Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kolik vody je treba na zalevani betonu pri zrani zakladni desky?

Zalévání betonu je nejdůležitější v prvních 48 hodinách zrání betonu. Právě v této době beton nesmí rychle vyschnout a musí zůstat stále vlhký. Podívejme se, jak dlouho kropit beton, ať už je to základová deska, zídka nebo třeba vytváříme obrubníky z betonu.

Jak často a jak dlouho kropit beton
Jak již bylo řečeno, četnost a délka kropení betonu je závislá na počasí a okolní teplotě. Nepoužívejte studenou vodu. Nejvhodnější je odstátá voda ze sudu či z nádrže, která se více přibližuje teplotě okolního vzduchu. Příliš chladná voda totiž může způsobit teplotní šok a i díky příliš chladné vodě mohou na betonu vzniknout praskliny. Minimální délka ošetřování betonu kropením je 12 hodin, běžně ale 3 až 7 dní. Délku kropení také ovlivní i tvar a velikost betonové plochy či prvku a může se protáhnout až na 3 týdny. Delší doba kropení je nutná i v zimním období.
To praví internet. Pokud máš problém s dovozem vody tak na mokrou geotextilii natáhni nějaký igelit nebo modré plachty a tím omezíš vypařování.:-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny