Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Zasadíte paulovnii a za rok máte čím topit. Budete sklízet dřevo

Pěstovat si dřevo na otop na vlastní zahradě není podle Čecha žijícího v Irsku žádná utopie. Ví, o čem mluví. Šlechtí už několik let rychle rostoucí paulovnie, které jsou podle něj pro planetu "zdravější" než u nás prosazované topoly či vrby.

Docela zajímavá věc, v galerii článku jsou vidět pětiměsíční kmeny které mají už pěkných pár cm v průměru..

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jako obecná informace je to dobré. Jinak se už prokázalo, že nápady ekoteroristů jak pomoci planetě…
Henessy 09.02.2013 14:26
Henessy
Bohužel Henessy napsal krutou pravdu a jen málo lidí si to uvědomuje! nový
laik2 01.01.2014 14:34
laik2
Tak ta obyčejná už se na Moravě plevelí - http://www.zahrada.cz/forum/letnicky-a-dvouletky/p ozna-ne…
kejki 19.02.2013 18:04
kejki
Skutečnost, že roste 14 dní rychleji, je opravdu argument watch :-D Tvrdé dřevo, ale lehké a ohebné… poslední
kejki 20.11.2014 21:13
kejki

Jako obecná informace je to dobré.
Jinak se už prokázalo, že nápady ekoteroristů jak pomoci planetě Zemi jsou vždy krok bokem a motivovány jsou pouze snahou zviditelnit se, prokázat že si zaslouží peníze z našich daní a úplatky od podnikatelů, kteří se napasou. Viz právě štěpky, které velkotopiči musí dovážet z okruhu 100 km nákladními auty na NAFTU, řepkomilové, kteří ničí auta přidáváním lepidla do nafty (mimochodem už se dostane nafta řepkafréé :-D) , fotovoltaika a další.
Naši zákonodárci vymýšlejí různé formy odírání lidí pod záminkou ochrany atmosféry a vůbec si nepřipouští, že (v jejich terminologii "prostí občané") nevidí, že to, že naloupené exhalační povolenky prodají třeba Japoncům a ti to fouknou do vzduchu a matička Země????
A my tu řešíme, jak ušetřit na topení.:-D:-D
Mimochodem jízda elektromobilem je povznášející již pro ten pocit ekojízdy, ale do té doby, než vám začne padat na hlavu popílek s radonem z blízké elektrárny. (o tom se ale nemluví, jako se nemluví o tom, že levnou elektřinu do aut bohatých platí chudáci kteří na elektromobily ještě dlóóóuho mít nebudou)

Skutečnost, že roste 14 dní rychleji, je opravdu argument watch :-D

Tvrdé dřevo, ale lehké a ohebné použití v nábytkářství. Po skácení není třeba sušit má obsah vody 20%,vhodné do všech kotlů. Během 5 let vyroste do průměru spodního kmene až 50 a více cm. Není náročná na půdu. Dorůstá do výšky 10-25 metrů.

Až to uvidím, tak tomu uvěřím, zatím 100 semen za 15 čechokreditů a poštovné.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru