Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pračka Philco

Mám 12 let pračku zn.Philco.Asi rok je s ní problém, že pere jen když chce.Třeba půl roku seká dobrotu a pak ji pustím a ona nereaguje.Závada je v napouštění vody a opravář zjistil že nejde proud do napoštěcích ventilů nabo jde jen málo proudu a to nestačí k otevření ventilu.Je to prý závada jedna na tisíc praček.Včera si přinesl opravář plánek že tedy propojí kabelem přívod k ventilu.Před tím ještě proměřoval přívod proudu a zjistil že tam proud jde.Sama se umoudřila.Takže propojení se nekonalo aby nedošlo ke zkratu.Pračka se napustila a do večera vyprala bez problému několik náplní.Dnes ráno opět nic.Nereaguje.Zkoušeli jsme jinou zásuvku,kopat,bouchat ale je klid.Má někdo také takovou zkušenost a jak to odstranit?Pračka je na pohled jak nová je mi ji líto vyhodit.Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
No v nejhorším případě je to programátor (nějaké kontakty občas uvnitř nedosedají nebo jsou mainko o…
drdys 10.12.2008 17:53
drdys
Mám velmi podobnou. Po výměně části bubnu začal zlobit motor, nakonec jsem vysledoval, že nepere, al…
kejki3 10.12.2008 18:27
kejki3
A ventil samozřejmě nenapouští, když hladinový spínač hlásí vodu. To by se zjistilo jeho odpojením.…
kejki3 10.12.2008 18:30
kejki3
Marastu se nezbavíš, je fuk, jestli používáš tekuté prášky nebo tuhé. Marast vzniká spojením saponát…
Filuta 10.12.2008 23:33
Filuta
Mám podobnou zkušenost. Máme pračku Philco WDS1063. Za celou dobu měla minimum závad (manžeta dvířek…
Hafan 16.10.2010 23:23
Hafan
Dobrý den, pračku Philco WDS1063 jsem dnes nahradil novou pračkou. Jestli je to ještě aktuální, můž…
Jerry50 16.02.2011 22:10
Jerry50
Nemáte prosím někdo návod k obsluze Philco WDS 1043-SI, rozbila se mi pračka a tuhle jsme měli po ba… poslední
návod k obsluze 18.06.2011 13:01
návod k obsluze

No v nejhorším případě je to programátor (nějaké kontakty občas uvnitř nedosedají nebo jsou mainko opálené), nebo jsou někde porušeny fastony (ty zastrkávající "vidlice"), nebo spatně dotažené šroubky. Závad může být hodně.:-)

Mám velmi podobnou. Po výměně části bubnu začal zlobit motor, nakonec jsem vysledoval, že nepere, ale ždíme, zjistil jsem, že není zcela zasunutý takový bazmek, co dělá protikus programátoru. Když jsem si skřípnul ruce, prala, ale neždímala. Zase to nesedělo jinde. Vzhledem k stáří a nemožnosti se do toho dostat šla do sběru, beton do popelnice a je klid.
Ještě je možné, že tam jde proud, ale je přerušená nula, a opatrně, ventil je na 230V. Tedy můj byl. Takže prozvonit drátky a hýbat, cukat a kroutit s nimi.

A ventil samozřejmě nenapouští, když hladinový spínač hlásí vodu. To by se zjistilo jeho odpojením. Od té doby, co jsem viděl ten marast v té tenké hadičce používám tekuté prostředky na praní. nebo přetočit programátor na máchání s vyšší hladinou vody, jestli napouští tam.

Marastu se nezbavíš, je fuk, jestli používáš tekuté prášky nebo tuhé. Marast vzniká spojením saponátu s tukem z prádla. Prostě občas se ten šlauch vypucovat musí. Možná, dáváš prášku málo, že se to vysráží a nerozpustí a nevyteče výpustí...

Těch kontaktů, kvůli kterým to nemusí napouštět je halda. Namátkou: Hladinový, ve dveřích, v programátoru, havarijní těsně před přetečením,... Chce to trpělivost a všechny prověřit.

Mám podobnou zkušenost. Máme pračku Philco WDS1063. Za celou dobu měla minimum závad (manžeta dvířek a tlačítko hlavního vypínače). Nyní odešlo gufero hřídele bubnu, tím se dostala voda do ložiska a to odešlo do věčných lovišť. (ložiska jsou tam klasická kuličková 6204 a 6205, gufero 30x53,5x10/14 speciální, pokud chcete být pečliví použijte na gufero titanovou voděodolou vazelínu)
Po mechanické opravě pračka začala stávkovat. Při praní se odmítala točit, při máchání a odstřeďování fungovala ok. Po demontáži programátoru, jeho prostříknutí přípravkem na nontakty a očištění konektorů (potvrzuji, že vysunutí konektorů a jejich zpětné nasunutí je opravdu o zlomení zápěstí) se pračka rozběhla normálním způsobem. Podle jiskření v programátoru je však jisté, že je třeba se poohlédnout po novém programátoru (programátor se nedá rozebrat-bohužel). Zatím se pračky zbavovat nechceme, protože celou dobu pere a ždímá suprově a po prohlídce útrob je na své roky ještě velmi zachovalá. Jinak opravdu pozor na napětí 230V!

Nemáte prosím někdo návod k obsluze Philco WDS 1043-SI, rozbila se mi pračka a tuhle jsme měli po babičce v záloze, ale není návod. Předem děkuji za naskenování, jde mi hlavně o sušičku a jednu stránku hlavních programů. p.hauserova@seznam.cz
Petra

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru