Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem plech za sporák

Může mi prosím někdo poradit? Nalepili jsme si na staré kachličky takové ty linoleové kostky a za sporák se je netroufáme lepit kvůli žáru. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Lze je nalepit i za sporák? Moc děkuji za radu :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nezkoušela jste si vzít vnitřní teploměr,dát ho na provázek a změřit v praxi (např. při pečení), kol…
edys 02.12.2008 18:27
edys
To bych nikdy neřek', že se s plechem takhle vyblbnu. Tady je(alespoň doufám) míněn plech, co se dáv… nový
čumil 02.12.2008 20:47
čumil
Moooooc děkuji za rady :-). Zkusím se poradit v té smaltovací firmě. nový
Zorka 08.12.2008 07:46
Zorka
Dotaz je sice starý, ale tenhle problém řeší asi více lidí. Já jsem si kdysi schovala poklop ze star… nový
kocour Amadeus 02.12.2013 01:17
kocour Amadeus
Co je nejlepší dát za sporák poznáte až budete na otevřené pánvi, woku, nebo v kastrolu smažit rybu,… poslední
náhodný 02.12.2013 11:02
náhodný

Nezkoušela jste si vzít vnitřní teploměr,dát ho na provázek a změřit v praxi (např. při pečení), kolik tam je doopravdy stupňů při vzdálenosti "X" od zdi? Teploměr by měl být asi v polovině trouby sporáku.

Dotaz je sice starý, ale tenhle problém řeší asi více lidí. Já jsem si kdysi schovala poklop ze starého sporáku a dobře jsem udělala, protože když mi přivezli nový, myslela jsem, že tu desku asi zapomněli. Nechápu proč to výrobci neřeší a nechávají sporáky takhle holé

Co je nejlepší dát za sporák poznáte až budete na otevřené pánvi, woku, nebo v kastrolu smažit rybu, řízek, koblihy, nebo jiná prskající jídla na oleji, nebo vám z papiňáku vypuštěná pára, nebo pára z hrnce při vaření brambor nebo těstovin půjde přímo na stěnu za sporákem, nebo až vám vyšplíchne nebo i jen vyprskne omáčka.

Opatrné kuchařince se to nestane, ale stát se může. Nejlépe se dá očistit buď smaltovaný zvednutý poklop sporáků Mora a podobných, nebo se u sporáků bez zvednutého horního víka v panelácích u spotřebičů Mora a dalších, osvědčil mírně vlnitý hliníkový plech. Dobře kryje stěnu, je vzhledný a dobře se otírá od vlhkosti a myje od naprskaného a přiškvařeného oleje a omáček.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru