Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak vyběhnout s krtkem

Ahoj všichni, je mi sice divné že tohle téma tady ještě nepadlo, nicméně předpokládám že nejsem sám komu tohle roztomilé zviřátko z tvorby pana Müllera pije krev. Za ty roky jsem zkusil snad všechno. Počínaje PET lahví nasunutou na roxoru v zemi, přes různé elektronické plašiče (14 dní ho to plašilo, potom udělal provokativně v metrové vzdálenosti okolo plašiče 4 hromádky), přes vyplavování vodou (poté co jsem do díry vypustil 8 kubíků vody z bazénu a vůbec jsem nezaznamenal nějakou jeho sníženou aktivitu mi bylo jasná marnost tohoto počínání) až po poslední zkoušku-jakési jedovaté prskavky na hlodavce co se nechají vyhořet, strčí do díry a zalijí vodou (ochranná lhůta 3 dny vstup na pozemek, krtek dnes 1,5 dne po aplikaci vesele nadělal 5 kopečků hned vedle toho svinstva.
Máte někdo prosím něco co funguje? Mám pocit že budu muset začít na ruském černém trhu shánět vysloužilou jadernou hlavici.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, vyzkoušel jsem takovou opravdu smradlavou vodu určenou na krtky- neúčinné, potom Karbid-…
pařez 28.02.2014 14:46
pařez
Je potřeba rozlišit zda máte krtka nebo hryzce. Na krtka funguje samostříl s jemnou spouští. Přišláp… nový
pěstitel 30.08.2015 14:48
pěstitel
Absolutně spolehlivá metoda jak na krtka je uložit pod trávník nerezové pletivo, no ale záleží na to… nový
danbar 15.12.2015 13:09
danbar
To jako odkopat trávní na celé zahradě,položit pletivo a znova položit hlínu a zasít trávu? Co je to… nový
milkaaa 16.12.2015 17:52
milkaaa
Kdo má zkušenost s hryzci, sází do pletiva i stromy. A komu rozhrabaly potvory půdní izolaci s folie… nový
kejki 16.12.2015 22:06
kejki
Nemáte někdo zkušenost s těmi solárními odpuzovači? Teď ho tady mají ve slevě, tak jestli se to vypl… nový
Kajuš11 14.05.2018 17:12
Kajuš11
Zkušenost - zbytečně vyhozené peníze za ten krám. Před několika dny jsem do Lidlu vrátil na reklamac… nový
vitovec 14.05.2018 17:28
vitovec
To se divím, že čekáte na vyřízení reklamace zrovna u Lidlu.Nedávno jsem reklamoval (zkurvil jsem to… nový
iconek 14.05.2018 22:44
iconek
Ten krtek z roku 2008 z původního dotazu už asi nežije,ale odpuzovače jsou nanic.Neničí,ale odpuzují… poslední
Karel04 15.05.2018 13:19
Karel04

Dobrý den, vyzkoušel jsem takovou opravdu smradlavou vodu určenou na krtky- neúčinné, potom Karbid- také se prodává jako odpuzovač krtků- pomůže na dva dny, Te´d druhý rok používám LIQUID- na krtky, je to v kartuši do vytlačovací pistole jako třeba silikon a funguje to. jen je třeba to dělat např s pvc pytlíky na rukách nebo používám rukavice co jsou u benzinek. protože ty svině mají velmi dobrý čich a jak cítí člověka tak tam nejdou. Nesmí Vás odradit, že není okamžitě vidět výsledek, krtek pojde až po týdnu.

Je potřeba rozlišit zda máte krtka nebo hryzce. Na krtka funguje samostříl s jemnou spouští. Přišlápne se chodbička nastaví samostříl s bodci a je po krtkovi. Ošklivé nehumální ale účinné.

Na hryzce jsem zatím metodu nenašel.

Absolutně spolehlivá metoda jak na krtka je uložit pod trávník nerezové pletivo, no ale záleží na tom kolik toho trávníku je, při velké ploše by se to prodražilo. Jinak elektronický odpuzovač klidně, ale takový který k něčemu je, NONAME nekupovat. Co se týče toho pletiva, tak to musí být jemnější (asi jako králičí pletivo), jinak odpuzovač používáme Deramax Cvrček ale jen na prostor kde je zelenina a kde nemáme pletivo. Takže uvedené považujeme z toho co na krtka za asi nejlepší řešení.

Zkušenost - zbytečně vyhozené peníze za ten krám. Před několika dny jsem do Lidlu vrátil na reklamaci ten odpuzovač z odkazu. Po nainstalovámí si hryzec, nebo krtek klidně a drze provrtal novou chodbu cca 20 cm od odpuzovače. Po dvou měsících to přestalo fungovat - příčina: do odpuzovače se dostávala při dešti voda a bylo vymalováno. Tak čekám na vyřízení reklamace, kdy požaduji vrácení peněz.

To se divím, že čekáte na vyřízení reklamace zrovna u Lidlu.Nedávno jsem reklamoval (zkurvil jsem to já) digitální termostatickou hlavici, pokladní převzala kus na reklamaci, poslala mě si vybrat nový kus, ten už nebyl díky akci.Po návratu k pokladně mi pokladní ihned vrátila peníze, nikdo se mnou nic nesepisoval...asi mám štěstí :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru