Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka Zanussi DWS684 nenapouští vodu.

[http://kutilska.poradna.net/file/view/2534-mycka22 -jpg][http://kutilska.poradna.net/file/view/2535-program 24-jpg]
Myčka -subj- dnes přestala napouštět vodu. Je to ještě stará dobrá klasika, žádná elektronika. Už jednou se nám to stalo, zkusil jsem ji opravit, napouštěcí ventil byl IMHO v pořádku, na nic jsem nepřišel a když jsem myčku tehdy dal dohromady, myla dál, až do dneška. Dnes ještě předmyla, ale od hlavního mytí už zase nenapouštěla.
Jinak myčka funguje, akorát jsem musel pohlídat, kdy vypouští a vodu tam nalít, aby se dokončil mycí cyklus.
Kde by mohlo být nějaké čidlo co povoluje napouštění vody do myčky?

Předmět Autor Datum
Plovák na dně, který chrání před vyplavením.
kejki 31.01.2014 16:03
kejki
I když ten by měl vést k zastavení a vyčerpání vody.
kejki 31.01.2014 16:04
kejki
Něco co by zastavilo vodu po napuštění by tam být mělo. Ale párkrát jsem se už v tom šťoural a ničeh…
Yarda 31.01.2014 23:42
Yarda
V daném případě má pravdu tatra. Havarijní plovák je na dně spodního krytu.
kejki 01.02.2014 10:38
kejki
Podobně jako v pračce, tam bude hladinový spínač. Je možné, že vlivem úsad v přívodní hadičce, nebo…
Zerozero 01.02.2014 00:18
Zerozero
1- pokud myčka po nalití vodu ohřála a dál normálně myla, nebude vada v hladinovém spínači, ale to c…
mirektatra 01.02.2014 06:28
mirektatra
Už se mi to stalo tak před dvěma měsíci - voda přitékala (musel jsem opravit ventil u vodovodu, jak…
Yarda 01.02.2014 12:51
Yarda
Já jsem nedávno u známých také myčku odtáhl, narovnal hadici a juž :-), voda se rozvodnila a myčka r…
mirektatra 01.02.2014 13:38
mirektatra
Jak jsem psal, myčka tehdy začala fungovat, pak za nějakou dobu zase přestala napouštět, tak jsem se… poslední
Yarda 11.06.2014 09:11
Yarda

Podobně jako v pračce, tam bude hladinový spínač.
Je možné, že vlivem úsad v přívodní hadičce, nebo v hrdle
spínače, nedojde k úplnému uvolnění tlaku po vyčerpání vody.
Tím spínač nesepne klidovou polohu a programátor to vyhodnotí
jako naplnění a tím nepustí vodu.
Ale jen teorie, na dálku těžko říct.
Hladinový spínač je taková většinou okrouhlá věc, vedou k tomu
dráty a gumová hadička:-)

1- pokud myčka po nalití vodu ohřála a dál normálně myla, nebude vada v hladinovém spínači, ale to chytrý stvoření fakt čeká na tu vodu, která ne a nepřitéká :-). Potom obrať svoji pozornost k tomuto problému:
a) ujisti se, že jsi (já blb :-/ ) nepřehnul ostře přívodní hadici a nezaškrtil tak přírok do myčky, když jsi s ní naposledy hejbal. Vytáhni myčku, narovnej hadici a zkus ji pustit. Pokud je to dobrý, eště chvíli se v tom vrtej, nadávej a pak s vítězoslavným pokřikem a hrdým úsměvem jdi pro odměnu :beer:. Neé?! :-( Potom:
b) vyčisti sítko na vstupu do hadice z nástěnného ventilu, pak sítko na vstupu do myčky - po odšroubování hadice na straně myčky, čumni do díry ve směru toku vody, kleštičkami vytáhni za plastový čudlík sítko a umej ho manželčiným kartáčkem na zuby. Pastu s fluorem netřeba. Nic tam nebylo? Tak:
c) demontuj elektroventil napouštění (to je celý ten plastový wehement, co do něho byla našroubovaná ta hadice) a přezkoušej ho: cívka je na 220V, milivoltmetrem zkus, zda má obvod - "písk". Ne? :-) Rozeber pračku a vyndej z ní tu cívku a koš s prádlem odvez ke tchýni, nebo na šroťáku "kup" jinou cívku. Dobrá? 3-[ Na ventil našroubuj tu napouštěcí hadici, do cívky připoj 220V a do hadice foukni, nebo pusť vodu. Já vím, chce to kus chlapa a odvahu, ale je to to poslední, co pro problém můžeš udělat :-(. Cívka cvakla a ventil stejně nepropouští? :-) Máme pachatele - je ucpanej a nerozebíratelnej, tak "kup" v kovošrotu stejnej, ale jinej - pasuje i z některých praček. FUNGUJE?! ]:( Všechno zas uveď do původního stavu, zamaskuj svůj servisní zásah prachem z vysavače a volej "hilfe" opraváře :-(, nebo tady přesně popiš, co jsi měřením a dalším výzkumem zjistil, já se zase ozvu...
2- Pokud by myčka nenapustila vodu a dál pokračovala "na sucho" do místa, kdy má vypouštět a zastavila se tam, pak bych hledal "vinu" na straně systému hlídání hladiny vody. Sám ale píšeš, že jsi čekal, až myčka bude vypouštět... Hladinový spínač je umístěn pod mycí vaničkou. Odmontuj přední dolní kryt pod dvířky a pátrej :-). Současně se ale pomalu rozluč s topným tělesem, pokud bylo rychlejší, než termostat na něm přidělanej :-(

POKUD SE OPRAVA POVEDE, DEJ VĚDĚT, CO TOMU BYLO :puff:

Už se mi to stalo tak před dvěma měsíci - voda přitékala (musel jsem opravit ventil u vodovodu, jak byl pořád otevřený, tak nešel zavřít), sítko propouštělo a napouštěcí ventil fungoval. Myčka tehdy začala fungovat sama, asi jak jsem ji převracel, něco zaseklého se uvolnilo. A s tím topným tělesem zřejmě bude všechno v pořádku, u té mojí myčky funguje i jako vyhřívání při sušení nádobí a to už pracuje nasucho.

Jak jsem psal, myčka tehdy začala fungovat, pak za nějakou dobu zase přestala napouštět, tak jsem se drátem pošťoural v labyrintu a až donedávna to fungovalo, tak tu myčku chci vynést na dvůr a labyrint pořádně vyčistit jak to půjde a pokud to nepomůže, směr SD a nová myčka, asi Siemens.
Jen se chci zeptat: K čemu je v myčce potřeba labyrint?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru