Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přesun světla u sádrokartonového stropu

Zdravím všechny. Stojím před problémem, jak v kuchyni přesunout stropní světlo asi o cca 1,5m jinam, konkrétně co nejblíže ke stěně). Jedná se o sádrokartonový strop. Nemám nejmenší šajn, jak tam ty dráty vedou a vůbec nejsem v těchto činnostech kovanej. Nemá někdo prosím tip, jak to provést co nejefektivněji ? (= s co možná nejmenším zásahem do stropu, jeli to možné ;-) ). Kdyby bylo úplně nejhůř, můžu dráty jenom "skovat" pod ten podhled, ale nevím, zda to tam nějak izolovat, vypínač pořád existuje a nějaké to dítko ho je schopno bez potíží přepnout. Díky, jirka.

Předmět Autor Datum
Dráty můžeš klidně "schovat", ovšem musíš je zaizolovat. Nejlépe wagosvorkou [070830_wago_ruzne_a2.… nový
Georgij Gadjukin 06.03.2008 17:11
Georgij Gadjukin
Zaizolovat je může i do obyčejné elektrikářské čokolády. nový
Prasak 06.03.2008 19:37
Prasak
Precizní řešení je koupit dvě elektrokrabice do sádroše,na původním i novém místě vyříznout jakýmkol… nový
leo 06.03.2008 19:50
leo
Možná bys mohl napsat jak to světlo vypadá:?: Jestli je ke stropu jen přišroubovano ne bo je osazeno… nový
kolemjdoucí 06.03.2008 21:24
kolemjdoucí
Trčí dráty. Jde o lehký světlo ala ikea. poslední
jirka__ 07.03.2008 08:15
jirka__
Díky všem za náměty. Nejvíce se mi zamlouvá precizní rešení s dvěma krabicemi, otázkou ale je, jestl… nový
jirka__ 07.03.2008 08:14
jirka__

Dráty můžeš klidně "schovat", ovšem musíš je zaizolovat. Nejlépe wagosvorkou

[070830_wago_ruzne_a2.jpg].

Pokud chceš světlo opravdu přesunout zřejmě nezbude než udělat nějaký kontrolní průzor "za" sádrokarton a zjistit, kudy ve skutečnosti přívod vede a pomocí nějakého pera čí drátu ho přesunout na požadované místo. Vzniklé otvory potom budeš muset zakrýt sádrokartonem, přetmelit a přebrousit a při příštím vymalování se to skoro ani nepozná.

Precizní řešení je koupit dvě elektrokrabice do sádroše,na původním i novém místě vyříznout jakýmkoliv způsobem (výkružníkem, pilčičkou,..)pokud možno přesnou díru na krabičku, udělat otvor do krabiček nejlíp částečně ve dně, protáhnou nový kabel mezi novým a starým místem, pak do krabiček nasoukat kabely a za stálého míchání je opatrně vtlačit do děr v sádroši. Zajistí se šroubky po straně. Nové světlo musí v něčem držet, tím chci říct že né jen v sádrodesce, ale i v nějakém profilu,na kterém je deska přišroubovaná.
Po správném spojení drátů (věneček, svorky, čokoláda,..)se krabička zakryje víčkem (u nového světla podle potřeby s dírkou. Pokud se to udělá čistě, není to po vymalování skoro vidět.

Možná bys mohl napsat jak to světlo vypadá:?: Jestli je ke stropu jen přišroubovano ne bo je osazeno do stropu. V prvním případě ti ze stropu kouka jen kabel a pak tě asi nemine do stropu udělat otvor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru