Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výměna části střechy??

Možná hloupý dotaz, ale s přítelem jsme koupili starší baráček s tím, že střecha je v pořádku, ale asi 1/4 je velmi špatná, dům máme do L, ta polovina je v pohodě a tu druhou polovinu bychom chtěli vyměnit - myslím tím nové trámy, a možná i trošku zvednout. A tu druhou část zatím nechat, myslíte, že by to tak bylo reálné? na kolik myslíte, že by tato část střechy mohla vyjít?? (rozměry bych řekla 2x 10m x 5m). děkuji za vaše názory

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
dobrý den jen bych chtěl dodat že jako student průmyslové školy stavebnictví (a jako syn tesaře) byc…
ugy 21.01.2009 21:55
ugy
Položit krytinu bych si URČITĚ od firmy (pokrývače) nenechal. Švagrovi jsem ji před cca 15 lety polo…
L-Core 22.01.2009 13:01
L-Core
Pokud má být podkroví obytné a funkční, doporučuji rovněž střechu přenechat specialistům. Věřte, že… nový
jose_lt 26.01.2009 19:12
jose_lt
1, o podkroví nebyla zatím řeč. 2, o práci firem mám docela přesnou představu. A podle kutilských a… nový
kejki3 27.01.2009 11:47
kejki3
OK. Přeju hodně štěstí :-) , kutile a zahrádkáři. nový
jose_lt 01.02.2009 14:13
jose_lt
Díky, to se vždycky hodí. Ale střecha je hotová 12 let. 8-) nový
kejki3 01.02.2009 20:30
kejki3
Neni kutil jako kutil ]:) dělam tesařinu už nějakou dobu a už jsem viděl i pár dílek kutilů: http:/… nový
Mira czz 04.02.2009 12:28
Mira czz
Jen jsem zapolykal. Ale, spadlo to? nový
kejki3 04.02.2009 21:34
kejki3
To snad není pravda ... to je prvotřídní prasárna! :-D Chtějí, aby jim to při síle dnešních větrů hu… nový
veckoo 04.02.2009 23:10
veckoo
:DDDD nový
tErmit 04.02.2009 23:11
tErmit
NO PUVODNĚ CHTĚLI, PAK JE NAPADLO ZAJIT K NÁM , A OHODNOTIT JESTLI TO NECHAT TAK NEBBO CO DÁL. SAMOZ… poslední
Mira czz 10.02.2009 14:20
Mira czz
samozrejme ze se da shodit a znova postavit jen polovina, nebo ctvrtina strechy,.. Jeste se zeptam,… nový
antiS 09.02.2009 02:47
antiS
za tri osum. drzim palce... nový
sHpy00n 09.02.2009 07:58
sHpy00n

dobrý den jen bych chtěl dodat že jako student průmyslové školy stavebnictví (a jako syn tesaře) bych v žádné případě nedoporučoval stavět střechu svépomocí pokud by to bylo s pomocí známého který je tesař tak ano.

dále bych chtěl říci že záleží na důvodu kvůli kterému chcete střechu z 1/2 vyměnit, pokud je to z toho důvodu že jsou trámy zničené červotočem nebo nějakou podobnou havětí tak bych určitě doporučil výměnu celé střechy z důvodu toho že by vám červotoči mohli přelézt ze staré půlky střechy do té nově postavené.

postavení krovů by mohlo přijít na 25-45 tisíc ale to počítám tesaře ktery siza práci učtuje 10-15 tisíc čož si myslím že je ta nejspodnější hranice a 10-20 tisíc za materiál to záleží na katru ze kterého bude a také na kvalitě dřeva a jeho zpracování. pokryvačské práce příjdou tak na 90 tisíc a víc to je ale jen orientální musí se brát ohled na druh krytiny a hidroizolace atd...

takže bych vám doporučil ještě radši našetřit a nechat postavit střechu u specializové firmi (a celou) než stavět půlku svépomocí a za pár let stavět znova ale už se specializovanou firmou...:-)

Položit krytinu bych si URČITĚ od firmy (pokrývače) nenechal. Švagrovi jsem ji před cca 15 lety položil sám za jeden den (sám na střeše, ke mě vedla "štafeta" rodinných příslušníků, kteří si křidlice podávali z ruky do ruky). Sedlová střecha, odhadem půdorys 13x12 metrů. Pokrývač by vzal 40 táců a ňuchtal by se s tím týden :x:

Řezačku s diamantovým kotoučem mám, příslušné řezy se chystaly už na zemi podle mých pokynů shora.

Pokud má být podkroví obytné a funkční, doporučuji rovněž střechu přenechat specialistům. Věřte, že udělat bezchybně střechu není až tak jednoduché, jak si někteří "dobrodruzi" myslí...Např.taková špatně odvětraná střecha spolu s chybně zaizolovaným podkrovím = po pár letech slušný problém a dvojnásobná investice.

Neni kutil jako kutil ]:)

dělam tesařinu už nějakou dobu a už jsem viděl i pár dílek kutilů:
http://img24.imageshack.us/my.php?image=p1000565or 0.jpg
http://img150.imageshack.us/my.php?image=p1000566k g5.jpg

Aspoň někdo kdo viděl jak se to má dělat by u toho měl být.

nejlepší bude když na místo přivedete někoho kdo vám poradí co a jak, osobně jsem pro výměnu celého krovu, ušetříte čas i peníze.

NO PUVODNĚ CHTĚLI, PAK JE NAPADLO ZAJIT K NÁM , A OHODNOTIT JESTLI TO NECHAT TAK NEBBO CO DÁL. SAMOZŘEJMĚ TO ŠLO CELÉ DOLŮ. sERE MĚ ŽE JSEM SMAZAL JEDNU FOTKU A TO BYLO TEPRVE DÍLO, VAZNICE SKLONĚNÁ PODLE SKLONU STŘECHY , DO NÍ LIPLÉ KROVY JEN TAK BEZ SEDEL, A ABY NEBYLO MÁLO, STOJKA V STOLICI V PULCE ROZDĚLENÁ (ASI NEDOSTATEK MATERIÁLU :) ) A NAPLÁTOVANÁ, (1,5M+1,5M), ALE TEN PLAT SE JIM CELKEM POVEDL. :))

samozrejme ze se da shodit a znova postavit jen polovina, nebo ctvrtina strechy,.. Jeste se zeptam, jakou mate dosavadni krytinu?? nemate azbestovou krytinu?? jestli ano, tak v tom pripade bych tuplem doporucil kompletni vymenu strechy, jelikoz azbestova vlakna jsou rakovinotvorna a usazuji se v plicich.. dlouhodoby pobyt v baraku pod azbestovou strechou nema dobry vliv na vas zdravotni stav.

kazdopadne tu novou polovinu strechy (myslim drevenou konstrukci (late, tramy, krokve, vaznice...) natrit ochranou proti skudcum a to velice dukladne. je vice nez pravdepodobne ze nejaka ta havet (cervotoci) jiz okusili stary krov strechy a muzou se tam jeste vyskytovat.. kdyz se strecha bude bourat, je potrebne drevo davat nekam na kupu (co nejdal od domu) a !!IHNED!! jej palit a nebo !!IHNED!! odvazet na nejakou skladku (zapujceni nakladaku s korbou take moznost).. jak jsem jiz psal vyse cervotoci a podobna havet je nepredvidatelna a muze se stat ze by se vam dostali do baraku (spise do stareho krovu, i kdyz predpokladam ze v nem jiz nejaky ten brouk je a bude, ale proc si je mnozit).. stare a osklive drevo v zadnem pripade nenechavat a nerezat na mensi kusy v predstavach ze jim pozdeji budete topit (a proc? no kvuli te haveti).. jednoduse receno shozeneho krovu se co nejrychleji zbavit.

docetl jsem se ze chcete celou stavbu provadet sami, tudiz od nakresu krovu po jeho sbourani az po polozeni krytiny.. mohu potvrdit ze to neni nic lehkeho, uz jen vymyslet spravne krov je poradna makacka.. nejen vymyslet to tak aby vypadal hezky, aby spravne sedel, ale aby to take nespadlo. jako student stavebni fakulty mohu potvrdit :) prikladam tedy maturitni otazky z oblasti strech a krovu, ktere by vam mohli pomoci, ke stazeni zde:
strechy.doc
a jeste jedno zde:
strechy2.doc

a jestli mate v teto strese komin tak to je dalsi problem :) ale vse byste mela nalezt v tech maturitnich otazkach

je take dulezite zda chcete zaridit podkrovi ci nikoliv a k tomu take prizpusobit druhy izolace v krovu.. ovsem to zde popisovat nebudu, to se jiz doctete v katalogu dane firmy ktera vyrabi izolace a nebo v prospektech. ohledne tech izolaci doporucuji dukladne prostudovani letaku a katalogu firem, jak se maji pokladat, v jakem poradi, jake mezery dodrzovat apod. neni prijemne kdyz polozite izolaci a po roce zjistite ze vam nani kondenzuje voda a napr tepelna izolace tim ztraci na vyznamu :)

chtel jsem napsat jeste neco, ale uz jsem to jaksi zapomnel, preci jen, jsou tri rano a v osum mam zkousku ze stavebnich hmot (proklete izolace, musim se jeste ucit jeji nazvy :)) tak preji hezky den a ja se jdu ucit..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru