičů jsou jen vy…
kejki3 05.03.2009 22:12
kejki3
Taky bych se přiklonil k pořádné dlažbě. IMHO Jez potěr a cokoliv jiného pes proškrábe drápama a už… poslední
Rce 05.03.2009 22:53
Rce

Můj pes se mnou chrápe v posteli zmetek, takže s pěstováním psa v kotci nemám zkušenosti. Většinou drolící se beton je vokradenej, málo mastný. Možná, že psí tentononcy jsou víc agresivní a beton rozežerou (pravda, pes mi přech*cal železnou rourou stožáru antény vejpůl, že se svalila). Co to vydláždit podlahovýma dlažkama?

Podle mě to chce opravdu celistvý beton - je to praktický a asi i nejlevnější.
Jak objednáte z betonárky ten základní beton (nejlevnější), časem to rozhrabou i slepice.
Fabrická výroba betonu jsou čáry a kouzla. Přidávají se do toho aditivní látky - plastifikátory. Zkuste hodit dotaz na nějaké stavařské nebo betonářské fórum. Určitě by uměl poradit výrobní technolog z provozu, který vyrábí prefabrikované výrobky. Co třeba napsat e-mail do Bestu?

To je tak, když se pořídí nejlacinější beton do základů, neřekne se na co má být a pak se ani správně nezpracuje. Jo a ještě se uleje vodou, aby se lépe rozléval.
Jestli chcete betonovat z mixu, pak se na betonárce domluvte, že chcete beton na box pro psy. Určitě vám pak nedovezou základový B10, ale nejméně B20. Raději bych ale viděl alespoň B30, nebo V4 - V8 (vodostavební) a ten už vás přežije. A je docela dobře možné, že vám nabídnou přímo speciální směs pro stájové použití. Vůbec bych se nedivil, kdyby to byl Boxit :

Podlaha z Boxitu je vhodná pro ... zemědělské objekty (stáje, vepříny).

Při zpracování pamatujte, čím hustější beton, čím méně záměsné vody, tím kvalitnější beton. Takže žádné "vono je to moc hustý, blbě se s tim dělá, nalej tam víc vody"! Když použijete ponorný vibrátor, pak se i hustý beton rozlévá jedna báseň a výsledný beton rozeberete jedině dynamitem. Vibrátor dnes půjčuje každá slušná betonárka.
Okénko do historie: ve stájích, maštalích a chlívcích asi nic nepřekoná stájovou dlažbu, a když už se betonovalo, pak ze čtyřistapadesátky cementu a do betonu se přidávalo vodní sklo.

Jeden známej si "koupil" za pár piv od šoféra mixu tuším tu V8 a ještě s nějakým urychlovačem tvrdnutí, vozili to na opravu blízké přehrady. Mix mu vyfrkal do chodby 4 kubíky. S bráchou se vrhli s chutí do práce. Za půl hodiny měli vybetonované s bídou 2 čtvereční metry a v chodbě obrovskou nezničitelnou skálu. Rozbili na tom tři sbíječky a sprostě nadávají snad dodnes.

Příště, že teda koupí cement a beton namíchají dle okamžité spotřeby. Protože kamarád zásadně nakupoval po hospodách, ukecal nějakého jiného šoféra, co jezdil s cisternou cementu. Nechá otevřené okno, je to prázdná cimra, tak až pojede kolem s cementem, tak aby mu tam kousek odpustil. Dobrá. Jenže maminka přišla "sakra, proč je tady otevřené okno, když tu nic není" a zavřela ho. Načež odešla bydlet do nově zařízeného obýváku a otevřela okno, neboť tam prej byl smrad. Usedá k televizi... A cisterna s jemňoučkým cementem právě přijíždí...

Za příhodné teploty udělat pořádný potěr, a nejlépe na něj udělat dlažbu.
Jinak u rodičů jsou jen vyskládané kvalitní cihly (je to pod střechou) a taky vydrží. Ovšem to jsou prvorepublikové zvonící...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...