Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jawa 21 - cívky

Zdravím. Potřeboval bych poradit...
Na pinckovi jsou dvě světelné cívky zapojené sériově pro světla, dohromady dávají 6V 30W ale svítí to jak žádný doma. Proto mě napadlo dát místo nich dvě zapalovací cívky, každá z nich indukuje 8V 30W a zapojil bych je paralelně. Zřejmě bych tam musel dát ještě nějaký odpor, abych to snížil na 6V. Je to alespoň teoreticky možné? Elektrice moc nerozumím...
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to tu jako v "Černých baronech" od Švandrlíka - někde to orezlo nebo zoxidovalo. Ale k těm cívkám… nový
Bengo 22.04.2008 20:15
Bengo
A ještě dodatek vyráběly se dvě varianty alternátoru 20W a 30W. nový
Bengo 22.04.2008 20:17
Bengo
Dobrý večer,doporučuji vše dokonale vyčistit,patice žárovky a kontakty žárovek,konektory,pincek je m… nový
Lubomír 22.04.2008 20:54
Lubomír
Bych vyměnil i ty žárovky. Když jsou zevnitř začouzené odpařeným vláknem, taky svítí jak bludičky. nový
Rce 22.04.2008 22:58
Rce
Problém může být a patrně také je v "zesláblém" magnetizmu permanentních magnetů rotoru, pak není do… nový
jarda strojelektro 12.11.2008 13:59
jarda strojelektro
anebo to celý prober na manii, tam jsou kluci který se tím zabývají: default.aspx poslední
rockviper 13.11.2008 10:26
rockviper

Je to tu jako v "Černých baronech" od Švandrlíka - někde to orezlo nebo zoxidovalo.
Ale k těm cívkám. Cívky jsou 3 - 1. přední světla/houkačka, 2.zadní světlo, 3. zapalování.
Problém vidím v použití nesprávných žárovek. Přední světlo 15/15W 6V. 10W? 6V zadní a zapalování má 8V ??W. Pokud tam dáte cokoliv jiného tak to bude jen horší, protože ten alternátor prostě více výkonu nedá.

Dobrý večer,doporučuji vše dokonale vyčistit,patice žárovky a kontakty žárovek,konektory,pincek je mašinka staršího data a jestli to nebylo dlouho měněno,tak to bude zoxidované a jsou tam přechodové odpory,které papají napájení a pak to nesvítí tak jak by mělo.

Problém může být a patrně také je v "zesláblém" magnetizmu permanentních magnetů rotoru, pak není dostatečný magnetický tok a není tedy ani napětí. Rovněž magnetický tok v jádře cívek může snižovat příliš velká vzduchová mezera mezi rotorem a jádrem cívek, nastavit měrkou asi na 0,2 mm. Magnetický rotor lze oživit novým namagnetováním, je k tomu ale potřeba přípravek, speciální magnetovací cívka a k ní zdroj elektrického rázového impulzu k namagnetování; zpravidla obsahuje pořádnou baterii kondenzátorů nabíjených na 300 voltů a přes tyristor jejich vybití do cívky magnetizačního přípravku, proudová špička je pak několik kA (kiloampér) tedy několik tisíc ampérů. Kdysi těmito přípravky bývaly vybaveny některé autorizované opravny, možná, že by se ještě u některého soukromého autoelektrikáře našel.
Jinak cívka pro napájení žárovek není nikterak kritická, funguje jako zdroj stálého proudu a ve spolupráci se žárovkou se proud zpravidla ustálí na hodnotě odpovídající magnetickému toku, otáčkám magnetického rotoru a parametrům vlákna žárovky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru