Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba RD - kolko to stoji a ine otazky

Ahojte.

Prosim o rady v takejto veci - tento rok chcem zacat so stavbou RD. 2 podlazia, celkova uzitkova plocha cca 140 m2, plocha strecha so spadom. Plan je, ze si budem stavbu riadit sam v tom zmysle, ze si na kazdu etapu "najmem" prislusnu partiu.

1. Kolko stoja orientacne jednotlive etapy (deka, hruba stavba, instalacie, strecha a podobne)? Tu velmi privitam osobne skusenosti stavebnikov.

2. Ti, co ste uz stavali alenbo staviate, aky material ste pouzili na mury, priecky a strechu? Rozhodli by ste sa druhykrat rovnako?

3. Co sa tyka projektu, relativne presne viem a som schopny nakreslit, ako chcem, aby dom vyzeral vzhladovo a dispozicne. Mozem urobit nieco take, ze pridem za projektantom s tym, aby mi vypracoval projektovu dokumentaciu (pre ucely stavebneho konania a samotnej stavby) na zaklade mojich specifikacii? Ide mi o to, ci to nie je nejaka poziadavka, ktoru mi projektant zavrhne s tym, ze to vsetko musi "nakreslit" on od piky.

Dakujem velmi pekne a prajem pekny den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ahoj! Stavel sem si RD o rozmerech 8x9m a ktomu prilehlou garaz 7x4m svepomoci a cenovka je 1200000,… poslední
peca 27.04.2009 17:16
peca

Ahoj! Stavel sem si RD o rozmerech 8x9m a ktomu prilehlou garaz 7x4m svepomoci a cenovka je 1200000,-.Nevim na cem sem mohl jeste usetrit,ale myslim ze muzu byt spokojen.Stavel sem z tvarnic Ytong a prace s nimi uplne jednoducha! Deska vyslo kolem 90000,- a hruba stavba material kolem 110000,-.Je to ale jiz dva roky na zpet,takze cenovky jsou ted uplne nekde jinde. Tezko radit,ale aspon tak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru