Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Máte někdo zkušenosti se sekerami Fiskars?

Mam sekeru fiskars, presne neviem uz aka hmotnost, ale je to o rad lahsia ako najtazsia na stiepanie. Tato je aj na stiepanie maleho, ale hlavne na odvetvovanie. Je to velmi kvalitna sekera, s perfektnou geometriou ostria a klinu. Rucka sa nikdy neuvolni. Avsak, cena je pomerne vysoka.
Ide o to, ze kazda sekera, ked sa spravne nabrusi, dokaze velmi ulahcit pracu, hlavne pri odvetvovani. Fiskars ma tu vyhodu,ze je nabrusena od vyrobi, na rozdiel od beznych sekier zo zeleziarstva, tie su tupe jak malo co a nikdy by som s takou sekerou nic ani nerobil.
Vzdy ked si kupim sekeru, dokonale ju nabrusim, zmenim trocha uhol ostria a hlavne ta ostrost musi byt vynikajuca. Mam sekery, ktore su ostrejsie ako novy fiskars a s nimi sa uz veru robi perfektne. Teda, bavime sa o odvetvovani, pri stiepani to rolu hra, ale nie tak vyraznu. Cize, v skratke si myslim, ze fiskarsy su sice perfektne sekery, ale za tu cenu je niekedy lepsie pouvazovat nad klasikou, ktora sa normalne nabrusi a spravi sa kvalitne porisko. To sa tyka odvetvovacich.
Fiskarsi su super hlavne na stiepanie, tam sa ukaze prepracovana geometria klinu aj pri nizsich hmotnostiach. Cize aj s pomerne mensou sekerou, je mozne nastiepat vacsie kusy. Cize osobne si myslim, ze na stiepanie Fiskars urcite ano, na odvetvovanie skor nie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny