Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak se dostat k pantu - jak plně sklopit sklopná okna

Ale však to já vím, že se má zvednout páčka a závěs se vysune do strany.

Nějak nechápu..., četl jste, že se k tomu nemám jak dostat, když je okno tak blízko stěny?
Psal jsem to dost podrobně, tak jsem myslel, že moje vysvětlení bude pochopeno. Jak přesně bych to měl tedy provést? Nechápu, jak dle vaší jednoduché rady provést něco, co vím, že mám udělat, ale kvůli popisovaným okolnostem to přeci nejde.

Jak mám zvednout páčku (pojistku) a ještě vysunout onen závěs do strany, když se tam nemám jak dostat? Strčím tam max. kousíček prstů, ta mezera mezi okrajem okna a zdí je cca 1,6 až 1,8 cm (viz fotka¨s metrem), tak jak mám dokázat zvednout páčku a navíc vysunout / vyhnout závěs do strany? To je nemožné přece, to jsem popisoval. Nemám to jak vysunout do oné strany, to je právě ono, teoreticky bych pojistku (páčku) nějak kouskem prstu zvednul (i když i tak je to bolest a náročné kvůli přivírání si prstů mezi zeď a okno), ale další krok, vybočení závěsu do strany, kde drží na šroubu, je prakticky nemožný.
Fotka, na kterou odpovídáte je také popsána - to je sice pravé okno (otevíratelné), ale jen levá strana má přístup k závěsu pohodlně. Jinak pravá strana okna absolutně NE, a bohužel na WC jsou obě strany nepřístupné.

Nebo jak to myslíte? Nějak nechápu, jak to mám provést, když se tam prostě nedostanu. Nemám jak do boku ten závěs vysunout, když se sotva dostanu k oné pojistce (páčce), těžko pak mohu nějak vysunout do boku onen závěs, psal jsem, že jsem to zkoušel mnoha způsoby a prsty jsem měl mega otlačené a pohmožděné.

Budu rád za podrobnější vysvětlení.
To, že mám odjistit (páčkou) a závěs dát do strany vím, říkal jsem, že v kuchyni (viz fotky) se mi to podařilo, tam totiž ruku strčím jakž takž dobře, protože je mezera mezi okrajem okna a zdí naštěstí dostačující.
Ale 1,6 cm je zkrátka příliš málo, viz fotky a podrobný popis, myslel jsem, že to někdo alespoň četl :(

Přikládám foto detailněji vyobrazené, i když jsem myslel, že dle popisu a fotek to je jasné.
1) V koupelně je jedno sklopné okno - to pravé. Levá strana okna je sice dostupná a závěs lze odjistit a odklopit do boku (odejmout). Pravá strana je však nedostupná, jak jsem podrobně popisoval.
[98587-koupelna-obe-okna-leve-oknonapev-jpg]

2) Okno na WC (druhé foto) je nedostupné z obou stran okna, a to právě kvůli velmi velmi úzkým mezerám a kvůli velké blízkosti zdi a okrajů okna, takže se nedá kudy dostat k páčce na odjištění a zároveň už vůbec ne odklopit do boku závěs, aby se mohlo okno sklopit.
[98573-wc-z-obou-stran-jsou-velmi-blizk-jpg]

DÍKY moc

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny