Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fixace omítky na stropu

Zdravím.
V jednom pokoji spadla po cca 40 letech od omítnutí omítka ze stropu sestaveného z hurdisek. Pamětníci asi ví, že tehdy byly hurdisky různě dlouhé a bylo je třeba vybírat podle délky, často byly do vrtule, ale netrhaly se jak tomu bylo u hurdisek později. Tomu taky odpovídala potřeba v některých místech pro vyrovnání nanést větší vrstvu omítky.
Naštěstí v té době v pokoji nikdo nebyl, protože jinak bych asi chystal funus. :-( Po kontrole zda omítnout znovu jen to, co spadlo jsem zjistil, že i zbytek omítky není přilepený k hudriskám, ale je tam mezera a tak kvůli bezpečnosti šel dolů i zbytek omítky.
Bohužel tam nejde použít samonosný podhled Knauf D-13 kvůli tomu, že v pokoji je vestavěná skříň až ke stropu a profil by nebylo možné pevně ukotvit a vrtat do hurdisek kotvy není bezpečné. Nahození nové omítky je řešitelné.

Když jsem ale ve vedlejším pokoji poklepal na strop v místě, kde je vidět prasklina, tak je to opět duté. Je to menší plocha, kde to zní dutě než plocha která spadla, ale po popsané zkušenosti mám strach, co s tím. Z toho plyne otázka:

Je pro tento případ nějaká chemie, kdy bych navrtal do omítky několik děr a ty vyplnil něčím jak nízkoexpanzní pěnou a tím omítku fixoval k hurdiskám aby nespadla?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny