Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se dostat k pantu - jak plně sklopit sklopná okna

Nechápul, proč mě dehonestujete. Já manuálně mimo rozhodně nejsem, naopak! Jsem manuálně i zručně zdatný, šikovný kutil.
Teď vás tedy možná překvapím. Pán tu na zaměření sítí byl a sám si nevěděl rady, dokonce ani nevěděl, jak otevřít to okno v koupelně, které jsem tedy já sám otevřel a ukázal mu, jak jsem to dokázal já. Sice ztěží, ale otevřel - vzal jsem si velmi dlouhou a tenkou lištu (původně hliníková krycí lišta na skříň z IKEI) a po odjištění dostupné levé strany a závěsu jsem tyč prostrčil ven až k pravému závěsu přivřením okna jsem i své širší prsty (než pánovy prsty, které tvrdil, že tam nedostane, přitom měl prsty mnohem tenčí), jsem odjistil páčku závěsu a zatlačením hliníkové lišty do strany vysunul i pravý závěs.

Do koupelny tedy síť bude, díky mé šikovnosti a schopnosti okno otevřít, což pán ani nedokázal.

NA WC řekl rovnou, že to nepůjde, ani se nesnažil, že zkrátka se tam nedostane. Takže opravdu nejsem manuálně "mimo", když pán sám nevěděl, jak otevřít okno (i když komplikovaně) v koupelně, a já to i přes komplikace dokázal.
Na WC to nesvedu, ačkoliv jsem radu očekával spíše od odborníka, který se okny zabývá denně, když dělá sítě.

Zavolal jsem tedy přímo do VOKNO, aby se přijeli podívat a poradili mi, tak jsem zvědav, co vymyslí oni. Ale manuálně "mimo" rozhodně nejsem, tak příště, ocením pozor na použití "slov" a je zajímavé, že jsem manuálně mimo, ale sám pán vůbec nevěděl, jak na to, a to já na to přišel (i přes komplikace se tam dostat prsty a obecně nutno použít dlouhou lištu prostrkovat venkem okna a vyháknout do boku onen pravý závěs.

Pokud tedy ani ze specializované firmy na OKNA nebudou vědět nebo řeknou, že to zkrátka nepůjde jen tak, PAK ANI JÁ mimo nejsem a zkrátka to tam zpackal nějaký dělník, který sice hezky obložil vložená okna kachličkami z boku, ale použil zkrátka moc široké a NIKDO NEUVAŽOVAL PŘI PRÁCI, že se okno někdy bude muset odjistit ze závěsu.

DALŠÍ MOŽNOST, CO MĚ NAPADLA,
je původní závěsy demontovat a použít a namontovat pouze jeden hlavní závěs zeshora (doprostřed), kde se rukou dá dostat daleko lépe, než na boku/bocích. Případně použít dva závěsy zeshora (nahoře), neboť okna jsou pekelně těžká, takže by po čase možná jeden závěs nemusel stačit (hlavně při náporu větru apod.).

Uvidíme, co bude v možnostech, ale napadla mě celkem dobrá věc, která by mohla být řešitelná a co by možná udělali pracovníci z VOKNO (či jiných specializovaných pracovišť na okna). Otázkou je, kdo to bude platit, zřejmě opět já, protože majitele to zajímat nebude, že se chci prakticky dostat a sklopit okna kvůli umývání, a také hlavně kvůli sítím. Mrzí mě však, že již tak v pronajatém bytě řeším nemálo nedořešených drobností.

Takže ano, RADY všech sice oceňuji a beru si k srdci, ale opravdu do toho investovat až tolik financí, námahy a ještě nějakých řemeslných úprav, v PRONAJÍMANÉM bytě, asi není úplně ideální řešení. I tak díky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny