Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rany v topeni

Ahoj Chci polozit takovy zajimyvy dotaz.Vim, ze me nekdo asi nepomuze,ale zkusim.bydlim v panelaku,kde je dalkove topeni.A kdyz dochazi k dodavce tepla,tak to v topeni pekne praska(dela to jen,kdyz je venku mraz)Je problem s tim, ze to v 6hodin vzbudi malou s tim, ze se boji.Vim, ze je to tim jak topeni schladne a pak se tam pusti tepla voda,tak zacne pracoat,ale me to stve skrs malou.Kdyby nahodou mel nekdo s tim zkusenost,byl bych rad.Diky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Částečně jsme lupání v trubkách ÚT vyřešili revizí a uvolněním trubek v průchodech podlahou, už z do… nový
paneláčník 22.02.2008 07:59
paneláčník
Jj. Hnus. Topenar na muj dotaz o praskani odvetil: "namazte si stupacky". Vzhledem k tomu, ze "muj"… nový
mif 23.02.2008 10:54
mif
jak namazat,jako trubky?????to my prijde divny??jak to jako pomuze??? nový
Kalic 23.02.2008 18:16
Kalic
Pomůže to tak, že se odstraní zdroj hluku. Ten není způsoben samotným roztahováním materiálu, ale tí… nový
leo 23.02.2008 19:34
leo
Tření trubek o materiál se v prostupech při výstavbě řeší jednoduše omotáním trubek "alobalem", kter… poslední
StanB 24.02.2008 00:09
StanB

Částečně jsme lupání v trubkách ÚT vyřešili revizí a uvolněním trubek v průchodech podlahou, už z dob výstavby paneláku byly původně v plsti uložené trubky po položení parket ( mozaiky ) zamazány cementem. Odškrábat, případně velmi s citem kápnout olej ( aby nevytekl sousedovi v nižším patře).

Pomůže to tak, že se odstraní zdroj hluku. Ten není způsoben samotným roztahováním materiálu, ale tím, že se trubky při změně rozměrů odírají při roztahování v průchodech (zdí, chráničkami,na konzolích, v držácích apod.)Pokud se trasa trubek uvolní, ten olej má odstranit skřípání při posunu trubek po trase.

Tření trubek o materiál se v prostupech při výstavbě řeší jednoduše omotáním trubek "alobalem", který se po dokončení podlah a stropních omítek jednoduše odtrhne ..... trubka v alobalovém pouzdru potom bezproblémově klouže, ale ......... tohle se dělá proto, aby pracující trubky nedevastovaly stropní omítku v místě prostupu, a nebo podlahu ... jak se to jednou uvolní, tak už to rozhodně na hluk vliv nemá. Hlukem při roztápění je charakteristické PARNÍ topení, tj než se ustálí poměry v tepelném systému, a ve vstupním potrubí přes radiátory až po kondenzační hrníček na radiátoru bude jenom pára ...... a než se předchozí studená kondenzovaná voda dostane přes "kondenzační hrnce" z potrubí pryč tak vznikají "bubliny" a voda rázově cestuje, vznikají tlakové rázy a ... hluk v topení. Proto si myslím, že podobný fenomén vzniká při roztápění dálkového (byť teplovodního) topení. Pokud by byl hluk způsoben "třením trubek" v prostupech, tak by byl patrný i při vypnutí a CHLADNUTÍ topení a to se neděje . Ono vlastně stačí, aby v paneláku byla výměníková stanice "Pára/Voda" a je to naprosto jasné ...... jako by někdo do potrubí mlátil kovovou tyčí (než se tepelné poměry ustálí).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru