Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Myčka Zanussi DWS684 nenapouští vodu.

1- pokud myčka po nalití vodu ohřála a dál normálně myla, nebude vada v hladinovém spínači, ale to chytrý stvoření fakt čeká na tu vodu, která ne a nepřitéká :-). Potom obrať svoji pozornost k tomuto problému:
a) ujisti se, že jsi (já blb :-/ ) nepřehnul ostře přívodní hadici a nezaškrtil tak přírok do myčky, když jsi s ní naposledy hejbal. Vytáhni myčku, narovnej hadici a zkus ji pustit. Pokud je to dobrý, eště chvíli se v tom vrtej, nadávej a pak s vítězoslavným pokřikem a hrdým úsměvem jdi pro odměnu :beer:. Neé?! :-( Potom:
b) vyčisti sítko na vstupu do hadice z nástěnného ventilu, pak sítko na vstupu do myčky - po odšroubování hadice na straně myčky, čumni do díry ve směru toku vody, kleštičkami vytáhni za plastový čudlík sítko a umej ho manželčiným kartáčkem na zuby. Pastu s fluorem netřeba. Nic tam nebylo? Tak:
c) demontuj elektroventil napouštění (to je celý ten plastový wehement, co do něho byla našroubovaná ta hadice) a přezkoušej ho: cívka je na 220V, milivoltmetrem zkus, zda má obvod - "písk". Ne? :-) Rozeber pračku a vyndej z ní tu cívku a koš s prádlem odvez ke tchýni, nebo na šroťáku "kup" jinou cívku. Dobrá? 3-[ Na ventil našroubuj tu napouštěcí hadici, do cívky připoj 220V a do hadice foukni, nebo pusť vodu. Já vím, chce to kus chlapa a odvahu, ale je to to poslední, co pro problém můžeš udělat :-(. Cívka cvakla a ventil stejně nepropouští? :-) Máme pachatele - je ucpanej a nerozebíratelnej, tak "kup" v kovošrotu stejnej, ale jinej - pasuje i z některých praček. FUNGUJE?! ]:( Všechno zas uveď do původního stavu, zamaskuj svůj servisní zásah prachem z vysavače a volej "hilfe" opraváře :-(, nebo tady přesně popiš, co jsi měřením a dalším výzkumem zjistil, já se zase ozvu...
2- Pokud by myčka nenapustila vodu a dál pokračovala "na sucho" do místa, kdy má vypouštět a zastavila se tam, pak bych hledal "vinu" na straně systému hlídání hladiny vody. Sám ale píšeš, že jsi čekal, až myčka bude vypouštět... Hladinový spínač je umístěn pod mycí vaničkou. Odmontuj přední dolní kryt pod dvířky a pátrej :-). Současně se ale pomalu rozluč s topným tělesem, pokud bylo rychlejší, než termostat na něm přidělanej :-(

POKUD SE OPRAVA POVEDE, DEJ VĚDĚT, CO TOMU BYLO :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny