Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem výměna části střechy??

samozrejme ze se da shodit a znova postavit jen polovina, nebo ctvrtina strechy,.. Jeste se zeptam, jakou mate dosavadni krytinu?? nemate azbestovou krytinu?? jestli ano, tak v tom pripade bych tuplem doporucil kompletni vymenu strechy, jelikoz azbestova vlakna jsou rakovinotvorna a usazuji se v plicich.. dlouhodoby pobyt v baraku pod azbestovou strechou nema dobry vliv na vas zdravotni stav.

kazdopadne tu novou polovinu strechy (myslim drevenou konstrukci (late, tramy, krokve, vaznice...) natrit ochranou proti skudcum a to velice dukladne. je vice nez pravdepodobne ze nejaka ta havet (cervotoci) jiz okusili stary krov strechy a muzou se tam jeste vyskytovat.. kdyz se strecha bude bourat, je potrebne drevo davat nekam na kupu (co nejdal od domu) a !!IHNED!! jej palit a nebo !!IHNED!! odvazet na nejakou skladku (zapujceni nakladaku s korbou take moznost).. jak jsem jiz psal vyse cervotoci a podobna havet je nepredvidatelna a muze se stat ze by se vam dostali do baraku (spise do stareho krovu, i kdyz predpokladam ze v nem jiz nejaky ten brouk je a bude, ale proc si je mnozit).. stare a osklive drevo v zadnem pripade nenechavat a nerezat na mensi kusy v predstavach ze jim pozdeji budete topit (a proc? no kvuli te haveti).. jednoduse receno shozeneho krovu se co nejrychleji zbavit.

docetl jsem se ze chcete celou stavbu provadet sami, tudiz od nakresu krovu po jeho sbourani az po polozeni krytiny.. mohu potvrdit ze to neni nic lehkeho, uz jen vymyslet spravne krov je poradna makacka.. nejen vymyslet to tak aby vypadal hezky, aby spravne sedel, ale aby to take nespadlo. jako student stavebni fakulty mohu potvrdit :) prikladam tedy maturitni otazky z oblasti strech a krovu, ktere by vam mohli pomoci, ke stazeni zde:
http://private.studior.cz/poradna/strechy.doc
a jeste jedno zde:
http://private.studior.cz/poradna/strechy2.doc

a jestli mate v teto strese komin tak to je dalsi problem :) ale vse byste mela nalezt v tech maturitnich otazkach

je take dulezite zda chcete zaridit podkrovi ci nikoliv a k tomu take prizpusobit druhy izolace v krovu.. ovsem to zde popisovat nebudu, to se jiz doctete v katalogu dane firmy ktera vyrabi izolace a nebo v prospektech. ohledne tech izolaci doporucuji dukladne prostudovani letaku a katalogu firem, jak se maji pokladat, v jakem poradi, jake mezery dodrzovat apod. neni prijemne kdyz polozite izolaci a po roce zjistite ze vam nani kondenzuje voda a napr tepelna izolace tim ztraci na vyznamu :)

chtel jsem napsat jeste neco, ale uz jsem to jaksi zapomnel, preci jen, jsou tri rano a v osum mam zkousku ze stavebnich hmot (proklete izolace, musim se jeste ucit jeji nazvy :)) tak preji hezky den a ja se jdu ucit..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny