Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vlhké zdi

Jsme v podobné situaci - s rozdílem, že jde o obytný dům v Praze, kolem dokola jsou betonové chodníky, nebo jiné domy, nikdo netuší, jak je vedena původní kanalizace. Koupili jsme (levně) sklep, který je cca 0,5m pod úrovní terénu. Jde o malou místnost 25m2 nově určenou k bydlení. Podle zvlněného nového dřevěného obkladu lze soudit, že je tam dost vlhko, plíseň není vidět ani cítit, ale je čerstvě vybíleno a na některých místech se barva již teď (po několika týdnech) odlupuje. Navíc je tam příjemně (?) vlhký a chladný vzduch (při otevření velkého okna se teplý proud vzduchu valí dovnitř). Na vysoušení máme dost času - cca 3 měsíce. Původní majitel -jak je vidět na zařízení- hodně šetřil a byl tzv. "záplatovač".
Vysoušení zdí obkopáním z venčí nepřichází v úvahu (nepřístupný terén (komunikace, silnice, baráky). Podlaha je tvořena celkem křehkým betonem - dolík lze místy udělat i podpatkem - celá hloubka asi 10 cm, povrch je nerovný a na mnoha místech spravovaný nejspíš sádrou, pod betonem je asi nějaká izolace (černá folie). Dál to prozkoumané nemáme. Dům je téměř 100 let starý.
Chystáme se zlikvidovat beton, jakým způsobem máme postupovat pod nenosnými příčkami (nově a kompletně zrekonstruovaná kouplna je oddělena od zbytku místnosti sádrokartonovou příčkou)? Jak postupovat při obvodové zdi (pouze 1 zeď, západní situovaná do zarostlého parku) a jak při nosných příčkách? Je vhodné i v tomto případě použít výše doporučený postup (kamenivo, odvětrací hadice, kamenivo betón, izolace, polystyrén, betón, podlaha)? Jaké materiály použít? Je vhodné zakoupit vysoušeč vzduchu, nebo postačí větrání? Lze prohloubit místnost a zvětšít svět. výšku bez porušení statiky domu? Jsme zástanci řešení příčiny, ochotni investovat ale přesto počítáme každou korunu... Prosím poraďte. Za odpovědi budeme moc vděční.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny