Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak usadit WC

Mám dotaz, když se usazuje wc mísa se svislým odpadem tak má na každé straně díry na šrouby a chci se zeptat dává se tam nějaké těsnění a nějaký tmel či lepidlo ? díky a pokud jo tak jaké či nějaký odkaz děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díry na šrouby jsou aby ses neskácel, až na tom budeš provádět rituály. Do podlahy hmoždinky, k hajz…
Rce 02.06.2008 22:55
Rce
až na tom budeš provádět rituály Těsnění hovnovodu :-D Celkem dost jsem se nad tímto slangem zasmá…
marekdrtic 03.06.2008 16:45
marekdrtic
Co je na tom za slang :))? Voda teče vodovodem, a hov*na musejí tedy hovnovodem až do čističky. :-D nový
Rce 08.06.2008 02:32
Rce
Mám jakousi fixní představu, že se mísa usazovala okrajem do cementového blátíčka, čímž se eliminova… nový
čumil 03.06.2008 18:54
čumil
Ja ked som vymienal u nas prasknute WC, tak som si to nove WC najprv posadil na miesto tak ako by ma… nový
pravy-exolon 03.06.2008 20:53
pravy-exolon
Výborně, přesně tak. Dokonce ten silikon je schopen držet fajáns sám, bez šroubů. nový
Rce 03.06.2008 21:29
Rce
Hajzlik mozes upevnit v podstate dvoma sposobmi. Bud skrutkami do podlahy alebo silikonom. Skrutky s… nový
fleg 05.06.2008 19:14
fleg
Usazoval jsem vždy na cementovou mazaninu bez šroubů,žádný problém nevznikl. poslední
miroslav 14.06.2008 23:50
miroslav

Díry na šrouby jsou aby ses neskácel, až na tom budeš provádět rituály. Do podlahy hmoždinky, k hajzlíku bývá přibalena i podložka z umělé hmoty a špuntík na ty šrouby. Těsnění hovnovodu nemá s těm a šroubama nic společného a to tam samozřejmě být musí. To je suchá s ďourou uprostřed, nebo normální splachovací?

Mám jakousi fixní představu, že se mísa usazovala okrajem do cementového blátíčka, čímž se eliminovala škvírka a mísa seděla celou plochou, když se ovšem před tím namazal spodek mísy mazlavým mýdlem, kvůli ev. pozdější demontáži. Propojení hov:out > hov:in se dnes realizuje pryžomanžetou i u tohoto svislého vývodu a jak píše rce original šroubky mají měkkou podložku, aby porcelán či kamenina nepraskly při dotažení.

Ja ked som vymienal u nas prasknute WC, tak som si to nove WC najprv posadil na miesto tak ako by malo byť v konečnej fáze zasadené. Ceruzkou som si označil kde treba vyvŕtať otvory, a obkreslil na podlahu nohu WC. Vyvŕtal otvory, narazil do nich hmoždinky, z vnútornej strany tej obkreslenej nohy WC na podlahe som naniesol asi 15mm širokú vrstvu bieleho sanitarneho silikonu a naň posadil opatrne a pokial mozno co najpresnejsie WC aby sedelo s otvormi v podlahe. Potom so ho opatrne zlahka pritiahol skrutkami. Vytlaceny silikon som zahladil koldokola WC prstom namocenym vo vode s nejakym saponatom. Potom uz bolo len treba nechat WC min 24 hod nepouzivane aby silikon stuhol. A nakoniec som uz len orezal/oskrabal prebytocny stuhnuty silikon.

Hajzlik mozes upevnit v podstate dvoma sposobmi. Bud skrutkami do podlahy alebo silikonom. Skrutky su lepsie na udrzbu a pripadnu vymenu hajzlika, ale zvyknu sa casom vykyvat a zanasat usadeninami. Silikon samotny drzi ako cert, ale ak by si nahodou menil hajzlik po case, tak je celkom mozne ze vytrhnes stary hajzlik aj s podlahou. Ak mas hajzlik na kachlickach tak ta to moc nepotesi;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru