Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přetěsnění spoje mezi WC a stupačkami. Čím?

Zdravím všechny,
tak jsem zjistil, že se mi dělá v místě napojení WC ke stupačkám loužička zrzavé vody. Šedivý tmel na obrázku (medvědí ho*no?) je dost ztvrdlý a zkřehlý a jsou tam viditelné praskliny a spáry. Loužičku jsem utřel, rez pokud možno taky, zastavil přívod vody do bytu a odjel na týden pryč. Po návratu zpátky jsem mírně překvapen, loužička je tam zas. Zdá se, že si tam najde cestičku voda od sousedů nade mnou (bydlím v 2. patře z 8).

Jako první krok bych chtěl oddrápat to staré těsnění (to půjde snadno) a vtlačit tam něco nového, co po vytvrzení zůstane plastické. Co byste doporučili, resp. co se dnes dává? Klasický sanitární tmel?

Ideální by bylo, aby to po aplikování nemuselo dlouho schnout, těžko docílím toho, aby partaje nade mnou vůbec nepouštěly vodu např. 24 hodin.

Díky za nápady. Přikládám obrázek.

[img=http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/672eaf176afde26c15857ab297b103df.jpg]http://www.image-hosting.okamzite.eu/pics/672eaf176 afde26c15857ab297b103df.jpg[/img]

Předmět Autor Datum
Prodává se taková úmělohmotná nebo gumová manžeta. Ta se tam narve a má to těsnit samo bez lepení. M…
Rce 18.05.2008 22:16
Rce
Podle "loužičky" se domnívám, že ti to neteče od sousedů(je to nepravděpodobné - pouze v případě ucp…
petr_s 18.05.2008 22:51
petr_s
I při zavření vody ti něco zůstane v sifonu a v tom kulovém napojení a popř. ve splachovači. To ano…
Moas 19.05.2008 10:03
Moas
Pokud by byla přicpaná odváděcí roura, tak by u vás při spláchnutí nahoře pulsovala hladina v míse p…
čumil 19.05.2008 13:53
čumil
Ta šedá trubka ukončená se zdí je jen uřízlá, nebo je na ní originál hrdlo? Nebo hrdlo vytvořené ohř…
sHpy00n 19.05.2008 15:14
sHpy00n
Jé, já čet': Zdemolovat klozet, vybourat kus stěny a... Vím, že většinou navrhuješ radikální řešen…
Remca 19.05.2008 22:23
Remca
muheheheeee... good fórek. ;-) ale ruku na srdce.. jsme sice stavební firma.. ale bourat umíme stejn…
sHpy00n 19.05.2008 22:31
sHpy00n
nebo je na ní originál hrdlo? To nejsem schopen poznat, abych to zjistil, musím odstranit to medvěd…
Moas 20.05.2008 06:58
Moas
Radikálne riešenie býva často najlepšie.Ja byť tebou, tak by som tú misu vytiahol von, medzikus tak… poslední
Julo 20.05.2008 10:20
Julo

Podle "loužičky" se domnívám, že ti to neteče od sousedů(je to nepravděpodobné - pouze v případě ucpaných stoupaček). I při zavření vody ti něco zůstane v sifonu a v tom kulovém napojení a popř. ve splachovači.

Doporučoval bych rozebrání připojení WC, důkladné očištění spojů, prohlídku spojů(jestli není zmuchlané těsnění v hrdlech), prohlídku tvarovky připojení (jestli není prasklá) a popřípadě nové propojení WC a stoupačky (nejlépe flexi). Toto propojení má samotěsnící profil z měkčených plastů - takže bez lepení. L20 je výborné lepidlo, ale na tvrzené PVC(novodur).

Pokud se ti do toho všeho nechce, jsou k dispozici různé sanitární trvale plastické tmely, popř. sanitární silikon. Vše je nutné předem očistit a odmastit!

Přesto bych doporučoval první variantu.

I při zavření vody ti něco zůstane v sifonu a v tom kulovém napojení a popř. ve splachovači.

To ano, ale splachovač nepropouští a ze sifonů se voda, pokud můžu posoudit, taky neztratila. Stupačky by ucpané snad být neměly, to by se muselo projevit dramatičtěji... :-)

Pokud by byla přicpaná odváděcí roura, tak by u vás při spláchnutí nahoře pulsovala hladina v míse protože se to chová jako pumpička.
Letící enóno je pístem a tlačí před sebou vzduch a ten v divém děsu vletí do vašeho připojení a nadzvedne hladinu v sifonu wc.
Pokud by to tak bylo, je to varování, že někdo vylil hadr nebo pampersku do hajzlíku a někde dole se to šprajclo a začíná se dělat špunt.
Stejně kvalitní špunt se udělá, když se lije omastek do výlevky dřezu, což se nesmí a on se pěkně nalepí na stěny roury, pak se ta vrstva odloupne a překlopí se jako klapka. Moc "pěkné" to pak bývá.

Ta šedá trubka ukončená se zdí je jen uřízlá, nebo je na ní originál hrdlo? Nebo hrdlo vytvořené ohřátím a roztažením jak se to kdysi dělávalo?

Pokud tam není originál hrdlo, pak navrhuju radikální řešení. Zdemontovat klozet, vybourat kus stěny a znova vysadit, předpokládám z odbočky kus nové trubky, která bude mít hrdlo s gumovým těsněním. Pak se záchod propojí zpět.
Pokud toto nechcete absolvovat pak raději znovu tzv. medvědí hovno. Dnes je ho možné koupit stále pod označením Stavební (Soudal), nebo Butylenový tmel. I v tomto případě demontovat klozet, sundat propojovací potrubí, očistit, odmastit a pak "na tmel" složit zpět. Práce na hodinku a půl ať nežeru a s partajema nahoře se stačí domluvit jen na tuhle dobu.

nebo je na ní originál hrdlo?

To nejsem schopen poznat, abych to zjistil, musím odstranit to medvědí hovno a to pak přestane asi těsnit úplně. No co mi zbývá...
Bourat stěnu... ach jo. Teď jsem dokončil rekonstrukci bytu. Koupelnu jsem dostal jako jedinou v jakž takž renovovaném stavu po původním majiteli a říkal jsem si, že by mohla ještě nějakou dobu vydržet. I když ta firma, co to renovovala, tu bych mlátil hlava nehlava... kýve se baterie nad vanou, umyvadlo má sklon ke zdi a ne od zdi... atd. No nic. Asi se pustím ještě do té koupelny.

Radikálne riešenie býva často najlepšie.Ja byť tebou, tak by som tú misu vytiahol von, medzikus tak isto a hneď budeš múdrejší.Pokial nie je nič prasknuté tak by stačil sanitárny silikón.Búranie len ako poslednú možnosť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru