Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetěsnění spoje mezi WC a stupačkami. Čím?

Zdravím všechny,
tak jsem zjistil, že se mi dělá v místě napojení WC ke stupačkám loužička zrzavé vody. Šedivý tmel na obrázku (medvědí ho*no?) je dost ztvrdlý a zkřehlý a jsou tam viditelné praskliny a spáry. Loužičku jsem utřel, rez pokud možno taky, zastavil přívod vody do bytu a odjel na týden pryč. Po návratu zpátky jsem mírně překvapen, loužička je tam zas. Zdá se, že si tam najde cestičku voda od sousedů nade mnou (bydlím v 2. patře z 8).

Jako první krok bych chtěl oddrápat to staré těsnění (to půjde snadno) a vtlačit tam něco nového, co po vytvrzení zůstane plastické. Co byste doporučili, resp. co se dnes dává? Klasický sanitární tmel?

Ideální by bylo, aby to po aplikování nemuselo dlouho schnout, těžko docílím toho, aby partaje nade mnou vůbec nepouštěly vodu např. 24 hodin.

Díky za nápady. Přikládám obrázek.

[img=http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/672eaf176afde26c15857ab297b103df.jpg]http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/672eaf176 afde26c15857ab297b103df.jpg[/img]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta šedá trubka ukončená se zdí je jen uřízlá, nebo je na ní originál hrdlo? Nebo hrdlo vytvořené ohř…
sHpy00n 19.05.2008 15:14
sHpy00n
nebo je na ní originál hrdlo? To nejsem schopen poznat, abych to zjistil, musím odstranit to medvěd… nový
Moas 20.05.2008 06:58
Moas
Radikálne riešenie býva často najlepšie.Ja byť tebou, tak by som tú misu vytiahol von, medzikus tak… poslední
Julo 20.05.2008 10:20
Julo

Ta šedá trubka ukončená se zdí je jen uřízlá, nebo je na ní originál hrdlo? Nebo hrdlo vytvořené ohřátím a roztažením jak se to kdysi dělávalo?

Pokud tam není originál hrdlo, pak navrhuju radikální řešení. Zdemontovat klozet, vybourat kus stěny a znova vysadit, předpokládám z odbočky kus nové trubky, která bude mít hrdlo s gumovým těsněním. Pak se záchod propojí zpět.
Pokud toto nechcete absolvovat pak raději znovu tzv. medvědí hovno. Dnes je ho možné koupit stále pod označením Stavební (Soudal), nebo Butylenový tmel. I v tomto případě demontovat klozet, sundat propojovací potrubí, očistit, odmastit a pak "na tmel" složit zpět. Práce na hodinku a půl ať nežeru a s partajema nahoře se stačí domluvit jen na tuhle dobu.

nebo je na ní originál hrdlo?

To nejsem schopen poznat, abych to zjistil, musím odstranit to medvědí hovno a to pak přestane asi těsnit úplně. No co mi zbývá...
Bourat stěnu... ach jo. Teď jsem dokončil rekonstrukci bytu. Koupelnu jsem dostal jako jedinou v jakž takž renovovaném stavu po původním majiteli a říkal jsem si, že by mohla ještě nějakou dobu vydržet. I když ta firma, co to renovovala, tu bych mlátil hlava nehlava... kýve se baterie nad vanou, umyvadlo má sklon ke zdi a ne od zdi... atd. No nic. Asi se pustím ještě do té koupelny.

Radikálne riešenie býva často najlepšie.Ja byť tebou, tak by som tú misu vytiahol von, medzikus tak isto a hneď budeš múdrejší.Pokial nie je nič prasknuté tak by stačil sanitárny silikón.Búranie len ako poslednú možnosť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru