Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem stavba domu zateplení nebo jednoskladba

Naše zděné stavby mají základní problém . A to , že chceme akumulaci a zároveň izolaci . Což jsou věci co jdou proti sobě . V principu dnes zděná stavba je spíše z materiálu co jsou nafoukané bublinkami vzduchu (izolant) . Tu akumulaci tedy využijete jen pár centimetry ve stěně . Nahrazuje se to akumulačními příčkami a masivní betony v podlahách .

Víc vám asi neřeknu . Stavěl jsem jak zděnou stavbu , tak dřevostavbu (two by four) na víkendy. Staví se u nás strašně draho a neefektivně . Takzvaně at to stojí co to stojí (uložení peněz) . Když jsem stavěl a šmejdil po zahraničních forech , tak zjistíte , že jsme taková testovací země pro drahé technologie , kdy každý musí mít něco speciálního (vysoká marže) a jednoduchost , standartizace se u nás nepěstuje .

Jednovrstvá skladba (zděná) má samozřejmě problém s detaily , kdy se těžko řeší tepelné mosty (třeba překlad) a je to naležitě oceněno . Když naopak uděláte třeba zdi ze ztraceného bednění a vylejete betonem , tak pak následně to vše obalíte jen izolantem .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny