Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba RD - kolko to stoji a ine otazky

Ahojte.

Prosim o rady v takejto veci - tento rok chcem zacat so stavbou RD. 2 podlazia, celkova uzitkova plocha cca 140 m2, plocha strecha so spadom. Plan je, ze si budem stavbu riadit sam v tom zmysle, ze si na kazdu etapu "najmem" prislusnu partiu.

1. Kolko stoja orientacne jednotlive etapy (deka, hruba stavba, instalacie, strecha a podobne)? Tu velmi privitam osobne skusenosti stavebnikov.

2. Ti, co ste uz stavali alenbo staviate, aky material ste pouzili na mury, priecky a strechu? Rozhodli by ste sa druhykrat rovnako?

3. Co sa tyka projektu, relativne presne viem a som schopny nakreslit, ako chcem, aby dom vyzeral vzhladovo a dispozicne. Mozem urobit nieco take, ze pridem za projektantom s tym, aby mi vypracoval projektovu dokumentaciu (pre ucely stavebneho konania a samotnej stavby) na zaklade mojich specifikacii? Ide mi o to, ci to nie je nejaka poziadavka, ktoru mi projektant zavrhne s tym, ze to vsetko musi "nakreslit" on od piky.

Dakujem velmi pekne a prajem pekny den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bud zdrav 1) to ti nikdo nerekne, protoze to zavisi od tolika parametru, ze zkusenosti kohokoliv jin…
bahno 02.02.2009 14:22
bahno
Ahoj a vdaka za reakciu. Stavias pasivny dom? 4 mesiace sa mi zda ako dost dlha doba. Je to normal…
pilot 02.02.2009 16:22
pilot
Pokud chceš něco levného, je k nalezení bedna v bedně, to je majitelem uváděný název a dával (myslím… nový
kejki3 04.02.2009 20:45
kejki3
1. Hrubá stavba je asi to nejlevnejší a nejrychleji rostoucí co tě na stavbě domu čeká.Cena se oprav…
Schizo 03.02.2009 08:51
Schizo
A to vazne? Me pouze zakladova deska 103 m2 prisla na 350000. delal jsi to prs firmu nebo svepomoci? nový
tomikcz1 26.04.2009 10:17
tomikcz1
Samozřejmě, že svépomocí. Ale deska byla pouze pod přístavbou a to je jen 42 m2.Základy vyhloubilo J… nový
Schizo 27.04.2009 13:27
Schizo
Ahoj! Stavel sem si RD o rozmerech 8x9m a ktomu prilehlou garaz 7x4m svepomoci a cenovka je 1200000,… poslední
peca 27.04.2009 17:16
peca

Bud zdrav
1) to ti nikdo nerekne, protoze to zavisi od tolika parametru, ze zkusenosti kohokoliv jinyho jsou ti prd platny

2) stavim, ale velmi neortodoxne a timpadem ti moc neporadim. Pricky sadros, aby sli kdykoliv lehce zrusit a udelat jinde.

3) Z vlastni zkusenosti - jsi vicemene idealni zakaznik, vis co chces a projektant je tu jenom od toho, aby to doladil. Ty si to nacrtnes, treba ve SketchUp- u a on z toho nakresli barak. Je mozny, ze ti rekne ze neco neni mozny(treba dvere z hajzliku vedouci do mistnosti s kuchyni, stropy nizsi nez 2,4 a tak) a taky je mozny ze se ti bude snazit neco rozmluvit a nebo te ukecat k jinymu reseni. Je dobry ho poslouchat, ale zase ne ve vsem a taky je dobry kontrolovat jeho praci a vcas ho donutit predelat veci tak aby to bylo podle tvych predstav. No a na zaver - me projektanti kreslili barak cca 4 mesice(+ 4 mesice obcasnych "doladeni" aby to sedlo i uradum, obvykle prepsat 1 vetu, doplnit 1 nadpis a tak. obvykla byrokraticka buzerace), zaplatili sme za to kousek pod 100kKc s DPH a myslim ze to za to stalo - dodrzeli moji venkovni dispozici, uvnitr dodrzeli zadani 2+1 s 1 hooodne velkou a pritom to doladili tak, ze je to mnohem lepsi nez to co sem chtel puvodne a z venku to doladili jedna basen, takovy to "sladeni"... proste to za ty prachy stoji.

Pokud chceš něco levného, je k nalezení bedna v bedně, to je majitelem uváděný název a dával (myslím na Livingu) k dispozici i rozpočet. A hrubá stavba je fakt nakonec to nejsnazší a cenově míň než půlka. Ty maličkosti potom jako když nepřibývají a stojí spoustu pěněz. Instalace sítí, nátěry, podlahy....

1. Hrubá stavba je asi to nejlevnejší a nejrychleji rostoucí co tě na stavbě domu čeká.Cena se opravdu jen těžko odhaduje, záleží totiž na mnoha faktorech.
Já osobně přistavoval 9m x 3,5m a celé patro nad RD 12m x 9m + zimní zahrada 3,5m x 3m .Hrubá stavba včetně základů pro přístavbu a zimní zahradu + vnitřní příčky byla za 3 týdny a stála mne 350 000 .

2. Porotherm Winerberger . Ano , použil bych ho i podruhé .

3.Taky jme měli přesnou představu o tom co a jak. Projektant to ale nakreslil sám a samozřejmě podle norem . Kontaktoval a oběhal pak ještě plynárny-kanalizace-energetiku-vodohospodáře-telec om .... Všechno dohromady stálo 35 000 Kč a bylo to za měsíc hotový . Bohužel, jsme se poté co byla hrubá stavba tak ze 70% dokončena rozhodli pro dosti radikální změnu ( místo podkrovních místností celé patro ) a tak ještě následovalo překreslení za 10 000 Kč pro kolaudaci .

Zatím mne stavby stála 1 300 000 Kč - je to cca 175 m obytné plochy. ¨

STAV : hrubá stavba včetně izolací, komplet střecha ( Bramac )včetně okapů a klempířiny,Eurookna + dveře včetně balkonových, odpady , voda, přívod plynu, rozvody elektriky, kompletní stropy ze sádrokartonu .

Samozřejmě, že svépomocí. Ale deska byla pouze pod přístavbou a to je jen 42 m2.Základy vyhloubilo JCB za 2,5 hodiny a 2000 Kč. Hrubou stavbu už zdila firma, 3 zedníci a já + někdo jim přidával. Šlo to jako po másle.

Ono se říká, že mixem je to lepší, rychlejší a že si doma nikdy nenamícháš takouvou směs, ale vím, že pokud je nekontroluješ na každým kroku ojebou tě na množství a jak poznáš co přivezli. Nekamenujte mě, ale mluvím ze zkušenosti velice dobrého známého. Kubík sem a kubík tam a jeden mix je někde načerno u známého :)

Ahoj! Stavel sem si RD o rozmerech 8x9m a ktomu prilehlou garaz 7x4m svepomoci a cenovka je 1200000,-.Nevim na cem sem mohl jeste usetrit,ale myslim ze muzu byt spokojen.Stavel sem z tvarnic Ytong a prace s nimi uplne jednoducha! Deska vyslo kolem 90000,- a hruba stavba material kolem 110000,-.Je to ale jiz dva roky na zpet,takze cenovky jsou ted uplne nekde jinde. Tezko radit,ale aspon tak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru